Restoranlar Kargaşa Foie Krizi Hızla Büyüyor

07.05.2022 - 21:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2199+ kez okundu.
 

Restoranlar Kargaşa Foie Krizi Hızla Büyüyor

Fransız mutfağının en önemli yiyeceklerinden biri olan ve kaz ciğerinin yağlandırılmasıyla birlikte üretilen foie ciğerinde büyük kriz yaşanıyor.

Ülkedeki birçok restoran porsiyon küçültme yoluna gitti. Sorunun temelinde, aylardır tüm ülkeyi ve Avrupa'yı kasıp kavuran kuş gribi salgını. Kuş gribi Salgını, Avrupa'da kümes hayvancılığı endüstrisine ciddi darbe vursa da en büyük sorunlardan biri Fransa'daki meşhur foie ciğerinin üretiminde yaşandı.   Ülkede önemli foie ciğeri restoranının şefi, ""Kaz ciğerini az yemeye başlayalı bir ay oldu ve bu hafta hiç yemedim."   Kaz ve ördeklerin zorla beslenmesini içeren geleneksel foie üretimi, bu tür yöntemleri başka yerlerde yasaklamayı başaran hayvan hakları savunucuları tarafından kınandı.   Fransız tüketiciler bu lezzetten hayvanlara eziyet nedeniyle vazgeçmese de kuş gribi üretimi sekteye uğrattı.
Fransız mutfağının en önemli yiyeceklerinden biri olan ve kaz ciğerinin yağlandırılmasıyla birlikte üretilen foie ciğerinde büyük kriz yaşanıyor.

Ülkedeki birçok restoran porsiyon küçültme yoluna gitti. Sorunun temelinde, aylardır tüm ülkeyi ve Avrupa'yı kasıp kavuran kuş gribi salgını.

Kuş gribi Salgını, Avrupa'da kümes hayvancılığı endüstrisine ciddi darbe vursa da en büyük sorunlardan biri Fransa'daki meşhur foie ciğerinin üretiminde yaşandı.

 

Ülkede önemli foie ciğeri restoranının şefi, ""Kaz ciğerini az yemeye başlayalı bir ay oldu ve bu hafta hiç yemedim."

 

Kaz ve ördeklerin zorla beslenmesini içeren geleneksel foie üretimi, bu tür yöntemleri başka yerlerde yasaklamayı başaran hayvan hakları savunucuları tarafından kınandı.

 

Fransız tüketiciler bu lezzetten hayvanlara eziyet nedeniyle vazgeçmese de kuş gribi üretimi sekteye uğrattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.