İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞARDAN DEPREM VURGUSU

SİYASET 08.10.2021 - 13:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1607+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞARDAN DEPREM VURGUSU

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; TBMM’de depreme ilişkin yaptığı konuşmada, Türkiye’deki nüfusun 66’sının deprem kuşağı üzerinde yaşadığını hatırlatarak; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınması gereken tedbirleri sıraladı. Türkiye’de afet konutlarının da afete uğradığını belirterek; depremle mücadele için, Japonya örneğinden yola çıkarak; Türkiye’yi deprem konusunda ortak paydada hareket etmeye çağırdı.   TBMM Genel Kurulunda, Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu görüşüldü. Rapor üzerine söz alan İyi Parti’li Yaşar; insanı depremin değil çürük binaların öldürdüğünü vurgulayarak "Bu olay kesinlikle partiler üstüdür, bunun hiçbir siyasi tarafı yoktur. Bu yapılan son çalışmaların da Hükümetin ve idarenin programlarında yer alacağını ümit ediyoruz. Bundan sonra daha somut adımlar görelim ki bizim yaptığımız çalışmalar da hedefine ulaşsın." diye konuştu. DEPREMİ 3 AŞAMALI OLARAK İNCELEMELİYİZ Depremin 3 aşamalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İYİ Partili Yaşar; bunları şu şekilde sıraladı: 1-      Deprem öncesi alınması gereken tedbirler 2-      Deprem anında alınması gereken tedbirler 3-      Deprem sonrası alınması gereken tedbirler   Madde başlıkların detaylarına da değinen Yaşar; özellikle deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin başında belediyelerin ada ve parsel deprem haritalarının olmasına, ölçekli haritalarda milimetrik hesapların ve zemin etütlerinin önemine, yapı denetiminin ve kentsel dönüşümün, yapı kayıt belgesi, mülkiyet probleminin çözülmesi gerekliliğine değindi.  

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; TBMM’de depreme ilişkin yaptığı konuşmada, Türkiye’deki nüfusun 66’sının deprem kuşağı üzerinde yaşadığını hatırlatarak; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınması gereken tedbirleri sıraladı. Türkiye’de afet konutlarının da afete uğradığını belirterek; depremle mücadele için, Japonya örneğinden yola çıkarak; Türkiye’yi deprem konusunda ortak paydada hareket etmeye çağırdı.

 

TBMM Genel Kurulunda, Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu görüşüldü.

Rapor üzerine söz alan İyi Parti’li Yaşar; insanı depremin değil çürük binaların öldürdüğünü vurgulayarak "Bu olay kesinlikle partiler üstüdür, bunun hiçbir siyasi tarafı yoktur. Bu yapılan son çalışmaların da Hükümetin ve idarenin programlarında yer alacağını ümit ediyoruz. Bundan sonra daha somut adımlar görelim ki bizim yaptığımız çalışmalar da hedefine ulaşsın." diye konuştu.

DEPREMİ 3 AŞAMALI OLARAK İNCELEMELİYİZ

Depremin 3 aşamalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İYİ Partili Yaşar; bunları şu şekilde sıraladı:

1-      Deprem öncesi alınması gereken tedbirler

2-      Deprem anında alınması gereken tedbirler

3-      Deprem sonrası alınması gereken tedbirler

 

Madde başlıkların detaylarına da değinen Yaşar; özellikle deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin başında belediyelerin ada ve parsel deprem haritalarının olmasına, ölçekli haritalarda milimetrik hesapların ve zemin etütlerinin önemine, yapı denetiminin ve kentsel dönüşümün, yapı kayıt belgesi, mülkiyet probleminin çözülmesi gerekliliğine değindi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.