Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Detayları Belli Oldu

13.09.2022 - 15:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1305+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 İlde dev projenin hangi ilde kaç konutu kapsadığını ev fiyatlarını duyurdu.

Projenin ilk etabında oluşturulan 250 bin konutun 2 yılda bitirilerek hak sahiplerin kullanımına sunmayı hedefleniyor.   Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:   “Projemizin bu ilk etabı cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut atılımıdır. 50 bin İstanbul'da, 18 bin Ankara'da 12 bin 500 İzmir'de 8 bin 650 Bursa'da, 7 bin 500 Konya'da inşa edeceğiz.   Diğer illerimizde değişen sayılarda konut sayısı paylaşacağız. Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için bir kontenjan oluşturduk. 50 bin de gençlerimize tahsis ettik.”   3+1 EV 850 BİN TL “Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık olarak 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir.   Aynı şekilde toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.”   “İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecektir. Bu projeleri ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devleti kandırarak hak etmediği halde TOKİ'den ev almaya çalışanların evlerini kaybedeceği denetim mekanizması kuracağız.”   KİMLER BAŞVURABİLİYOR? Konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet edenler ve kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayanlar daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvurabilecek.   TOKİ aracılığıyla inşa edilecek sosyal konutlar için her haneden tek bir başvuru alınacak. Başvuruda bulunacaklarda, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin en çok 16 bin TL, yurt genelinde de en çok 14 bin TL olması isteniyor. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri projede ayrıcalıklı olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 İlde dev projenin hangi ilde kaç konutu kapsadığını ev fiyatlarını duyurdu.

Projenin ilk etabında oluşturulan 250 bin konutun 2 yılda bitirilerek hak sahiplerin kullanımına sunmayı hedefleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 

“Projemizin bu ilk etabı cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut atılımıdır. 50 bin İstanbul'da, 18 bin Ankara'da 12 bin 500 İzmir'de 8 bin 650 Bursa'da, 7 bin 500 Konya'da inşa edeceğiz.

 

Diğer illerimizde değişen sayılarda konut sayısı paylaşacağız. Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için bir kontenjan oluşturduk. 50 bin de gençlerimize tahsis ettik.”

 

3+1 EV 850 BİN TL

“Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık olarak 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir.

 

Aynı şekilde toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.”

 

“İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecektir. Bu projeleri ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devleti kandırarak hak etmediği halde TOKİ'den ev almaya çalışanların evlerini kaybedeceği denetim mekanizması kuracağız.”

 

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet edenler ve kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayanlar daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvurabilecek.

 

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek sosyal konutlar için her haneden tek bir başvuru alınacak. Başvuruda bulunacaklarda, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin en çok 16 bin TL, yurt genelinde de en çok 14 bin TL olması isteniyor. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri projede ayrıcalıklı olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.