Dünyanın ilk CRISPR Vadisi Türkiye’de kuruldu…

TEKNOLOJİ 11.09.2021 - 06:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1917+ kez okundu.
 

Dünyanın ilk CRISPR Vadisi Türkiye’de kuruldu…

Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi çatısı altında çalışmalar yürüten HİDNA Biyoteknoloji Genetik Yazılım Mühendisliği Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ‘CRISPR Valley Platformu’nu’ kurdu.   CRISPR teknolojileri tek çatı altında toplanıyor    HiDNA Biyoteknoloji Şirketi, CRISPR Valley Platformu ile genetik mühendisliği harikası olan CRISPR teknolojisinden 7’den 70’e herkesin yararlanmasını hedefliyor. CRISPR Valley Platformu sayesinde dünya çapındaki tüm CRISPR teknolojileri ve gelişmelerinin tek bir çatı altında toplanması amaçlanıyor.   CRISPR Valley Kendin Yap (DIY) Workshop etkinliği düzenleniyor!   HiDNA Biyoteknoloji Şirketi, Üsküdar Üniversitesi Transgenik Hücre Teknolojileri Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRGENMER) desteğiyle CRISPR Valley Platformu olarak katılımcılara CRISPR deneyimi yaşatabilmek için "Kendin Yap" workshop etkinliği düzenliyor.   “Kendin Yap” etkinliği, katılımcılara CRISPR ile yapılmak istenen projeler için ön deneme yaparak CRISPR teknolojisini deneyimleme imkânı sunuyor. İkincisi gerçekleşen CRISPR Valley Kendin Yap Workshop etkinliği, Üsküdar Üniversitesi TRGENMER’ de yapılmaya devam ediyor.   Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan: “CRISPR Valley uygulamalarımızı insan ve bakteride genişletmeye devam edeceğiz”   TRGENMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan, CRISPR Valley Kendin Yap Workshop etkinliğinin bakteri ve insan CRISPR kitleri üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek “Bakteri kitinde bakteriyi antibiyotiğe dirençli hale getirerek agar ortamında büyümeleri sağlanmaktadır. İnsan kitinde ise hedef dokunun seçilmesinin ardından dokuya kit aracılığıyla gen silinmesi, gen aktivasyonu veya gen baskılaması uygulanabilmektedir. Üsküdar Üniversitesi TRGENMER aracılığıyla ilk CRISPR hedefli tek nokta modifikasyonu (Homolgy Directed Repair) yaptığımız deneylerimizi bakterilerde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz deneylerde CRISPR Valley Platformu olarak sistem ve uygulamalarımızı insan ve bakteride genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.   SMA hastalığının tanısına yönelik yeni proje için çalışıyorlar   Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan, gündemde en çok konuşulan sağlık problemleri arasında yer alan SMA’nın önlenmesine yönelik, verimliliği yüksek ve uluslararası standartlara uygun erken tanı ve tarama teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi çatısı altında çalışmalar yürüten HİDNA Biyoteknoloji Genetik Yazılım Mühendisliği Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ‘CRISPR Valley Platformu’nu’ kurdu.

 

CRISPR teknolojileri tek çatı altında toplanıyor 

 

HiDNA Biyoteknoloji Şirketi, CRISPR Valley Platformu ile genetik mühendisliği harikası olan CRISPR teknolojisinden 7’den 70’e herkesin yararlanmasını hedefliyor. CRISPR Valley Platformu sayesinde dünya çapındaki tüm CRISPR teknolojileri ve gelişmelerinin tek bir çatı altında toplanması amaçlanıyor.

 

CRISPR Valley Kendin Yap (DIY) Workshop etkinliği düzenleniyor!

 

HiDNA Biyoteknoloji Şirketi, Üsküdar Üniversitesi Transgenik Hücre Teknolojileri Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRGENMER) desteğiyle CRISPR Valley Platformu olarak katılımcılara CRISPR deneyimi yaşatabilmek için "Kendin Yap" workshop etkinliği düzenliyor.

 

“Kendin Yap” etkinliği, katılımcılara CRISPR ile yapılmak istenen projeler için ön deneme yaparak CRISPR teknolojisini deneyimleme imkânı sunuyor. İkincisi gerçekleşen CRISPR Valley Kendin Yap Workshop etkinliği, Üsküdar Üniversitesi TRGENMER’ de yapılmaya devam ediyor.

 

Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan: “CRISPR Valley uygulamalarımızı insan ve bakteride genişletmeye devam edeceğiz”

 

TRGENMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan, CRISPR Valley Kendin Yap Workshop etkinliğinin bakteri ve insan CRISPR kitleri üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek “Bakteri kitinde bakteriyi antibiyotiğe dirençli hale getirerek agar ortamında büyümeleri sağlanmaktadır. İnsan kitinde ise hedef dokunun seçilmesinin ardından dokuya kit aracılığıyla gen silinmesi, gen aktivasyonu veya gen baskılaması uygulanabilmektedir. Üsküdar Üniversitesi TRGENMER aracılığıyla ilk CRISPR hedefli tek nokta modifikasyonu (Homolgy Directed Repair) yaptığımız deneylerimizi bakterilerde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz deneylerde CRISPR Valley Platformu olarak sistem ve uygulamalarımızı insan ve bakteride genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

SMA hastalığının tanısına yönelik yeni proje için çalışıyorlar

 

Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan, gündemde en çok konuşulan sağlık problemleri arasında yer alan SMA’nın önlenmesine yönelik, verimliliği yüksek ve uluslararası standartlara uygun erken tanı ve tarama teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.