ECZACI-HOMEOPAT EZGİ NEVÇEHAN ÖNERİYOR:

SAĞLIK 03.02.2024 - 07:04, Güncelleme: 03.02.2024 - 07:04 1055+ kez okundu.
 

ECZACI-HOMEOPAT EZGİ NEVÇEHAN ÖNERİYOR:

Kış ayları salgın hastalıkları beraberinde getirdi. Hastalık geçiyor ama öksürükler kalıcı olabiliyor. Peki öksürük neden geçmiyor ya da geçse bile çok geç geçiyor? Eczacı- Homeopat Ezgi Nevçehan, “Virüsler birbirine geçti. Virüsler ne yazık ki direnç kazanmaya başladı. Bu zamana kadar kullandığımız antibiyotikler, ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler zeki mikroorganizmalar. Ve virüsler kimlik değiştiriyorlar. Bu da tedaviyi güçleştiriyor.” dedi ve geçmeyen öksürüğü geçiren eşsiz bir karışım hazırladı…

  “BU KARIŞIMLARLA GEÇMEYEN ÖKSÜRÜKLER ANINDA GEÇECEK” Kış ayları ile beraber hastaneler dolup taşmaya başladı. Doktorlar virüslere karşı uyarıyor ve ekliyor: “Virüsler birbirine geçti…!” Peki, bu durumda ne yapmak gerekiyor? Birbirine geçen virüslere karşı nasıl korunabilir, neler yapabiliriz?    VİRÜSLER DİRENÇ KAZANDI!   Bu dönemde sadece koronavirüs ile mücadele etmediğimizi, influenza virüsün de çok aktif olduğunu belirten Eczacı- Homeopat Ezgi Nevçehan, “Bir önceki korona virüs döneminde insanlar, kapanmadan dolayı izole idi. Şimdi ise topluluk kurallarının içerisinde kendimizi ve başkalarını koruyamıyoruz. Kişisel hijyene dikkat edilmiyor. Hasta kişi, toplumun içinde mevcut hayat şartlarını devam ettirebilmek için dolanıyor. Bu virüslerin hepsi solunum yoluyla taşınabildiği ve çok uzun süre havada asılı kalabildiği için çok rahat bulaşabiliyor. Virüsler ne yazık ki direnç kazanmaya başladı. Bu zamana kadar kullandığımız antibiyotikler, ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler zeki mikroorganizmalardır. Ve virüsler kimlik değiştiriyorlar. Bu da tedaviyi güçleştiriyor. Özellikle covit virüsü akciğerlerde tutuluyor. Kişinin daha öncesinden akciğerle ilgili bir hastalık geçmişi varsa orada tutulup kalabiliyor. Danışanlarımdan biliyorum, 1 yıl olmasına rağmen öksürüğü geçmeyenler var” dedi.    BU KARIŞIMLA ‘GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK’ KALMAYACAK   Geçmeyen öksürük ile ilgili Nevçehan, “Kekik ve kekik çayları öksürükle savaşımda çok etkilidir. Kekik yağını bir kaynamış suya 4-5 damla damlatarak koklamak suretiyle geçmeyen öksürüğe karşı önlem alabiliriz. Kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarında özellikle öksürükte antienflumatuar etki göstererek bronşların rahatlamasını sağlar.    Geçmeyen öksürük için şu karışımı da vermek isterim: Tamanu (Taşıyıcı Yağ) Selvi Günlük (Akgünlük) Nioli   Tamanu (taşıyıcı yağ) yağ içine -eğer tamanu yağ yoksa herhangi bir taşıyıcı yağ da olabilir- 2 damla selvi, 3 damla günlük ve bir iki damla nioli uçucu yağını da öneriyorum. Öksürüğü olan kişinin sırtına, göğsüne ve ayak tabanına sürüyoruz. Mümkünse sıcak bir havlu, sıcak bir su torbası koyarak uyutuyoruz. Bu balgam çıkmasına da sekresyonu dışarı atmak konusunda da işe yarıyor. Bu formülü astım, koah hastaları da kullanabilir. Sekresyonu rahatlatmak adına bol su içilmesini de özellikle öneriyorum.” ifadesini kullandı.
Kış ayları salgın hastalıkları beraberinde getirdi. Hastalık geçiyor ama öksürükler kalıcı olabiliyor. Peki öksürük neden geçmiyor ya da geçse bile çok geç geçiyor? Eczacı- Homeopat Ezgi Nevçehan, “Virüsler birbirine geçti. Virüsler ne yazık ki direnç kazanmaya başladı. Bu zamana kadar kullandığımız antibiyotikler, ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler zeki mikroorganizmalar. Ve virüsler kimlik değiştiriyorlar. Bu da tedaviyi güçleştiriyor.” dedi ve geçmeyen öksürüğü geçiren eşsiz bir karışım hazırladı…

