Okullarda Maske Zorunluluğu Devam Ediyor mu? Kapalı Alanda Maske Zorunluluğu Var mı?

26.04.2022 - 21:49, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1162+ kez okundu.
 

Okullarda Maske Zorunluluğu Devam Ediyor mu? Kapalı Alanda Maske Zorunluluğu Var mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün son defa toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki istisnai durum dışında kapalı mekanda maske zorunluluğunun kaldırıldığını bildirdi. Okullarda maske zorunluluğu devam ediyor mu, kapalı alanda maske zorunluluğu nerelerde var?   Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanda maske zorunluluğunun kaldırılmasıyla alakalı kararı şu sözlerle açıkladı;   Salgının artık kitlesel tehdit olarak çıkmasıyla  birlikte Avrupa ülkeleri yasakları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum. Bilim Kurulu bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği olmadığına karar vermiştir.   3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanana kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.   İSTİSNAİ DURUM Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi, 65 yaş üzeri ve riskli hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmesidir.
Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün son defa toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki istisnai durum dışında kapalı mekanda maske zorunluluğunun kaldırıldığını bildirdi. Okullarda maske zorunluluğu devam ediyor mu, kapalı alanda maske zorunluluğu nerelerde var?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanda maske zorunluluğunun kaldırılmasıyla alakalı kararı şu sözlerle açıkladı;

 

Salgının artık kitlesel tehdit olarak çıkmasıyla  birlikte Avrupa ülkeleri yasakları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum. Bilim Kurulu bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği olmadığına karar vermiştir.

 

3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanana kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.

 

İSTİSNAİ DURUM

Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi, 65 yaş üzeri ve riskli hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.