İngiltere Başbakanı Boris Johnson Tek Tek Açıkladı

05.01.2022 - 23:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1774+ kez okundu.
 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Tek Tek Açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Kovid-19 salgınına yönelik güncellenen kuralları açıkladı.

Başbakan Boris Johnson, İngiltere'ye gelen yolcuların seyahat öncesinde ve ülkeye varışların 2. gününde yaptırması zorunlu olan PCR testi kuralının kaldırıldığını duyurdu.   İngiltere'ye gelenlerin artık negatif bir PCR testi alana kadar kendilerini izole etmeleri gerekmeyeceğini, "İngiltere'de Cuma günü sabah saat 04.00'ten itibaren bir ülkede karantinada kalma ve önemli miktarda ekstra masrafa maruz kalma korkusuyla seyahat etmekten caydıran varış öncesi testini rafa kaldıracağımızı söyleyebilirim." İngiltere'ye varan yolcuların zorunlu PCR testleri yerine varıştan sonra en geç 2. günde hızlı sonuç veren yanal akış testleri yaptırmaları gerektiğini söyleyen Başbakan Boris Johnson, yanal akış testinin pozitif olduğu durumlarda PCR testi yaptırılması gerektiğini söyledi.   B Planı en az 3 hafta yürürlükte kalacak Başbakan Boris Johnson, İngiltere'nin Avrupa'daki en büyük test programına sahip olduğunu söylerken, Omicron dalgasının "büyük boyutu" nedeniyle hükümetin test kapasitesini "en çok ihtiyaç duyanlara ulaşmasını" sağlamak için adımlar atması gerektiğini dile getirdi. İngiltere'nin Kovid-19'un yayılmasını engellemede B Planı önlemlerine bağlı kalması gerektiğini söyleyerek 26 Ocak'tarihinde verilerin tekrar gözden geçirilmesine kadar 3 hafta boyunca B planının yürürlükte kalacağını söyledi.   Başbakan Boris Johnson B Planı kuralları gereğince insanların mümkünse evden çalışmaya devam etmeleri, toplu taşıma araçlarında ve ayrıca çoğu halka açık kapalı mekanlarda yüzlerini kapatmaları gerektiğini söyledi.   Omicron, Birleşik Krallık'ta baskın bir mutasyon Başbakan Boris Johnson'ın duyurusundan sonra Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sosyal medya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İngiltere'ye gelen yolcular için geçen yıl sınırlara koyduğumuz geçici test önlemlerini kaldırıyoruz. Omicron, Birleşik Krallık'ta baskın bir mutasyon. Bu önlemler Omicron mutasyonunu yavaşlatmak için artık orantılı değil."   2 Mart'tarihinden beri en yüksek günlük can kaybı sayısı İngiltere'de Kovid-19'a dair açıklanan resmi verilere göre son 24 saat içinde 194 bin 746 vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 835 bin 334'e yükseldi. Son 24 saat içinde 334 kişi yaşamını yitirirken, 2 Mart'tarihinden beri en yüksek günlük can kaybı sayısı kayda geçti. Toplam can kaybı 149 bin 284'e ulaştı. Son 24 saat içinde 222 bin 824 kişiye Kovid-19 aşısının güçlendirici dozunun (3. doz) uygulanmasıyla ülkede 12 yaşta üzeri nüfusun yüzde 60.1'i 3. doz aşısını yaptırmış oldu. Son 24 saat içinde 49 bin 887 kişiye aşının 2. dozu, 24 bin 866 kişiye de aşının ilk dozu uygulandı.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Kovid-19 salgınına yönelik güncellenen kuralları açıkladı.

Başbakan Boris Johnson, İngiltere'ye gelen yolcuların seyahat öncesinde ve ülkeye varışların 2. gününde yaptırması zorunlu olan PCR testi kuralının kaldırıldığını duyurdu.

 

İngiltere'ye gelenlerin artık negatif bir PCR testi alana kadar kendilerini izole etmeleri gerekmeyeceğini, "İngiltere'de Cuma günü sabah saat 04.00'ten itibaren bir ülkede karantinada kalma ve önemli miktarda ekstra masrafa maruz kalma korkusuyla seyahat etmekten caydıran varış öncesi testini rafa kaldıracağımızı söyleyebilirim." İngiltere'ye varan yolcuların zorunlu PCR testleri yerine varıştan sonra en geç 2. günde hızlı sonuç veren yanal akış testleri yaptırmaları gerektiğini söyleyen Başbakan Boris Johnson, yanal akış testinin pozitif olduğu durumlarda PCR testi yaptırılması gerektiğini söyledi.

 

B Planı en az 3 hafta yürürlükte kalacak

Başbakan Boris Johnson, İngiltere'nin Avrupa'daki en büyük test programına sahip olduğunu söylerken, Omicron dalgasının "büyük boyutu" nedeniyle hükümetin test kapasitesini "en çok ihtiyaç duyanlara ulaşmasını" sağlamak için adımlar atması gerektiğini dile getirdi. İngiltere'nin Kovid-19'un yayılmasını engellemede B Planı önlemlerine bağlı kalması gerektiğini söyleyerek 26 Ocak'tarihinde verilerin tekrar gözden geçirilmesine kadar 3 hafta boyunca B planının yürürlükte kalacağını söyledi.

 

Başbakan Boris Johnson B Planı kuralları gereğince insanların mümkünse evden çalışmaya devam etmeleri, toplu taşıma araçlarında ve ayrıca çoğu halka açık kapalı mekanlarda yüzlerini kapatmaları gerektiğini söyledi.

 

Omicron, Birleşik Krallık'ta baskın bir mutasyon

Başbakan Boris Johnson'ın duyurusundan sonra Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sosyal medya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İngiltere'ye gelen yolcular için geçen yıl sınırlara koyduğumuz geçici test önlemlerini kaldırıyoruz. Omicron, Birleşik Krallık'ta baskın bir mutasyon. Bu önlemler Omicron mutasyonunu yavaşlatmak için artık orantılı değil."

 

2 Mart'tarihinden beri en yüksek günlük can kaybı sayısı

İngiltere'de Kovid-19'a dair açıklanan resmi verilere göre son 24 saat içinde 194 bin 746 vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 13 milyon 835 bin 334'e yükseldi. Son 24 saat içinde 334 kişi yaşamını yitirirken, 2 Mart'tarihinden beri en yüksek günlük can kaybı sayısı kayda geçti. Toplam can kaybı 149 bin 284'e ulaştı. Son 24 saat içinde 222 bin 824 kişiye Kovid-19 aşısının güçlendirici dozunun (3. doz) uygulanmasıyla ülkede 12 yaşta üzeri nüfusun yüzde 60.1'i 3. doz aşısını yaptırmış oldu. Son 24 saat içinde 49 bin 887 kişiye aşının 2. dozu, 24 bin 866 kişiye de aşının ilk dozu uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.