Dünya Sağlık Örgütü: Omicron Hakkında Flaş Açıklamada Bulundu

11.01.2022 - 21:15, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1299+ kez okundu.
 

Dünya Sağlık Örgütü: Omicron Hakkında Flaş Açıklamada Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü giderek artan Kovid-19 vakaları ile alakalı yapılan açıklamada 'Önümüzdeki iki ay içerisinde Avrupalıların yüzde 50'sinden fazlası Omicron'a yakalanabilir.'

Dünya genelinde Kovid-19 vakaları hızla artarken Avrupa Omicron varyantı ile mücadele etmeye devam ediyor. Vakalar mevcut hızda yayılmaya devam ederse Avrupa'daki insanların yarısından fazlası önümüzdeki iki ay içinde Kovid-19'a yakalanabilir.   DSÖ DUYURDU:YÜZDE 50'SİNDEN FAZLASININ OMİCRON İLE ENFEKTE OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ Dünya Sağlık Örgütü Avrupa ofisi bölge müdürü Hans Kluge gerçekleştirdiği basın toplantısında "Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME), Avrupa'daki nüfusun yüzde 50'sinden fazlası önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde Omicron ile enfekte olacağını tahmin ediyor."   7 MİLYONDAN FAZLA YENİ VAKA Avrupa'da 2022 yılın ilk haftasında 7 milyon Kovid-19 vakası görüldüğünü ve iki haftalık süre içinde sayının iki katından daha çok arttığını söyledi.   GEÇTİĞİMİZ HAFTA HAFİF OLARAK KATEGORİZE EDİLMELİ DEMİŞLERDİ Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Tedros Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 Omicron varyantının daha hızlı yayıldığını ve Delta varyantına göre daha hafif semptomlar gösterdiğini belirterek "Buna rağmen semptomlar hafif olarak kategorize edilmemeli."
Dünya Sağlık Örgütü giderek artan Kovid-19 vakaları ile alakalı yapılan açıklamada 'Önümüzdeki iki ay içerisinde Avrupalıların yüzde 50'sinden fazlası Omicron'a yakalanabilir.'

Dünya genelinde Kovid-19 vakaları hızla artarken Avrupa Omicron varyantı ile mücadele etmeye devam ediyor. Vakalar mevcut hızda yayılmaya devam ederse Avrupa'daki insanların yarısından fazlası önümüzdeki iki ay içinde Kovid-19'a yakalanabilir.

 

DSÖ DUYURDU:YÜZDE 50'SİNDEN FAZLASININ OMİCRON İLE ENFEKTE OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa ofisi bölge müdürü Hans Kluge gerçekleştirdiği basın toplantısında "Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME), Avrupa'daki nüfusun yüzde 50'sinden fazlası önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde Omicron ile enfekte olacağını tahmin ediyor."

 

7 MİLYONDAN FAZLA YENİ VAKA

Avrupa'da 2022 yılın ilk haftasında 7 milyon Kovid-19 vakası görüldüğünü ve iki haftalık süre içinde sayının iki katından daha çok arttığını söyledi.

 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA HAFİF OLARAK KATEGORİZE EDİLMELİ DEMİŞLERDİ

Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Tedros Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 Omicron varyantının daha hızlı yayıldığını ve Delta varyantına göre daha hafif semptomlar gösterdiğini belirterek "Buna rağmen semptomlar hafif olarak kategorize edilmemeli."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.