Gürer: “Küçükbaş kurbanlıkta fiyatlar katladı”

EKONOMİ 29.04.2024 - 08:23, Güncelleme: 29.04.2024 - 08:23 324 kez okundu.
 

Gürer: “Küçükbaş kurbanlıkta fiyatlar katladı”

Gürer: “2020 yılında 975 lira olan koyun fiyatına bugün bir kilo pirzola alınıyor”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi artan kurbanlık fiyatlarını bu sefer küçükbaş hayvan fiyatları üzerinden değerlendirdi.  Gürer, 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı kurbanlık koyun vekalet ücreti tutarının 975 TL olduğunu hatırlatarak, “2020 yılında bir koyun alınan fiyata bugün 1 kilo pirzola alınıyor.4 yılda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkede yaşanan enflasyon artışının somut göstergesi bu rakamsal artış” dedi. EMEKLİ BİR KOYUN ALACAK OLSA BİR MAAŞINI VERMESİ LAZIM Koyun fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 100 oranında arttığı bir ortamda emeklilere verilecek bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret seviyesinde olması ve emeklinin Kurban Bayramı’nda bir kurbanlık alabilmesinin sağlanması için kanun teklifi verdiğini belirten CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Bir emekli bir koyun alacak olsa bir maaşını vermek zorunda.  Ortalama bir koyun alacak olsan 10 bin liranın altında koyun yok. Geçen yıl en yüksek fiyat bu fiyatın altında idi. Koyun kilosu fazla olan, biraz büyüğünü olsun istenirse 12 bin-14 bin lira aralığında bir tutarı gözden çıkarmak gerekiyor. Farklı illerde bu fiyatlar değişiyor. Nakliye ile sevk ve büyük kent hayvan pazar giderleri eklenirse fiyatlar daha da artıyor. Koç fiyatları 20 bin liraya dayanmış bulunuyor. TBMM Başkanlığına sunduğumuz kanun teklifimizde Kurban Bayramı’nda verilen ikramiye tutarını asgari ücrete (17 bin liraya) çıkarın, emekli de kurban alabilsin diyoruz.” şeklinde konuştu.
Gürer: “2020 yılında 975 lira olan koyun fiyatına bugün bir kilo pirzola alınıyor”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi artan kurbanlık fiyatlarını bu sefer küçükbaş hayvan fiyatları üzerinden değerlendirdi. 

Gürer, 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı kurbanlık koyun vekalet ücreti tutarının 975 TL olduğunu hatırlatarak, “2020 yılında bir koyun alınan fiyata bugün 1 kilo pirzola alınıyor.4 yılda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkede yaşanan enflasyon artışının somut göstergesi bu rakamsal artış” dedi.

EMEKLİ BİR KOYUN ALACAK OLSA BİR MAAŞINI VERMESİ LAZIM

Koyun fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 100 oranında arttığı bir ortamda emeklilere verilecek bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret seviyesinde olması ve emeklinin Kurban Bayramı’nda bir kurbanlık alabilmesinin sağlanması için kanun teklifi verdiğini belirten CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Bir emekli bir koyun alacak olsa bir maaşını vermek zorunda.  Ortalama bir koyun alacak olsan 10 bin liranın altında koyun yok. Geçen yıl en yüksek fiyat bu fiyatın altında idi. Koyun kilosu fazla olan, biraz büyüğünü olsun istenirse 12 bin-14 bin lira aralığında bir tutarı gözden çıkarmak gerekiyor. Farklı illerde bu fiyatlar değişiyor. Nakliye ile sevk ve büyük kent hayvan pazar giderleri eklenirse fiyatlar daha da artıyor. Koç fiyatları 20 bin liraya dayanmış bulunuyor. TBMM Başkanlığına sunduğumuz kanun teklifimizde Kurban Bayramı’nda verilen ikramiye tutarını asgari ücrete (17 bin liraya) çıkarın, emekli de kurban alabilsin diyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.