Geri Dönüşüm Sitesinde Yangın

ASAYİŞ 07.08.2023 - 13:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1410+ kez okundu.
 

Geri Dönüşüm Sitesinde Yangın

Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın bitişikteki iş yerlerine sıçradı.İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

  Edinilen bilgiye göre, Sarıhamzalı Mahallesi Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi'ndeki bir geri dönüşüm tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki kozmetik fabrikası ve diğer iş yerlerine sıçradı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince yangına müdahale edildi.   18 iş yeri yandı Adana Valisi Süleyman Elban ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, bölgeye giderek ekiplerden yandınla ilgili bilgi aldı.  İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Elban, şöyle konuştu: "Arada bir kolonya tesisi var. Tesisteki uçucu ve alkol olan tanklar patlayınca yangının diğer iş yerlerine sıçraması çok hızlanıyor. Şu anda hem belediyelerimizin itfaiye araçları hem Orman Bölge Müdürlüğümüzün arazözleri, helikopterlerimiz ve emniyetimizin 8 TOMA'sı ile yangına müdahale ediliyor. Henüz kontrol altına aldık diyemeyiz ancak yangının yan iş yerlerine ve diğer yerlere sıçrama ihtimali biraz daha azaldı. Müdahaleler yoğun şekilde devam ediyor."   Çevre illerden talep edilen itfaiye ekiplerinin bölgeye gelmeye başladığını dile getiren Elban, "Tek sevindirici taraf can kaybımız ya da yaralının olmaması. Şu an için yangından etkilenen iş yeri sayısı 18. Daha fazla iş yeri ve alanın etkilenmemesi için arkadaşlarımız büyük bir gayretle olaya müdahale etmeye çalışıyorlar."dedi.    Yangın kontrol altına alındı İtfaiye, İl Emniyet Müdürlüğünün Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman Bölge Müdürlüğü helikopterinin de destek verdiği söndürme çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.    
Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın bitişikteki iş yerlerine sıçradı.İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

 

Edinilen bilgiye göre, Sarıhamzalı Mahallesi Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi'ndeki bir geri dönüşüm tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki kozmetik fabrikası ve diğer iş yerlerine sıçradı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince yangına müdahale edildi.

 

18 iş yeri yandı

Adana Valisi Süleyman Elban ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, bölgeye giderek ekiplerden yandınla ilgili bilgi aldı. 

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Elban, şöyle konuştu:

"Arada bir kolonya tesisi var. Tesisteki uçucu ve alkol olan tanklar patlayınca yangının diğer iş yerlerine sıçraması çok hızlanıyor. Şu anda hem belediyelerimizin itfaiye araçları hem Orman Bölge Müdürlüğümüzün arazözleri, helikopterlerimiz ve emniyetimizin 8 TOMA'sı ile yangına müdahale ediliyor. Henüz kontrol altına aldık diyemeyiz ancak yangının yan iş yerlerine ve diğer yerlere sıçrama ihtimali biraz daha azaldı. Müdahaleler yoğun şekilde devam ediyor."

 

Çevre illerden talep edilen itfaiye ekiplerinin bölgeye gelmeye başladığını dile getiren Elban, "Tek sevindirici taraf can kaybımız ya da yaralının olmaması. Şu an için yangından etkilenen iş yeri sayısı 18. Daha fazla iş yeri ve alanın etkilenmemesi için arkadaşlarımız büyük bir gayretle olaya müdahale etmeye çalışıyorlar."dedi. 

 

Yangın kontrol altına alındı

İtfaiye, İl Emniyet Müdürlüğünün Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman Bölge Müdürlüğü helikopterinin de destek verdiği söndürme çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.