DSÖ’den Açıklama Geldi: Yeni Varyant Xe Kaç Kişide Görüldü?

03.04.2022 - 12:44, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2242+ kez okundu.
 

DSÖ’den Açıklama Geldi: Yeni Varyant Xe Kaç Kişide Görüldü?

Kovid-19 Omicron varyantı çok hızlı şekilde yayılmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş bir açıklama geldi.

İngiltere'de görülen Kovid-19 varyatı XE'nin bulaşıcılığı ile alakalı beklenen açıklama geldi. Kovid-19 yeni bir varyantı ortaya çıktı. 'XE' adı verilen yeni varyant daha önce Alfa varyantının çıktığı ülke olan İngiltere'de tespit edildi.   XE'nin BA'1 ve BA.2 Omicron mutasyonu olan bir rekombinant olduğu açıklandı. İngiliz uzmanlar British Medical Journal'da yayınlanan bir makalede, varyantların çoğaltma esnasında genetik materyallerini karıştırıp yeni bir mutasyon oluşturduğunu söyledi.   DSÖ'DEN AÇIKLAMA GELDİ Dünya Sağlık Örgütü'ünden konu ile alakalı beklenen açıklama geldi. Yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu duyurdu. Açıklamada bu sonucun ilk bulgu olduğu kesin bir bilgiye ulaşmak için araştırmaların devam ettiğinin altı çizildi.   YENİ VARYANT XE KAÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ? İngiltere'nin sağlık kurumu, XE varyantının ilk olarak 19 Ocak tarihinde tespit edildiğini ve yeni varyantın 637 vakada tespit edildiğini bildirildi.   OMICRON NEDEN DAHA BULAŞICI? İlk bulgular Omicron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına göre daha bulaşıcı daha hafif olduğu yönünde. Omicron varyantının daha düşük şiddette seyretmesi varyantın özelliklerine, aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor. Londra'daki Imperial College'da yapılan analizler, Omicron mutasyonlarının onu Delta varyantına göre daha hafif bir virüs haline getirdiğini gösteriyor. Kovid-19'a karşı hiçbir bağışıklık olmaması durumunda, delta varyantına göre Omicron varnatında hastanenin acil servisine başvurma ihtimali yüzde 11'den daha az. Aşı ve enfeksiyon seviyesi yükseldiği için bu durum artık daha az kişi için geçerli. Nüfus içinde gelişen bağışıklık durumu da gözetildiğinde, Omicron enfeksiyonu ile hastaneye yatma riski yüzde 25-30 düzeyinde azalırken, hastanede bir günden daha çok kalma riski de yüzde 40 düşüş göstermekte.
Kovid-19 Omicron varyantı çok hızlı şekilde yayılmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş bir açıklama geldi.

İngiltere'de görülen Kovid-19 varyatı XE'nin bulaşıcılığı ile alakalı beklenen açıklama geldi. Kovid-19 yeni bir varyantı ortaya çıktı. 'XE' adı verilen yeni varyant daha önce Alfa varyantının çıktığı ülke olan İngiltere'de tespit edildi.

 

XE'nin BA'1 ve BA.2 Omicron mutasyonu olan bir rekombinant olduğu açıklandı. İngiliz uzmanlar British Medical Journal'da yayınlanan bir makalede, varyantların çoğaltma esnasında genetik materyallerini karıştırıp yeni bir mutasyon oluşturduğunu söyledi.

 

DSÖ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dünya Sağlık Örgütü'ünden konu ile alakalı beklenen açıklama geldi. Yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu duyurdu. Açıklamada bu sonucun ilk bulgu olduğu kesin bir bilgiye ulaşmak için araştırmaların devam ettiğinin altı çizildi.

 

YENİ VARYANT XE KAÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ?

İngiltere'nin sağlık kurumu, XE varyantının ilk olarak 19 Ocak tarihinde tespit edildiğini ve yeni varyantın 637 vakada tespit edildiğini bildirildi.

 

OMICRON NEDEN DAHA BULAŞICI?

İlk bulgular Omicron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına göre daha bulaşıcı daha hafif olduğu yönünde. Omicron varyantının daha düşük şiddette seyretmesi varyantın özelliklerine, aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor. Londra'daki Imperial College'da yapılan analizler, Omicron mutasyonlarının onu Delta varyantına göre daha hafif bir virüs haline getirdiğini gösteriyor. Kovid-19'a karşı hiçbir bağışıklık olmaması durumunda, delta varyantına göre Omicron varnatında hastanenin acil servisine başvurma ihtimali yüzde 11'den daha az. Aşı ve enfeksiyon seviyesi yükseldiği için bu durum artık daha az kişi için geçerli. Nüfus içinde gelişen bağışıklık durumu da gözetildiğinde, Omicron enfeksiyonu ile hastaneye yatma riski yüzde 25-30 düzeyinde azalırken, hastanede bir günden daha çok kalma riski de yüzde 40 düşüş göstermekte.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.