Petrolde Dikkat Çekici Yükseliş: Amerikan Verileri Piyasayı Endişelendirdi

19.08.2022 - 17:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1922+ kez okundu.
 

Petrolde Dikkat Çekici Yükseliş: Amerikan Verileri Piyasayı Endişelendirdi

Petrol piyasası haftanın son işlem gününde yönünü yukarı doğru çevirdi. Amerika stok verileri ile yükselişe giden Brent petrol yine haftayı düşüşle kapatmaya yakın.

Brent petrol yüzde 3’ün üzerinde yükseliş gerçekleşti. Küresel ekonomik yavaşlamaya dair endişeler bu defa Amerika stok verilerindeki sert düşüşlerin gölgesinde kaldı.   Amerika ham petrol stokları, ülkenin en son haftada günde 5 milyon varil rekor petrol ihraç etmesiyle keskin bir şekilde geriledi.   Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC genel sekreteri Al Ghais, yüksek enerji fiyatlarının sorumlusunun kendilerinin değil, politika yapıcıların, milletvekilleri ve yetersiz sektör yatırımların olduğu görüşünü bir kez daha yineledi.   Brent petrol dünden bugüne 96 doların üzerine yükseldi haftayı küçük bir düşüşle sonlandırmaya hazırlanıyor. Brent petrol, son 2 ayda yüzde 25’ten daha çok değer kaybetti.   Piyasada Fed’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha çok artırma hamlelerin neden olduğu durgunluk korkuları etkisini sürdürüyor.
Petrol piyasası haftanın son işlem gününde yönünü yukarı doğru çevirdi. Amerika stok verileri ile yükselişe giden Brent petrol yine haftayı düşüşle kapatmaya yakın.

Brent petrol yüzde 3’ün üzerinde yükseliş gerçekleşti. Küresel ekonomik yavaşlamaya dair endişeler bu defa Amerika stok verilerindeki sert düşüşlerin gölgesinde kaldı.

 

Amerika ham petrol stokları, ülkenin en son haftada günde 5 milyon varil rekor petrol ihraç etmesiyle keskin bir şekilde geriledi.

 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC genel sekreteri Al Ghais, yüksek enerji fiyatlarının sorumlusunun kendilerinin değil, politika yapıcıların, milletvekilleri ve yetersiz sektör yatırımların olduğu görüşünü bir kez daha yineledi.

 

Brent petrol dünden bugüne 96 doların üzerine yükseldi haftayı küçük bir düşüşle sonlandırmaya hazırlanıyor. Brent petrol, son 2 ayda yüzde 25’ten daha çok değer kaybetti.

 

Piyasada Fed’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha çok artırma hamlelerin neden olduğu durgunluk korkuları etkisini sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.