Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Uyarısı

13.04.2022 - 21:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2204+ kez okundu.
 

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 Acil Durum Komitesi Başkanı Didier Houssin, "Kovid-19 salgının bitmediği" konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Didier Houssin, Cenevre'de gerçekleşen basın toplantısında, salgına karşı "gardımızı düşürmenin zamanı değil." Bu konuda görüş birliği olduğunu, “Kovid-19 salgın açısından durum bitmiş olmaktan çok uzak.”   Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz ay sonu, "Kovid-19 bu yıl bitebilir ve bu bizim için sonuncu olmalıdır."   VİRÜSÜN GELECEĞİNE DAİR 3 SENARYO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün evrimine dair 3 senaryo bulunduğunu belirtmişti: "En iyi senaryoda, bundan sonra güçlendirici aşı dozlarını gerekli kılmayacak şekilde az varyant görmüş olacağız.   İkinci senaryoda virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini, fakat aşılamalar sayesinde ağır hastalık oranının azaldığını görebiliriz. En kötü senaryoya göre  bundan sonra virüsün daha şiddetli ve bulaşıcı varyantlarının çıktığını, bu yeni tehdide karşı hiçbir aşının işe yaramadığını görebiliriz."   DSÖ ÖNLEMLERİN HIZLI KALDIRILMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR Ülkelere Kovid- 19 önlemlerini çok hızlı bırakmama uyarısını yineleyen Dünya Sağlık Örgütü takip ve test sisteminin rafa kaldırılmasının yeni varyantların daha kolay yayılmasının önünü açabileceği öngörüsünde bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 Acil Durum Komitesi Başkanı Didier Houssin, "Kovid-19 salgının bitmediği" konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Didier Houssin, Cenevre'de gerçekleşen basın toplantısında, salgına karşı "gardımızı düşürmenin zamanı değil." Bu konuda görüş birliği olduğunu, “Kovid-19 salgın açısından durum bitmiş olmaktan çok uzak.”

 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz ay sonu, "Kovid-19 bu yıl bitebilir ve bu bizim için sonuncu olmalıdır."

 

VİRÜSÜN GELECEĞİNE DAİR 3 SENARYO

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün evrimine dair 3 senaryo bulunduğunu belirtmişti: "En iyi senaryoda, bundan sonra güçlendirici aşı dozlarını gerekli kılmayacak şekilde az varyant görmüş olacağız.

 

İkinci senaryoda virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini, fakat aşılamalar sayesinde ağır hastalık oranının azaldığını görebiliriz. En kötü senaryoya göre  bundan sonra virüsün daha şiddetli ve bulaşıcı varyantlarının çıktığını, bu yeni tehdide karşı hiçbir aşının işe yaramadığını görebiliriz."

 

DSÖ ÖNLEMLERİN HIZLI KALDIRILMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR

Ülkelere Kovid- 19 önlemlerini çok hızlı bırakmama uyarısını yineleyen Dünya Sağlık Örgütü takip ve test sisteminin rafa kaldırılmasının yeni varyantların daha kolay yayılmasının önünü açabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.