Dijital Öğrenme Projesi Adana’da Tanıtıldı

DÜNYA 04.10.2023 - 15:52, Güncelleme: 04.10.2023 - 15:52 1238+ kez okundu.
 

Dijital Öğrenme Projesi Adana’da Tanıtıldı

Çukurova Üniversitesi, Erasmus+ Programı ile Uzaktan Eğitimde Öğretmenlerin Dijital Yeterliliklerini Artırmayı Hedefliyor

Dijital Öğrenme Projesi Adana’da Tanıtıldı Çukurova Üniversitesi, Erasmus+ Programı ile Uzaktan Eğitimde Öğretmenlerin Dijital Yeterliliklerini Artırmayı Hedefliyor Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı kapsamında desteklenen “Covid-19 Sonrası Genel Eğitimde Dönüştürücü Dijital Öğrenme” projesinin ikinci yüz yüze toplantısı Adana’da gerçekleştirildi. Proje ortağı ülke temsilcileri, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Heyet, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) de ziyaret ederek, projenin amacı ve çıktıları hakkında bilgi verdi. Covid-19 Salgını Uzaktan Eğitime Geçişi Zorunlu Kıldı Projenin ülke başkanı ve ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, 2019 yılında başlayan ve 2020 yılında Türkiye’ye de sıçrayan Covid-19 salgınının eğitim kurumlarını yüz yüze eğitimi durdurmaya ve uzaktan eğitime geçmeye zorladığını belirtti. Sümbül, uzaktan eğitimin başarısının öğretmenlerin ve öğrencilerin dijital okuryazarlık ve yeterliliklerine bağlı olduğunu vurgulayarak, “Özellikle öğretmenlerin dijital yeterlilik düzeyleri bu uzaktan eğitimin başarısında önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin dijital yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi, eksikliklerinin tespiti ve eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenlerin ortaya konulması uzaktan eğitimin başarısı açısından önemlidir” dedi. Proje 4 Ülkeden 4 Kurumun Ortaklığıyla Yürütülüyor Projenin yürütücüsü olan Letonya’dan Rezekne Teknoloji Akademisi’nin yanı sıra Türkiye’den Çukurova Üniversitesi, İtalya’dan Universita degli Studi di Roma Tre ve Polonya’dan Fundacja im. Zofii Zamenhof Vakfı’nın ortak olarak yer aldığı projede, ilköğretim ve lise düzeyindeki öğretmenlerin uzaktan eğitimdeki dijital yeterlilik düzeyleri ve eksiklikleri belirlenecek. Bu doğrultuda pilot eğitimler düzenlenecek ve bir el kılavuzu oluşturulacak. Proje Çıktıları Neler Olacak? Proje araştırmacısı Doç. Dr. Erdinç Ballı ise projenin çıktılarını şöyle sıraladı: Öğretmenlerin uzaktan eğitimdeki dijital yeterliklerini ölçebilecek bir ölçek (anket) geliştirilecek. Bu anket ile Avrupa’nın 4 farklı ülkesindeki genel eğitimdeki öğretmenlerin dijital yeterlilik/okuryazarlık düzeyleri belirlenecek. Bu eksiklikleri gidermek ve var olanı geliştirmek için hazırlanacak olan el kılavuzu ve pilot eğitimler sonucunda uzaktan ve dijital eğitime entegrasyon tamamlanacak. Proje Ortakları Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni Ziyaret Etti Proje ortakları, toplantının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Mali Sekreter Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan ve Kadir Adıyaman tarafından ağırlanan heyet, projenin yeni bir salgının konuşulduğu şu günlerde daha da önem kazandığını ifade etti. ÇGC yöneticileri de projeye ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.
Çukurova Üniversitesi, Erasmus+ Programı ile Uzaktan Eğitimde Öğretmenlerin Dijital Yeterliliklerini Artırmayı Hedefliyor

Dijital Öğrenme Projesi Adana’da Tanıtıldı

Çukurova Üniversitesi, Erasmus+ Programı ile Uzaktan Eğitimde Öğretmenlerin Dijital Yeterliliklerini Artırmayı Hedefliyor

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı kapsamında desteklenen “Covid-19 Sonrası Genel Eğitimde Dönüştürücü Dijital Öğrenme” projesinin ikinci yüz yüze toplantısı Adana’da gerçekleştirildi. Proje ortağı ülke temsilcileri, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Heyet, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) de ziyaret ederek, projenin amacı ve çıktıları hakkında bilgi verdi.

Covid-19 Salgını Uzaktan Eğitime Geçişi Zorunlu Kıldı

Projenin ülke başkanı ve ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, 2019 yılında başlayan ve 2020 yılında Türkiye’ye de sıçrayan Covid-19 salgınının eğitim kurumlarını yüz yüze eğitimi durdurmaya ve uzaktan eğitime geçmeye zorladığını belirtti. Sümbül, uzaktan eğitimin başarısının öğretmenlerin ve öğrencilerin dijital okuryazarlık ve yeterliliklerine bağlı olduğunu vurgulayarak, “Özellikle öğretmenlerin dijital yeterlilik düzeyleri bu uzaktan eğitimin başarısında önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin dijital yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi, eksikliklerinin tespiti ve eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenlerin ortaya konulması uzaktan eğitimin başarısı açısından önemlidir” dedi.

Proje 4 Ülkeden 4 Kurumun Ortaklığıyla Yürütülüyor

Projenin yürütücüsü olan Letonya’dan Rezekne Teknoloji Akademisi’nin yanı sıra Türkiye’den Çukurova Üniversitesi, İtalya’dan Universita degli Studi di Roma Tre ve Polonya’dan Fundacja im. Zofii Zamenhof Vakfı’nın ortak olarak yer aldığı projede, ilköğretim ve lise düzeyindeki öğretmenlerin uzaktan eğitimdeki dijital yeterlilik düzeyleri ve eksiklikleri belirlenecek. Bu doğrultuda pilot eğitimler düzenlenecek ve bir el kılavuzu oluşturulacak.

Proje Çıktıları Neler Olacak?

Proje araştırmacısı Doç. Dr. Erdinç Ballı ise projenin çıktılarını şöyle sıraladı:

  • Öğretmenlerin uzaktan eğitimdeki dijital yeterliklerini ölçebilecek bir ölçek (anket) geliştirilecek. Bu anket ile Avrupa’nın 4 farklı ülkesindeki genel eğitimdeki öğretmenlerin dijital yeterlilik/okuryazarlık düzeyleri belirlenecek.
  • Bu eksiklikleri gidermek ve var olanı geliştirmek için hazırlanacak olan el kılavuzu ve pilot eğitimler sonucunda uzaktan ve dijital eğitime entegrasyon tamamlanacak.

Proje Ortakları Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni Ziyaret Etti

Proje ortakları, toplantının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Mali Sekreter Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan ve Kadir Adıyaman tarafından ağırlanan heyet, projenin yeni bir salgının konuşulduğu şu günlerde daha da önem kazandığını ifade etti. ÇGC yöneticileri de projeye ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.