İğnesiz Korona Virüs Aşısı Geliştirildi

14.12.2021 - 17:51, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1823+ kez okundu.
 

İğnesiz Korona Virüs Aşısı Geliştirildi

İngiltere’de Kovid-19 varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması için iğnesiz Kovid-19 aşısı geliştirildi.

Cambridge Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi.  Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.   İngiltere bilim adamları, Kovid-19’un yeni varyantlarına ve gelecekteki Kovid-19 'a karşı iğnesiz Kovid-19 aşısı geliştirdiklerini açıkladı. Denemelerine başlanacak olan aşısının geniş kapsamlı koruma için geliştirileceği belirtildi. Southampton Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının vücuda enjekte etmek için iğne yerine hava jeti kullanıldığı bildirildi.   NIHR Southampton Klinik Araştırma Tesisi klinik baş araştırmacısı ve direktörü Saul Faust geliştirilen iğnesiz aşı ile alakalı, "Bu teknoloji, dünya çapında çok sayıda insana geniş kapsamlı koruma sağlayabilir." Kovid-19 aşıların çoğu, Ocak 2020 yılında bulunan virüsün ilk örneklerinden alınan spike protein için RNA dizisini kullanırken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknoloji, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin etmeyi amaçlıyor ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflemesine izin veriyor.   Araştırma şirketi DIOSynVax ile aşıyı geliştiren Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Jonathan Heeney, "Yeni varyantlar ortaya çıktıkça ve bağışıklık azalmaya başladıkça daha yeni teknolojilere ihtiyacımız var.”  "Bizi bir sonraki virüs tehditlerinden korumaya yardımcı olmaya hazır yeni nesil aşı adayları geliştirmeye devam etmemiz hayati önem taşıyor.”   Profesör Jonathan Heeney, "Aşımız, bağışıklık sistemini Kovid-19'a karşı daha geniş bir koruyuculukla yanıt vermeye hazırlama şekli nasıl iletildiği açısından yenilikçi” derken, “Önemli olan, geliştirdiğimiz evrensel bir Kovid-19 aşısının ilk adımıdır ve bizi sadece Kovid-19 türevlerinden değil, gelecekteki Kovid-19 korur." Aşı için, Southampton bölgesinde mevcut bir aşının iki dozunu almış ancak üçüncü dozu olmayan gönüllüler aranırken, kişilere aşı olmaları karşılığında 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.
İngiltere’de Kovid-19 varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması için iğnesiz Kovid-19 aşısı geliştirildi.

Cambridge Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi.  Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.

 

İngiltere bilim adamları, Kovid-19’un yeni varyantlarına ve gelecekteki Kovid-19 'a karşı iğnesiz Kovid-19 aşısı geliştirdiklerini açıkladı. Denemelerine başlanacak olan aşısının geniş kapsamlı koruma için geliştirileceği belirtildi. Southampton Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının vücuda enjekte etmek için iğne yerine hava jeti kullanıldığı bildirildi.

 

NIHR Southampton Klinik Araştırma Tesisi klinik baş araştırmacısı ve direktörü Saul Faust geliştirilen iğnesiz aşı ile alakalı, "Bu teknoloji, dünya çapında çok sayıda insana geniş kapsamlı koruma sağlayabilir." Kovid-19 aşıların çoğu, Ocak 2020 yılında bulunan virüsün ilk örneklerinden alınan spike protein için RNA dizisini kullanırken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknoloji, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin etmeyi amaçlıyor ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflemesine izin veriyor.

 

Araştırma şirketi DIOSynVax ile aşıyı geliştiren Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Jonathan Heeney, "Yeni varyantlar ortaya çıktıkça ve bağışıklık azalmaya başladıkça daha yeni teknolojilere ihtiyacımız var.”  "Bizi bir sonraki virüs tehditlerinden korumaya yardımcı olmaya hazır yeni nesil aşı adayları geliştirmeye devam etmemiz hayati önem taşıyor.”

 

Profesör Jonathan Heeney, "Aşımız, bağışıklık sistemini Kovid-19'a karşı daha geniş bir koruyuculukla yanıt vermeye hazırlama şekli nasıl iletildiği açısından yenilikçi” derken, “Önemli olan, geliştirdiğimiz evrensel bir Kovid-19 aşısının ilk adımıdır ve bizi sadece Kovid-19 türevlerinden değil, gelecekteki Kovid-19 korur." Aşı için, Southampton bölgesinde mevcut bir aşının iki dozunu almış ancak üçüncü dozu olmayan gönüllüler aranırken, kişilere aşı olmaları karşılığında 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.