Çin Yeniden Kovid-19 Esiri: Adaylıktan Çekildiler

15.05.2022 - 18:01, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2213+ kez okundu.
 

Çin Yeniden Kovid-19 Esiri: Adaylıktan Çekildiler

Çin de giderek, artan Kovid-19 salgını nedeniyle 2023 yılı Asya Kupası ev sahipliğinden çekildiğini duyurdu. Asya Futbol Konfederasyonu, Pekin'in kararını doğrularken ev sahipliğinde Katar ve Suudi Arabistan ön plana çıktı.

Çin'de son zamanlarda giderek artan Kovid-19 vakaları ülkenin uluslararası organizasyonlarını etkilemeye başladı. 2022 yılı Kış Olimpiyatlarına sıkı kurallar çerçevesinde ev sahipliği yapan Pekin, 2023 yılı Asya Kupası'ndan çekildi.   Asya Futbol Konfederasyonu, Çin de giderek artan Kovid-19 salgını nedeniyle 2023 yılı Asya Kupası ev sahipliğinden çekildiğini cumartesi günü duyurdu. 5 Haziran 2019 yılında Paris'te yapılan olağanüstü toplantısında ev sahibi olarak Çin seçildi.   Toplantıda turnuvanın 16 Haziran ve 16 Temmuz 2023 yılında Çin'in 10 ayrı kentinde yapılması planlandı. Giderek artan Kovid-19 vakaların bu planın iptal edilmesine sebep oldu.   Çin'in çekilmesinden sonra 2027 yılı Asya Kupası'na ev sahipliği için kampanya yapan Katar ve Suudi Arabistan öne çıktı. Hindistan ve İran da 2027 yılı Asya Kupası'na ev sahipliği yapmak için başvuran aday ülkeler arasında bulunuyor. Yeni ev sahibine gelecek yılın başında karar verilebileceği belirtildi.   Dört yılda bir yapılan Asya Kupası, geleneksel olarak ocak ayı ve şubat aylarında düzenleniyordu. Son turnuvada Katar şampiyon olmuştu.
Çin de giderek, artan Kovid-19 salgını nedeniyle 2023 yılı Asya Kupası ev sahipliğinden çekildiğini duyurdu. Asya Futbol Konfederasyonu, Pekin'in kararını doğrularken ev sahipliğinde Katar ve Suudi Arabistan ön plana çıktı.

Çin'de son zamanlarda giderek artan Kovid-19 vakaları ülkenin uluslararası organizasyonlarını etkilemeye başladı. 2022 yılı Kış Olimpiyatlarına sıkı kurallar çerçevesinde ev sahipliği yapan Pekin, 2023 yılı Asya Kupası'ndan çekildi.

 

Asya Futbol Konfederasyonu, Çin de giderek artan Kovid-19 salgını nedeniyle 2023 yılı Asya Kupası ev sahipliğinden çekildiğini cumartesi günü duyurdu. 5 Haziran 2019 yılında Paris'te yapılan olağanüstü toplantısında ev sahibi olarak Çin seçildi.

 

Toplantıda turnuvanın 16 Haziran ve 16 Temmuz 2023 yılında Çin'in 10 ayrı kentinde yapılması planlandı. Giderek artan Kovid-19 vakaların bu planın iptal edilmesine sebep oldu.

 

Çin'in çekilmesinden sonra 2027 yılı Asya Kupası'na ev sahipliği için kampanya yapan Katar ve Suudi Arabistan öne çıktı. Hindistan ve İran da 2027 yılı Asya Kupası'na ev sahipliği yapmak için başvuran aday ülkeler arasında bulunuyor. Yeni ev sahibine gelecek yılın başında karar verilebileceği belirtildi.

 

Dört yılda bir yapılan Asya Kupası, geleneksel olarak ocak ayı ve şubat aylarında düzenleniyordu. Son turnuvada Katar şampiyon olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.