Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem BÖLEK sordu

EĞİTİM 22.02.2025 - 09:56, Güncelleme: 22.02.2025 - 09:56 1220 kez okundu.
 

Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem BÖLEK sordu

ÖLÜM, TEDBİR İÇİN YETERLİ DEĞİL Mİ ?

  Bugün yine öğretmene şiddet haberi ile sarsıldık. Konyada bir öğretmenimiz okulunda silahlı saldırıya uğradı. Her defasında bir kere daha ölmeyiz, bir kere daha darp edilmeyiz derken hala elini kolunu sallayarak okullara girilip eğitim çalışanları darp ediliyor, saldırıya uğruyor. Silahla, kesici aletle kişiler rahatlıkla okullara hatta sınıflara kadar girebiliyor. Okullarımızın güvenlik zaifiyeti can kayıplarına sebep olacak dereceye gelmişken hala bir çözüm bulunamamıştır. Okul idarelerine adeta bu iş devredilmiş gibi hala herhangi bir tedbir alınmıyor. Okul müdürü güvenlik veya kolluk gücü değildir, eğitimin sağlıklı yürütülmesini sağlamakla görevli yöneticidir ve bu sorumluluk sadece okul müdürüne bırakılamaz ve bu konuda suçlanamaz. Çünkü okul müdürlerinin de can güvenliği ne yazık ki yoktur. Ülkemizin bir çok ilinde, ilçesinde ve okulunda defalarca silahla yaralama, okul basma, sınıf basma, darp ve hatta sınıfta ders işlerken öldürülme olayları yaşanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı neden sessiz ? Neden okullarda önlem alınmıyor ? Hemen hemen tüm meslek gruplarında can güvenliği varken, bu konuda çoğu bakanlık gerekli önlemleri almışken Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlayamayacak kadar aciz mi? Ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek istiyoruz ki sadece eğitim çalışanları değil, öğrencilerimiz de aynı risk altındadır. Herkesin rahatlıkla girip çıktığı yerler olmaya başlayan okullara, öğrencilere zararı dokunabilecek kimler kimler girip çıkabilir bir düşünsenize. Eğitim Gücü Sendikası olarak defalarca okullarımızın güvenlik zafiyetini dile getirdik, güvenlik görevlisi temin edilmesini talep ettik. Ancak hala okullarda güvenlik önlemleri alınmıyor ve gün geçtikçe meslektaşlarımız görevleri başında şehit olmaya devam ediyor!  
ÖLÜM, TEDBİR İÇİN YETERLİ DEĞİL Mİ ?

 

Bugün yine öğretmene şiddet haberi ile sarsıldık. Konyada bir öğretmenimiz okulunda silahlı saldırıya
uğradı.
Her defasında bir kere daha ölmeyiz, bir kere daha darp edilmeyiz derken hala elini kolunu sallayarak
okullara girilip eğitim çalışanları darp ediliyor, saldırıya uğruyor. Silahla, kesici aletle kişiler rahatlıkla
okullara hatta sınıflara kadar girebiliyor.
Okullarımızın güvenlik zaifiyeti can kayıplarına sebep olacak dereceye gelmişken hala bir çözüm
bulunamamıştır. Okul idarelerine adeta bu iş devredilmiş gibi hala herhangi bir tedbir alınmıyor.
Okul müdürü güvenlik veya kolluk gücü değildir, eğitimin sağlıklı yürütülmesini sağlamakla görevli
yöneticidir ve bu sorumluluk sadece okul müdürüne bırakılamaz ve bu konuda suçlanamaz. Çünkü
okul müdürlerinin de can güvenliği ne yazık ki yoktur.
Ülkemizin bir çok ilinde, ilçesinde ve okulunda defalarca silahla yaralama, okul basma, sınıf basma,
darp ve hatta sınıfta ders işlerken öldürülme olayları yaşanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı neden
sessiz ? Neden okullarda önlem alınmıyor ?
Hemen hemen tüm meslek gruplarında can güvenliği varken, bu konuda çoğu bakanlık gerekli
önlemleri almışken Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlayamayacak kadar
aciz mi?
Ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek istiyoruz ki sadece eğitim çalışanları değil, öğrencilerimiz de
aynı risk altındadır. Herkesin rahatlıkla girip çıktığı yerler olmaya başlayan okullara, öğrencilere
zararı dokunabilecek kimler kimler girip çıkabilir bir düşünsenize.
Eğitim Gücü Sendikası olarak defalarca okullarımızın güvenlik zafiyetini dile getirdik, güvenlik görevlisi
temin edilmesini talep ettik. Ancak hala okullarda güvenlik önlemleri alınmıyor ve gün geçtikçe
meslektaşlarımız görevleri başında şehit olmaya devam ediyor!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.