akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İKİNCİ EL ARAÇLARA GARANTİ SİGORTASI

EKONOMİ 23.09.2021 - 07:13, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1733+ kez okundu.
 

İKİNCİ EL ARAÇLARA GARANTİ SİGORTASI

ÖzserNEO ve Axa Sigorta iş birliği ile geliştirilen “İkinci El Garanti Sigortası” paketi hem galericileri hem de alıcıları riskten kurtarıyor.

  ÖzserNEO ve Axa Sigorta’nın birlikte gerçekleştirdiği yeni sigorta paketi ile galericilerin, satışını gerçekleştirdikleri ikinci el araçlara garanti verme yükü hafifliyor. ÖzserNEO tarafından reasüre edilen “İkinci El Araçlara Garanti Sigortası”, Axa Sigorta iş birliği ile Türkiye sigorta sektörüne sunuldu. Galericilerin asgari 3 ay vermekle zorunlu olduğu garanti kapsamına uygun olarak minimum 3 ay olarak sunulan İkinci El Araçlara Garanti Sigortasının 6 ay ve 12 aylık ekstra paketleri de bulunuyor.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmeliğe göre ikinci el kara taşıtı ticareti yapan işletmelere, satışını gerçekleştirdikleri araçları teminat altına alma zorunluluğu getirildi. Yapılan düzenlenmeye göre galericiler satış itibariyle 3 ay boyunca 8 yaş ve daha küçük, 160.000 kilometre ve altında olan otomobillerin; motor, şanzıman, tork konventörü, diferansiyel ve elektrik sistemini garanti altına almak zorunda. İkinci El Garanti Sigortası ile hem galericilere hem de araç satın alanlara avantaj sağladıklarını belirten ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Ülger, “Sektördeki 41 yıllık tecrübemizle globaldeki ve yereldeki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Piyasa ihtiyaçlarını iyi analiz edip yurt dışındaki ürünleri getirerek, kendi tüketicimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştiriyoruz. İkinci El Garanti Sigortası paketimiz de Türkiye’ye getirdiğimiz ve Axa Sigorta iş ortaklığıyla Türk pazarına sunduğumuz, branşın pazardaki ilk ürünlerinden biridir. Bu ürünümüz galericiler açısından baktığımızda oldukça faydalı. İlk olarak galericiler, yönetmeliğe göre alıcılara 3 aylık garanti vermek zorundalar. Biz bu ürünle galericilerin üzerinden risk yükünü alıyoruz. İkinci olarak da bu poliçe sayesinde galericilere alıcının güvenini kazanarak daha hızlı ve kolay satış yapma imkânı sunuyoruz.” dedi. Ramazan Ülger, yeni ürünlerinin detaylarını ve kapsamını ise şöyle anlattı: “İkinci El Garanti Sigortası benzinli, dizel, hibrit (melez) veya gazlı olarak üretilmiş; herhangi bir ticari amaç gözetmeyen gerçek ve tüzel şahıslara satılacak otomobiller ile şahıslara satılacak olan kapalı kasa kamyonetlerinin tümü için yapılabilir. Satış işleminin, yetki belgesine sahip işletme tarafından ve ticari amaç gütmeyen gerçek ve tüzel kişilere yapılması durumunda, sigorta satışından hemen önce alınmış ekspertiz raporuna sahip otomobilleri kapsamaktadır. Satışın gerçekleştiği tarihte, 8 yaş ve daha küçük ayrıca 160.000 kilometre ve altında olan otomobiller sigorta kapsamındadır. İkinci El Garanti Sigortasında sadece Türkiye’de kayıtlı olan motorlu taşıtlar kapsam dahilindedir. Müşterilerimiz, teminat limitleri dahilinde oluşabilecek arıza durumunda 7/24 Axa Sigorta Hasar İletişim Merkezine ulaşabilir ve çekici hizmetinden yararlanabilirler.” Ayrıntılı Bilgi: https://www.ozserneo.com/ 
ÖzserNEO ve Axa Sigorta iş birliği ile geliştirilen “İkinci El Garanti Sigortası” paketi hem galericileri hem de alıcıları riskten kurtarıyor.
 

ÖzserNEO ve Axa Sigorta’nın birlikte gerçekleştirdiği yeni sigorta paketi ile galericilerin, satışını gerçekleştirdikleri ikinci el araçlara garanti verme yükü hafifliyor. ÖzserNEO tarafından reasüre edilen “İkinci El Araçlara Garanti Sigortası”, Axa Sigorta iş birliği ile Türkiye sigorta sektörüne sunuldu. Galericilerin asgari 3 ay vermekle zorunlu olduğu garanti kapsamına uygun olarak minimum 3 ay olarak sunulan İkinci El Araçlara Garanti Sigortasının 6 ay ve 12 aylık ekstra paketleri de bulunuyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmeliğe göre ikinci el kara taşıtı ticareti yapan işletmelere, satışını gerçekleştirdikleri araçları teminat altına alma zorunluluğu getirildi. Yapılan düzenlenmeye göre galericiler satış itibariyle 3 ay boyunca 8 yaş ve daha küçük, 160.000 kilometre ve altında olan otomobillerin; motor, şanzıman, tork konventörü, diferansiyel ve elektrik sistemini garanti altına almak zorunda.

İkinci El Garanti Sigortası ile hem galericilere hem de araç satın alanlara avantaj sağladıklarını belirten ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Ülger, “Sektördeki 41 yıllık tecrübemizle globaldeki ve yereldeki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Piyasa ihtiyaçlarını iyi analiz edip yurt dışındaki ürünleri getirerek, kendi tüketicimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştiriyoruz. İkinci El Garanti Sigortası paketimiz de Türkiye’ye getirdiğimiz ve Axa Sigorta iş ortaklığıyla Türk pazarına sunduğumuz, branşın pazardaki ilk ürünlerinden biridir. Bu ürünümüz galericiler açısından baktığımızda oldukça faydalı. İlk olarak galericiler, yönetmeliğe göre alıcılara 3 aylık garanti vermek zorundalar. Biz bu ürünle galericilerin üzerinden risk yükünü alıyoruz. İkinci olarak da bu poliçe sayesinde galericilere alıcının güvenini kazanarak daha hızlı ve kolay satış yapma imkânı sunuyoruz.” dedi.

Ramazan Ülger, yeni ürünlerinin detaylarını ve kapsamını ise şöyle anlattı: “İkinci El Garanti Sigortası benzinli, dizel, hibrit (melez) veya gazlı olarak üretilmiş; herhangi bir ticari amaç gözetmeyen gerçek ve tüzel şahıslara satılacak otomobiller ile şahıslara satılacak olan kapalı kasa kamyonetlerinin tümü için yapılabilir. Satış işleminin, yetki belgesine sahip işletme tarafından ve ticari amaç gütmeyen gerçek ve tüzel kişilere yapılması durumunda, sigorta satışından hemen önce alınmış ekspertiz raporuna sahip otomobilleri kapsamaktadır. Satışın gerçekleştiği tarihte, 8 yaş ve daha küçük ayrıca 160.000 kilometre ve altında olan otomobiller sigorta kapsamındadır. İkinci El Garanti Sigortasında sadece Türkiye’de kayıtlı olan motorlu taşıtlar kapsam dahilindedir. Müşterilerimiz, teminat limitleri dahilinde oluşabilecek arıza durumunda 7/24 Axa Sigorta Hasar İletişim Merkezine ulaşabilir ve çekici hizmetinden yararlanabilirler.”

Ayrıntılı Bilgi: https://www.ozserneo.com/ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.