Gizli Belge Soruşturmasında Yeni Gelişme

06.09.2022 - 09:19, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1515+ kez okundu.
 

Gizli Belge Soruşturmasında Yeni Gelişme

Eski Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evinde geçen ay Federal Soruşturma Bürosu’nun yaptığı aramada ele geçirilen belgelerin tek tek incelenmesi için bağımsız bir uzman atanması talebi federal yargıç tarafından kabul edildi.

Donald Trump hakkında, Beyaz Saray’dan ayrılırken çok sayıda gizli dosyayı da yanında götürdüğü gerekçesiyle soruşturma devam ediyor. Bağımsız bir avukat olan uzman, ele geçirilen belgelerin avukat-müvekkil gizliliği veya başkanlarının belirli iletişimleri gizli tutmalarına izin veren "yürütme ayrıcalığı" kapsamında olup olmadığını belirleyecek.   Bu karar, Donald Trump için bir kazanım olarak görülüyor.   Eski Amerikan Başkanı Donald Trump uzman atanması talebinde bulunurken, savcılar bu talebe şiddetle karşı çıkmıştı. Kararın Adalet Bakanlığı’nın gizli belgelere dair yürüttüğü soruşturmayı geciktirebileceği kaydediliyor.   Bunun nedeni, yargıcın, uzmanın bağımsız incelemesi tamamlanana kadar hükümetin el konulan materyalleri incelemesi ya da soruşturması için kullanmasını yasaklaması.   Donald Trump, elindeki belgelerin gizliliğini başkan olarak kaldırdığını ve Mar-a-Lago'daki evinde güvenli bir şekilde tutulduğunu savunarak, yanlış bir şey yapmadığını söylüyor.   Adalet Bakanlığı ise, FBI'ın 8 Ağustos tarihinde Mar-A-Lago'da yaptığı aramada ele geçirilen tüm kayıtların "eski başkana değil Amerika'ya ait olduğunu" söylüyor.   Uzman incelemesinin ne kadar süreceği belli değil. FBI’ın 8 Ağustos tarihinde Donald Trump’ın Florida’daki evinde yaptığı aramada, aralarında gizli belgelerin de olduğu 33 kutu doküman ele geçirilmişti.
Eski Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evinde geçen ay Federal Soruşturma Bürosu’nun yaptığı aramada ele geçirilen belgelerin tek tek incelenmesi için bağımsız bir uzman atanması talebi federal yargıç tarafından kabul edildi.

Donald Trump hakkında, Beyaz Saray’dan ayrılırken çok sayıda gizli dosyayı da yanında götürdüğü gerekçesiyle soruşturma devam ediyor. Bağımsız bir avukat olan uzman, ele geçirilen belgelerin avukat-müvekkil gizliliği veya başkanlarının belirli iletişimleri gizli tutmalarına izin veren "yürütme ayrıcalığı" kapsamında olup olmadığını belirleyecek.

 

Bu karar, Donald Trump için bir kazanım olarak görülüyor.

 

Eski Amerikan Başkanı Donald Trump uzman atanması talebinde bulunurken, savcılar bu talebe şiddetle karşı çıkmıştı. Kararın Adalet Bakanlığı’nın gizli belgelere dair yürüttüğü soruşturmayı geciktirebileceği kaydediliyor.

 

Bunun nedeni, yargıcın, uzmanın bağımsız incelemesi tamamlanana kadar hükümetin el konulan materyalleri incelemesi ya da soruşturması için kullanmasını yasaklaması.

 

Donald Trump, elindeki belgelerin gizliliğini başkan olarak kaldırdığını ve Mar-a-Lago'daki evinde güvenli bir şekilde tutulduğunu savunarak, yanlış bir şey yapmadığını söylüyor.

 

Adalet Bakanlığı ise, FBI'ın 8 Ağustos tarihinde Mar-A-Lago'da yaptığı aramada ele geçirilen tüm kayıtların "eski başkana değil Amerika'ya ait olduğunu" söylüyor.

 

Uzman incelemesinin ne kadar süreceği belli değil. FBI’ın 8 Ağustos tarihinde Donald Trump’ın Florida’daki evinde yaptığı aramada, aralarında gizli belgelerin de olduğu 33 kutu doküman ele geçirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.