ÇUKUROVA OKULU’NDA GELECEĞİN FİLOZOFLARI YETİŞİYOR

EĞİTİM 09.01.2024 - 06:29, Güncelleme: 09.01.2024 - 06:29 1044+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA OKULU’NDA GELECEĞİN FİLOZOFLARI YETİŞİYOR

FELSEFE DÜNYASINA MİNİK ADIMLAR…

Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) kurduğu Çukurova Okulu adlı atölye çalışmalarında “Topluma Hizmet Uygulamaları” başlığı altında çocuklar için  felsefe etkinliği düzenlendi. Sarıyakup Mahallesi’ndeki Yazarlarevi’nde düzenlenen 3 haftalık çalışmanın ilkinde uygulayıcılar Selin Erdinlig, Gizem Küçükaltun ve İlayda Taşgener çocukları düşünmeye, sorgulamaya, soru sormaya yöneltecek bir masal anlattıp ardından tek tek çocukların görüşlerini aldı. Yeni ve farklı bir dünya ile tanışan çocuklar daha açık bir bilinçle özgürce kendilerini ifade etti. İkinci çalışmada uygulayıcı Habibe Kılıçak  geri dönüşüm konusunda izlettiği bir film üzerinden çalışmaya başladı. Çocukların konuyla ilgili fikirlerini aldıktan sonra soru yanıt şeklinde ufuk açıcı üç ders yapıldı. Son çalışmada atık pet şişeden bir kuş evi tasarlandı. Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması için neler yapılabileceğine dikkat çeken Habibe Kılıçak çocuklara büyük bir farkındalık aşıladı. Son çalışmada ise Buse Nur Çil ve Zeynep Tercan çevre kirliliği konusunda bir çalışma başlattı. Denizlerin, ırmakların, yolların, nasıl kirletildiği ve içinde yaşayan canlıları nasıl etkilediği, ormanların yanmasıyla nelerin olabileceği, insanların yaşamını nelerin tehdit ettiği gibi konularda konuşulduktan sonra konuyla ilgili duyarlılığın arttırılması için çeşitli sloganların yazıldığı afişler hazırlanıp çevredeki iş yerlerine dağıtılmasına karar verildi. Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün (Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi) ders verdiği, Felsefe Grubu Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri, atölye çalışmalarında çocukları felsefe ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 
FELSEFE DÜNYASINA MİNİK ADIMLAR…

Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) kurduğu Çukurova Okulu adlı atölye çalışmalarında “Topluma Hizmet Uygulamaları” başlığı altında çocuklar için  felsefe etkinliği düzenlendi.

Sarıyakup Mahallesi’ndeki Yazarlarevi’nde düzenlenen 3 haftalık çalışmanın ilkinde uygulayıcılar Selin Erdinlig, Gizem Küçükaltun ve İlayda Taşgener çocukları düşünmeye, sorgulamaya, soru sormaya yöneltecek bir masal anlattıp ardından tek tek çocukların görüşlerini aldı. Yeni ve farklı bir dünya ile tanışan çocuklar daha açık bir bilinçle özgürce kendilerini ifade etti.

İkinci çalışmada uygulayıcı Habibe Kılıçak  geri dönüşüm konusunda izlettiği bir film üzerinden çalışmaya başladı. Çocukların konuyla ilgili fikirlerini aldıktan sonra soru yanıt şeklinde ufuk açıcı üç ders yapıldı. Son çalışmada atık pet şişeden bir kuş evi tasarlandı. Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması için neler yapılabileceğine dikkat çeken Habibe Kılıçak çocuklara büyük bir farkındalık aşıladı.

Son çalışmada ise Buse Nur Çil ve Zeynep Tercan çevre kirliliği konusunda bir çalışma başlattı. Denizlerin, ırmakların, yolların, nasıl kirletildiği ve içinde yaşayan canlıları nasıl etkilediği, ormanların yanmasıyla nelerin olabileceği, insanların yaşamını nelerin tehdit ettiği gibi konularda konuşulduktan sonra konuyla ilgili duyarlılığın arttırılması için çeşitli sloganların yazıldığı afişler hazırlanıp çevredeki iş yerlerine dağıtılmasına karar verildi.

Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün (Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi) ders verdiği, Felsefe Grubu Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri, atölye çalışmalarında çocukları felsefe ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.