Gürer: “Niğde turizmden yeterli payı alamıyor”

SİYASET 16.11.2023 - 09:43, Güncelleme: 16.11.2023 - 09:43 786+ kez okundu.
 

Gürer: “Niğde turizmden yeterli payı alamıyor”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Osmanlı döneminde 5 yılda yapılan hamam 8 yılda restore edilemedi.

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin tarihi ve turistik değerleri açısından çok önemli varlıklara sahip olmasına rağmen, turizmden de kültürel faaliyetlerden de yeterince faydalanamıyor olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz olarak, Bakanlığın faaliyetlerini eleştirdi ve Niğde’nin bu alanda yaşadığı sorunları sıraladı.    Niğde’nin, İpek Yolu ve Kral Yolu güzergâhında bulunan, bilinen tarihiyle 10 bin yıllık kesintisiz yaşamın sürdüğü kültür ve tarih kenti olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak ne yazık ki turizmden de kültürel faaliyetlerden de yeterince faydalanamadığını belirtti.     Niğde’nin güney Kapadokya'nın başkentliğini yapmış ama artık Kapadokya içinde anılmayan bir bölge olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  bölgenin kültür ve turizm alanında proje ve yatırım eksikliğinin devam ettiğini, kamuoyunda bilinirlik düzeyi çok düşük olduğu gibi kültür ve turizm varlıklarının tahribatı da sürdüğünü vurguladı.    CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplantıda sunum yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Niğde-Kapadokya’nın Başkenti” adlı kitabından da bahsederek, Niğde’nin tüm tarihi değerlerinin detaylarıyla anlatıldığı bu kitabı incelemesini önerdi. 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Osmanlı döneminde 5 yılda yapılan hamam 8 yılda restore edilemedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin tarihi ve turistik değerleri açısından çok önemli varlıklara sahip olmasına rağmen, turizmden de kültürel faaliyetlerden de yeterince faydalanamıyor olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz olarak, Bakanlığın faaliyetlerini eleştirdi ve Niğde’nin bu alanda yaşadığı sorunları sıraladı. 

 

Niğde’nin, İpek Yolu ve Kral Yolu güzergâhında bulunan, bilinen tarihiyle 10 bin yıllık kesintisiz yaşamın sürdüğü kültür ve tarih kenti olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak ne yazık ki turizmden de kültürel faaliyetlerden de yeterince faydalanamadığını belirtti.

 

 

Niğde’nin güney Kapadokya'nın başkentliğini yapmış ama artık Kapadokya içinde anılmayan bir bölge olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  bölgenin kültür ve turizm alanında proje ve yatırım eksikliğinin devam ettiğini, kamuoyunda bilinirlik düzeyi çok düşük olduğu gibi kültür ve turizm varlıklarının tahribatı da sürdüğünü vurguladı. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplantıda sunum yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Niğde-Kapadokya’nın Başkenti” adlı kitabından da bahsederek, Niğde’nin tüm tarihi değerlerinin detaylarıyla anlatıldığı bu kitabı incelemesini önerdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.