Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek Adana'da

EKONOMİ 28.09.2021 - 07:10, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1640+ kez okundu.
 

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek Adana'da

 Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla yaptığı gezi programı kapsamında, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret etti.  Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ile Mersin Çek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Pavel Danek'in de bulunduğu heyeti Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile Genel Sekreteri Birol Yarman ağırladı.   Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında rekor seviyeye ulaşan ihracat rakamlarının ön plana çıktığı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı. Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Vacek Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti için başarılı bir iş ortağı olduğunu, pandemiye rağmen şu andaki ticaret hacminin geçmiş yıllara oranla en yüksek seviyeye ulaştığını vurguladı.   Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ne son 7 ayda yaptığı ihracatın dikkat çekici düzeye ulaştığına değinen Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, “Türk iş dünyasının elde ettiği bu başarı bizleri de memnun ediyor. Şu anda bile yürütülen strateji ve azimli çalışmalar ile ders niteliği taşıyan ihracat rakamlarına ulaşılmış durumda. Eğer Türkiye yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği ihracatı, aynı istikrarlarla yıl sonuna kadar sürdürürse, kitaplara geçecek bir başarıya imza atmış olacak” dedi. 

 Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla yaptığı gezi programı kapsamında, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret etti. 

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ile Mersin Çek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Pavel Danek'in de bulunduğu heyeti Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile Genel Sekreteri Birol Yarman ağırladı.

 

Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında rekor seviyeye ulaşan ihracat rakamlarının ön plana çıktığı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı. Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Vacek Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti için başarılı bir iş ortağı olduğunu, pandemiye rağmen şu andaki ticaret hacminin geçmiş yıllara oranla en yüksek seviyeye ulaştığını vurguladı.

 

Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ne son 7 ayda yaptığı ihracatın dikkat çekici düzeye ulaştığına değinen Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, “Türk iş dünyasının elde ettiği bu başarı bizleri de memnun ediyor. Şu anda bile yürütülen strateji ve azimli çalışmalar ile ders niteliği taşıyan ihracat rakamlarına ulaşılmış durumda. Eğer Türkiye yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği ihracatı, aynı istikrarlarla yıl sonuna kadar sürdürürse, kitaplara geçecek bir başarıya imza atmış olacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.