Ayyüce 1
Ali Demirçalı

C919 uçağının soğuk hava denemeleri Moğolistan’da başladı

28.12.2020 - 03:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1101+ kez okundu.
 

C919 uçağının soğuk hava denemeleri Moğolistan’da başladı

Çin yapımı C919 uçağının soğuk hava denemeleri Moğolistan’da başladı   Çinli mühendisler tarafından geliştirilen C919 model büyük yolcu uçağının soğuk havada deneme uçuşlarına ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Hulunbuir bölgesinde başladı. Uçak, sistemlerinin ve ekipmanlarının son derecede soğuk havada performanslarını teste tabi tutmak üzere, 25 Aralık Cuma günü Hulunbuir’in uluslararası Dongshan Havlimanı’na indi.   Üretici firma olan Commercial Aircraft Corporation of China’nın uçuş mürettebatı, uçağın, farklı bölgelerin çok sayıda havaalanından eşgüdümlü deneme uçuşları gerçekleştirerek yararlandığını açıkladı.   Bu çerçevede Hulunbuir de deneme uçuşları için seçilen bir mevki oldu. Çünkü bu kent, kışın ortalama eksi 25 derece santigrada düşen soğuk iklimiyle biliniyor. Söz konusu kent, çok soğuk havada test gerçekleştirmek isteyen daha pek çok ekipman üreticisini de, iklimi sayesinde, ağırlama fırsatına sahip oluyor.

Çin yapımı C919 uçağının soğuk hava denemeleri Moğolistan’da başladı


 

Çinli mühendisler tarafından geliştirilen C919 model büyük yolcu uçağının soğuk havada deneme uçuşlarına ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Hulunbuir bölgesinde başladı. Uçak, sistemlerinin ve ekipmanlarının son derecede soğuk havada performanslarını teste tabi tutmak üzere, 25 Aralık Cuma günü Hulunbuir’in uluslararası Dongshan Havlimanı’na indi.
 
Üretici firma olan Commercial Aircraft Corporation of China’nın uçuş mürettebatı, uçağın, farklı bölgelerin çok sayıda havaalanından eşgüdümlü deneme uçuşları gerçekleştirerek yararlandığını açıkladı.
 
Bu çerçevede Hulunbuir de deneme uçuşları için seçilen bir mevki oldu. Çünkü bu kent, kışın ortalama eksi 25 derece santigrada düşen soğuk iklimiyle biliniyor. Söz konusu kent, çok soğuk havada test gerçekleştirmek isteyen daha pek çok ekipman üreticisini de, iklimi sayesinde, ağırlama fırsatına sahip oluyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.