Dizi izledikleri için 12 yıl ceza aldılar

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 20.01.2024 - 07:45, Güncelleme: 20.01.2024 - 08:38 814+ kez okundu.
 

Dizi izledikleri için 12 yıl ceza aldılar

​​​​​​​Kuzey Kore'de iki kişi, Güney Kore dizisi izledikleri için 12 yıl ağır iş cezasına mahkum edildi.

Kuzey Kore'de mahkeme heyeti, dünya çapında ses getiren bir karara imza attı. İki kişi, K-Drama olarak da bilinen Kore dizisi izledikleri iddiasıyla ceza verildi. Güney Kore dizisi izledikleri belirtilen yaşları 16 olan iki gence, açık hava stadyumunda yüzlerce öğrencinin önünde kelepçe takıldı. Ayrıca memurlar, "hataları üzerinde derinlemesine düşünmedikleri" için geçleri azarladıkları da ifade edildi. Mahkeme heyeti, iki genci, Güney Kore dizisi izledikleri gerekçesiyle "12 yıl ağır işlerde çalışma" cezasına mahkum etti. Pyongyang yönetimi, 4 yıl önce Güney Kore dizilerini izlemenin ölümle cezalandırılmasını öngören yasaya onay vermişti. (İLKHA)
​​​​​​​Kuzey Kore'de iki kişi, Güney Kore dizisi izledikleri için 12 yıl ağır iş cezasına mahkum edildi.

Kuzey Kore'de mahkeme heyeti, dünya çapında ses getiren bir karara imza attı. İki kişi, K-Drama olarak da bilinen Kore dizisi izledikleri iddiasıyla ceza verildi.

Güney Kore dizisi izledikleri belirtilen yaşları 16 olan iki gence, açık hava stadyumunda yüzlerce öğrencinin önünde kelepçe takıldı. Ayrıca memurlar, "hataları üzerinde derinlemesine düşünmedikleri" için geçleri azarladıkları da ifade edildi.

Mahkeme heyeti, iki genci, Güney Kore dizisi izledikleri gerekçesiyle "12 yıl ağır işlerde çalışma" cezasına mahkum etti.

Pyongyang yönetimi, 4 yıl önce Güney Kore dizilerini izlemenin ölümle cezalandırılmasını öngören yasaya onay vermişti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.