Ensarullah, ABD savaş gemisini hedef aldı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 31.01.2024 - 17:00, Güncelleme: 01.02.2024 - 07:20 546+ kez okundu.
 

Ensarullah, ABD savaş gemisini hedef aldı

Yemen'deki Ensarullah, Amerikan destroyeri USS Greeley'i füzelerle hedef aldıklarını bildirdi.

Yemen'deki Ensarullah'ın Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım etmek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşılık vermek amaçlı bir operasyon düzenlediklerini söyledi. Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin deniz kuvvetleri, Yüce Allah'ın yardımıyla, Kızıldeniz'deki Amerikan destroyeri USS Greeley'e çok sayıda uygun deniz füzesi ateşledi." dedi. Seri, Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki tüm Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinin hedefleri arasında olduğunu ve Filistin direnişini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. ABD Merkez Komutanlığı (Centcom) yaptığı açıklamada, Yemen'deki Ensarallah grubunun kontrol ettiği bölgelerden fırlatılan bir füzenin Kızıldeniz'de düşürüldüğünü duyurmuştu. Yemen kuvvetleri, daha önce de Amerikan-İngiliz saldırganlığına tepki olarak birkaç Amerikan gemisini hedef almıştı. (İLKHA)
Yemen'deki Ensarullah, Amerikan destroyeri USS Greeley'i füzelerle hedef aldıklarını bildirdi.

Yemen'deki Ensarullah'ın Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım etmek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşılık vermek amaçlı bir operasyon düzenlediklerini söyledi.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin deniz kuvvetleri, Yüce Allah'ın yardımıyla, Kızıldeniz'deki Amerikan destroyeri USS Greeley'e çok sayıda uygun deniz füzesi ateşledi." dedi.

Seri, Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki tüm Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinin hedefleri arasında olduğunu ve Filistin direnişini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

ABD Merkez Komutanlığı (Centcom) yaptığı açıklamada, Yemen'deki Ensarallah grubunun kontrol ettiği bölgelerden fırlatılan bir füzenin Kızıldeniz'de düşürüldüğünü duyurmuştu.

Yemen kuvvetleri, daha önce de Amerikan-İngiliz saldırganlığına tepki olarak birkaç Amerikan gemisini hedef almıştı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.