Cumhuriyetin 100. Yılında Kruvaziyer Turizminde Rekor Bekleniyor

DÜNYA 05.10.2023 - 09:30, Güncelleme: 05.10.2023 - 09:30 1220+ kez okundu.
 

Cumhuriyetin 100. Yılında Kruvaziyer Turizminde Rekor Bekleniyor

Türkiye, kruvaziyer turizminde önemli bir potansiyele sahip bir ülke. Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan limanları, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kruvaziyer Turizminde Rekor Bekleniyor Türkiye, kruvaziyer turizminde önemli bir potansiyele sahip bir ülke. Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan limanları, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki gelişimine katkı sağlayan firmalardan biri de Camelot Maritime. Firma, Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firma olma özelliğini taşıyor. Camelot Maritime: Türkiye’nin Kruvaziyer Turizmindeki Öncüsü Camelot Maritime, 2008 yılında kurulduğundan beri denizcilik sektörüne katma değer kazandıran bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Firma, kruvaziyer turizmindeki tecrübesi ve hizmet kalitesi ile sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, firma olarak ilklerle anılmaktan gurur duyduklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Denizcilik alanında yatırımlarımız devam edecek. Özellikle işletmecilikteki hizmet anlayışımız ve farkımız ile sektörde fark yaratıyoruz” dedi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizmi açısından çok önemli bir konumda olduğunu vurguladı. “3 tarafımız denizlerle çevrili. Çok önemli limanlarımız var. Kruvaziyer turizmi açısından önemli avantajlara sahibiz. Ve bu avantajlarımızı doğru kullanmalıyız” diyen Çavuşoğlu, denizcilik alanında kamunun ve özel sektörün işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de altını çizdiği gibi ‘denizci millet, denizci ülke olmalıyız. Bunun için de daha çok denizin içinde olmalıyız. Karadan denize bakmamalıyız’” ifadelerini kullandı. 2023 Yılında 1 Milyon Turist Hedefi Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, 2023 yılında Türkiye’nin kruvaziyer turizminde rekor kıracağını söyledi. Çavuşoğlu, “2023 yılında limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında önemli artış olduğunu görüyoruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs’ta 176 bin 840’a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükselmiştir” dedi. Çavuşoğlu, geçen yıl Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde ülkemize gelen kruvaziyer yolcu sayısının 341 bin 556 olduğunu hatırlatarak, bu yıl ise aynı dönemde bu sayının %66,7 artarak 569 bin 280’e ulaştığını belirtti. Çavuşoğlu, “Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonu 1 milyon yolcu rakamını aşmayı bekliyoruz. Bu rakam da cumhuriyet tarihimiz açısından düşündüğümüzde bir rekor demektir” diye konuştu. Çavuşoğlu, kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının limanlara göre dağılımında ilk 5’i şöyle sıraladı: Kuşadası Limanı, İstanbul Limanları, Çeşme Limanı, Bodrum Limanı ve Çanakkale Limanı.
Türkiye, kruvaziyer turizminde önemli bir potansiyele sahip bir ülke. Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan limanları, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kruvaziyer Turizminde Rekor Bekleniyor

Türkiye, kruvaziyer turizminde önemli bir potansiyele sahip bir ülke. Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan limanları, eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki gelişimine katkı sağlayan firmalardan biri de Camelot Maritime. Firma, Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firma olma özelliğini taşıyor.

Camelot Maritime: Türkiye’nin Kruvaziyer Turizmindeki Öncüsü

Camelot Maritime, 2008 yılında kurulduğundan beri denizcilik sektörüne katma değer kazandıran bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Firma, kruvaziyer turizmindeki tecrübesi ve hizmet kalitesi ile sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, firma olarak ilklerle anılmaktan gurur duyduklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Denizcilik alanında yatırımlarımız devam edecek. Özellikle işletmecilikteki hizmet anlayışımız ve farkımız ile sektörde fark yaratıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizmi açısından çok önemli bir konumda olduğunu vurguladı. “3 tarafımız denizlerle çevrili. Çok önemli limanlarımız var. Kruvaziyer turizmi açısından önemli avantajlara sahibiz. Ve bu avantajlarımızı doğru kullanmalıyız” diyen Çavuşoğlu, denizcilik alanında kamunun ve özel sektörün işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de altını çizdiği gibi ‘denizci millet, denizci ülke olmalıyız. Bunun için de daha çok denizin içinde olmalıyız. Karadan denize bakmamalıyız’” ifadelerini kullandı.

2023 Yılında 1 Milyon Turist Hedefi

Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, 2023 yılında Türkiye’nin kruvaziyer turizminde rekor kıracağını söyledi. Çavuşoğlu, “2023 yılında limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında önemli artış olduğunu görüyoruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs’ta 176 bin 840’a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükselmiştir” dedi.

Çavuşoğlu, geçen yıl Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde ülkemize gelen kruvaziyer yolcu sayısının 341 bin 556 olduğunu hatırlatarak, bu yıl ise aynı dönemde bu sayının %66,7 artarak 569 bin 280’e ulaştığını belirtti. Çavuşoğlu, “Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonu 1 milyon yolcu rakamını aşmayı bekliyoruz. Bu rakam da cumhuriyet tarihimiz açısından düşündüğümüzde bir rekor demektir” diye konuştu.

Çavuşoğlu, kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının limanlara göre dağılımında ilk 5’i şöyle sıraladı: Kuşadası Limanı, İstanbul Limanları, Çeşme Limanı, Bodrum Limanı ve Çanakkale Limanı.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.