Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı desteği

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 22.12.2023 - 19:57, Güncelleme: 22.12.2023 - 22:39 580+ kez okundu.
 

Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı desteği

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Ukrayna'ya teslim edilmek üzere 18 adet F-16 savaş uçağını hazırlama kararını bildirdim" açıklamasını yaptı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile telefonda görüştü.  Görüşmenin ardından Rutte, Ukrayna'ya teslim edilmek üzere 18 adet F-16 savaş uçağını hazırlama kararını verdiğini duyurdu. Rutte, "Ukrayna'ya askeri destek konusunda yapılan anlaşmaların en önemli unsurlarından biri F-16'ların teslimatı." ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rutte ile cephedeki gelişmeleri, Karadeniz'deki durumu ve topçu, insansız hava araçları ve hava savunması da dahil olmak üzere Ukrayna'nın mevcut askeri ihtiyaçlarını ele aldıklarını belirtti. Hollanda, ABD yapımı F-16'larını geçen ay Ukraynalı pilotlar ve personelin eğitimi için Romanya'ya göndermişti. (İLKHA)
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Ukrayna'ya teslim edilmek üzere 18 adet F-16 savaş uçağını hazırlama kararını bildirdim" açıklamasını yaptı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile telefonda görüştü. 

Görüşmenin ardından Rutte, Ukrayna'ya teslim edilmek üzere 18 adet F-16 savaş uçağını hazırlama kararını verdiğini duyurdu.

Rutte, "Ukrayna'ya askeri destek konusunda yapılan anlaşmaların en önemli unsurlarından biri F-16'ların teslimatı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rutte ile cephedeki gelişmeleri, Karadeniz'deki durumu ve topçu, insansız hava araçları ve hava savunması da dahil olmak üzere Ukrayna'nın mevcut askeri ihtiyaçlarını ele aldıklarını belirtti.

Hollanda, ABD yapımı F-16'larını geçen ay Ukraynalı pilotlar ve personelin eğitimi için Romanya'ya göndermişti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.