''Çocuk İstismarında Toplumsal Hoşgörü Asla Mümkün Olamaz!''

ASAYİŞ 17.04.2024 - 10:34, Güncelleme: 17.04.2024 - 10:34 403 kez okundu.
 

''Çocuk İstismarında Toplumsal Hoşgörü Asla Mümkün Olamaz!''

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği yönetim kurulu başkanı ve Aile Danışmanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla, Adana Kozan ilçesinde yaşayan Tuğçe Y. ve 2 kız kardeşine enişteleri tarafından yıllarca sistematik olarak uygulanan cinsel taciz olayında gelinen noktanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Akça” Toplum içinde özellikle akraba, komşu veya arkadaş olarak yakınlarında olan ve korunma gereği duymadıkları erkekler tarafından cinsel tacize uğrayan pek çok çocuk var. Bu çocuklar korku ve utanç içinde yaşadıklarını kimseye anlatamıyorlar. Tacizi uygulayan kişi veya kişiler tarafından yıllarca bu istismara maruz kalıyorlar. Ruh sağlığı bozulan bu çocuklarımız hayat boyu mutsuz olabiliyorlar. Çocuğun uzmanlar eşliğinde alınan ifadesi en büyük delildir. Bu davada alınmış mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından bozularak sanığın serbest bırakılması toplum vicdanını yaralamıştır. 8 yıl süren taciz ve istismar cezasız kalmıştır. Yaşadıkları bu travma nedeniyle bu çocukların hayatı bir daha asla eskisi gibi olamayacaktır.” Davaya dikkat çeken Çiğdem Akça; “ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede mağdur 3 kız kardeşin ifadelerine dayanarak sanığın 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından sanık yargılandı. Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara duruşmaların ardından 2019'un mart ayında görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanığa 26 yıl hapis cezası verdi. Ancak itiraz neticesinde, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, sanık H.İ.'nin, toplanan deliller göz önüne alındığında 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat verilmesini talep ederek kararı bozdu. Bunun üzerine ilk cezayı veren mahkeme, H.İ'nin beraatine hükmetti. Mağdur kız kardeşler ise avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay'dan gelecek yeni kararı bekleyen kız kardeşler, H.İ'nin hak ettiği cezayı almasını istiyor.” Dava emsal teşkil etmeli ve sanık cezasını çekmelidir. Biz Sivil Toplum kuruluşları olarak çocuklarımızın yanındayız. Çocuk İstismarında Toplumsal hoşgörü asla mümkün olamaz.''
Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği yönetim kurulu başkanı ve Aile Danışmanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla, Adana Kozan ilçesinde yaşayan Tuğçe Y. ve 2 kız kardeşine enişteleri tarafından yıllarca sistematik olarak uygulanan cinsel taciz olayında gelinen noktanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Akça” Toplum içinde özellikle akraba, komşu veya arkadaş olarak yakınlarında olan ve korunma gereği duymadıkları erkekler tarafından cinsel tacize uğrayan pek çok çocuk var. Bu çocuklar korku ve utanç içinde yaşadıklarını kimseye anlatamıyorlar. Tacizi uygulayan kişi veya kişiler tarafından yıllarca bu istismara maruz kalıyorlar. Ruh sağlığı bozulan bu çocuklarımız hayat boyu mutsuz olabiliyorlar. Çocuğun uzmanlar eşliğinde alınan ifadesi en büyük delildir. Bu davada alınmış mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından bozularak sanığın serbest bırakılması toplum vicdanını yaralamıştır. 8 yıl süren taciz ve istismar cezasız kalmıştır. Yaşadıkları bu travma nedeniyle bu çocukların hayatı bir daha asla eskisi gibi olamayacaktır.”

Davaya dikkat çeken Çiğdem Akça; “ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede mağdur 3 kız kardeşin ifadelerine dayanarak sanığın 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından sanık yargılandı. Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara duruşmaların ardından 2019'un mart ayında görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanığa 26 yıl hapis cezası verdi. Ancak itiraz neticesinde,

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, sanık H.İ.'nin, toplanan deliller göz önüne alındığında 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat verilmesini talep ederek kararı bozdu. Bunun üzerine ilk cezayı veren mahkeme, H.İ'nin beraatine hükmetti. Mağdur kız kardeşler ise avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay'dan gelecek yeni kararı bekleyen kız kardeşler, H.İ'nin hak ettiği cezayı almasını istiyor.” Dava emsal teşkil etmeli ve sanık cezasını çekmelidir.

Biz Sivil Toplum kuruluşları olarak çocuklarımızın yanındayız.

Çocuk İstismarında Toplumsal hoşgörü asla mümkün olamaz.''

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.