 

“BU KARIŞIMLARLA GEÇMEYEN ÖKSÜRÜKLER ANINDA GEÇECEK”

Kış ayları ile beraber hastaneler dolup taşmaya başladı. Doktorlar virüslere karşı uyarıyor ve ekliyor: “Virüsler birbirine geçti…!” Peki, bu durumda ne yapmak gerekiyor? Birbirine geçen virüslere karşı nasıl korunabilir, neler yapabiliriz? 

 

VİRÜSLER DİRENÇ KAZANDI!

 

Bu dönemde sadece koronavirüs ile mücadele etmediğimizi, influenza virüsün de çok aktif olduğunu belirten Eczacı- Homeopat Ezgi Nevçehan, “Bir önceki korona virüs döneminde insanlar, kapanmadan dolayı izole idi. Şimdi ise topluluk kurallarının içerisinde kendimizi ve başkalarını koruyamıyoruz. Kişisel hijyene dikkat edilmiyor. Hasta kişi, toplumun içinde mevcut hayat şartlarını devam ettirebilmek için dolanıyor. Bu virüslerin hepsi solunum yoluyla taşınabildiği ve çok uzun süre havada asılı kalabildiği için çok rahat bulaşabiliyor. Virüsler ne yazık ki direnç kazanmaya başladı. Bu zamana kadar kullandığımız antibiyotikler, ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler zeki mikroorganizmalardır. Ve virüsler kimlik değiştiriyorlar. Bu da tedaviyi güçleştiriyor. Özellikle covit virüsü akciğerlerde tutuluyor. Kişinin daha öncesinden akciğerle ilgili bir hastalık geçmişi varsa orada tutulup kalabiliyor. Danışanlarımdan biliyorum, 1 yıl olmasına rağmen öksürüğü geçmeyenler var” dedi. 

 

BU KARIŞIMLA ‘GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK’ KALMAYACAK

 

Geçmeyen öksürük ile ilgili Nevçehan, “Kekik ve kekik çayları öksürükle savaşımda çok etkilidir. Kekik yağını bir kaynamış suya 4-5 damla damlatarak koklamak suretiyle geçmeyen öksürüğe karşı önlem alabiliriz. Kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarında özellikle öksürükte antienflumatuar etki göstererek bronşların rahatlamasını sağlar. 

 

Geçmeyen öksürük için şu karışımı da vermek isterim:

Tamanu (Taşıyıcı Yağ)

Selvi

Günlük (Akgünlük)

Nioli

 

Tamanu (taşıyıcı yağ) yağ içine -eğer tamanu yağ yoksa herhangi bir taşıyıcı yağ da olabilir- 2 damla selvi, 3 damla günlük ve bir iki damla nioli uçucu yağını da öneriyorum. Öksürüğü olan kişinin sırtına, göğsüne ve ayak tabanına sürüyoruz. Mümkünse sıcak bir havlu, sıcak bir su torbası koyarak uyutuyoruz. Bu balgam çıkmasına da sekresyonu dışarı atmak konusunda da işe yarıyor. Bu formülü astım, koah hastaları da kullanabilir. Sekresyonu rahatlatmak adına bol su içilmesini de özellikle öneriyorum.” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.