Apple'dan Güvenlik Açığı Uyarısı

19.08.2022 - 18:01, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1299+ kez okundu.
 

Apple'dan Güvenlik Açığı Uyarısı

Apple, iPhone, iPad ve Macbook'ları etkileyen çok ciddi bir güvenlik sorunu tespit edildiğini duyurdu, kullanıcıların cihazların muhakkak işletim sistemlerini güncellemeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Teknoloji devinden Çarşamba günü yapılan iki güvenlik duyurusu, bilgisayar korsanları bu açığı kullanarak cihazların kontrolünü tamamen ele geçirme tehlikesi olduğu. Söz konusu açığa yönelik olarak sistem güncellemesi yayınlayan Apple, güncellemenin tüm kullanıcılara önerildiği not paylaşıldı. Sistem açığından iPhone 6S ve iPhone modelleri; 5. jenerasyon ve sonrasında çıkan iPadlerin; tüm iPad Pro ve iPad Air 2 modelleri; ve MacOS Monterey kullanan tüm Mac bilgisayarların etkilenebileceği söylendi. SocialProof Security güvenlik şirketi CEO'su Rachel Tobac, sistem açığı hackerların bu cihazların tüm yönetici erişimini ele geçirebilecekleri ve bu şekilde cihazın sahibi gibi işlem yapabileceklerini anlamına geldiğini söyledi.   Özellikle kamuoyunun gözünün önünde bulunan aktivist, gazeteci gibi kişilerin "sofistike, devlet boyutunda casuslukların hedefinde olabileceğini belirterek", sistem güncellemesini hızla yapması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.   Apple sistem açığından kaç kullanıcının etkilendiği bilgisini paylaşmadı. İsrailli NSO Group ticari casusluk programları geliştiren şirketlerin bu gibi sistem açıklarını kullandıkları biliniyor.
Apple, iPhone, iPad ve Macbook'ları etkileyen çok ciddi bir güvenlik sorunu tespit edildiğini duyurdu, kullanıcıların cihazların muhakkak işletim sistemlerini güncellemeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Teknoloji devinden Çarşamba günü yapılan iki güvenlik duyurusu, bilgisayar korsanları bu açığı kullanarak cihazların kontrolünü tamamen ele geçirme tehlikesi olduğu. Söz konusu açığa yönelik olarak sistem güncellemesi yayınlayan Apple, güncellemenin tüm kullanıcılara önerildiği not paylaşıldı.

Sistem açığından iPhone 6S ve iPhone modelleri; 5. jenerasyon ve sonrasında çıkan iPadlerin; tüm iPad Pro ve iPad Air 2 modelleri; ve MacOS Monterey kullanan tüm Mac bilgisayarların etkilenebileceği söylendi.

SocialProof Security güvenlik şirketi CEO'su Rachel Tobac, sistem açığı hackerların bu cihazların tüm yönetici erişimini ele geçirebilecekleri ve bu şekilde cihazın sahibi gibi işlem yapabileceklerini anlamına geldiğini söyledi.

 

Özellikle kamuoyunun gözünün önünde bulunan aktivist, gazeteci gibi kişilerin "sofistike, devlet boyutunda casuslukların hedefinde olabileceğini belirterek", sistem güncellemesini hızla yapması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

 

Apple sistem açığından kaç kullanıcının etkilendiği bilgisini paylaşmadı. İsrailli NSO Group ticari casusluk programları geliştiren şirketlerin bu gibi sistem açıklarını kullandıkları biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.