Bisiklet dünyası Antalya’yı keşfetti!

TURİZM 26.01.2024 - 08:31, Güncelleme: 26.01.2024 - 08:31 927+ kez okundu.
 

Bisiklet dünyası Antalya’yı keşfetti!

Antalya’da “Bisiklet Dostu Otel” sayısı 25’e ulaştı.

  Deniz, kum ve güneşi ile dünyanın en önemli turizm kentleri içine girmeyi başaran Antalya, turizmini çeşitlendirmeye devam ediyor, sürdürülebilir turizm için adımlar atıyor. Özellikle spor turizminde golf ve futbol ile adından söz ettiren Antalya, düzenlediği profesyonel ve amatör bisiklet yarışları ile bisiklet dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Turizmin başkenti, şimdi bisiklet takımlarına kamp imkânı sunarak dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet takımları ve sporcuları ağırlıyor.   Turizmini çeşitlendiriyor Denizi ve iklimi ile turizme adım atan, daha sonrasında hızlı bir gelişim ile dünyanın en önemli tatil duraklarından biri haline gelen Antalya, turizmi 12 aya yaymak için farklı turizm çeşitlerini de hayata geçiriyor. Tarih, kültür, gastronomi, MICE, sağlık ve spor gibi turizm çeşitlerinde de uzmanlaşan Antalya, sunduğu imkanlarla turizmdeki gelişimine devam ediyor. Dikkatler Antalya’da Turizm çeşitliliği noktasında Antalya için sporun önemi ise çok farklı. Golf ve futbol ile öne çıkan Antalya spor turizmi, farklı branşlardaki organizasyon ve etkinliklerle spor turizmini de çeşitlendiriyor. Antalya, son yıllarda bisiklet turizmi ile de dikkat çekici bir gelişim gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Tour of Antalya, AKRA Gran Fondo Antalya ve Cycyling Races in Türkiye gibi yarışlar bisiklet dünyasının dikkatini Antalya’ya çekerken yapılan amatör yarışlar da farklı sürüş deneyimi yaşamak isteyenleri bölgeye çekiyor.  Yaklaşık 3 bin bisikletçi kamp yaptı Bisiklet Turizmi Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre 2023 yılında yaklaşık 3 bin bisiklet sporcusu Antalya’da kamp yaptı. 2023 yılında Antalya’daki otellerde 84 bin geceleme yapan sporcular 17 milyon Euro’nun üzerinde harcama yaptı. Organize edilen yarışlar ve kamplara katılan sporcuların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve basın kuruluşlarında yer alan haberler Antalya’nın tanıtımına katkısı ise çok daha değerli olduğu belirtiliyor.  
Antalya’da “Bisiklet Dostu Otel” sayısı 25’e ulaştı.
 

Deniz, kum ve güneşi ile dünyanın en önemli turizm kentleri içine girmeyi başaran Antalya, turizmini çeşitlendirmeye devam ediyor, sürdürülebilir turizm için adımlar atıyor. Özellikle spor turizminde golf ve futbol ile adından söz ettiren Antalya, düzenlediği profesyonel ve amatör bisiklet yarışları ile bisiklet dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Turizmin başkenti, şimdi bisiklet takımlarına kamp imkânı sunarak dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet takımları ve sporcuları ağırlıyor.

 

Turizmini çeşitlendiriyor

Denizi ve iklimi ile turizme adım atan, daha sonrasında hızlı bir gelişim ile dünyanın en önemli tatil duraklarından biri haline gelen Antalya, turizmi 12 aya yaymak için farklı turizm çeşitlerini de hayata geçiriyor. Tarih, kültür, gastronomi, MICE, sağlık ve spor gibi turizm çeşitlerinde de uzmanlaşan Antalya, sunduğu imkanlarla turizmdeki gelişimine devam ediyor.

Dikkatler Antalya’da

Turizm çeşitliliği noktasında Antalya için sporun önemi ise çok farklı. Golf ve futbol ile öne çıkan Antalya spor turizmi, farklı branşlardaki organizasyon ve etkinliklerle spor turizmini de çeşitlendiriyor. Antalya, son yıllarda bisiklet turizmi ile de dikkat çekici bir gelişim gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Tour of Antalya, AKRA Gran Fondo Antalya ve Cycyling Races in Türkiye gibi yarışlar bisiklet dünyasının dikkatini Antalya’ya çekerken yapılan amatör yarışlar da farklı sürüş deneyimi yaşamak isteyenleri bölgeye çekiyor. 


Yaklaşık 3 bin bisikletçi kamp yaptı

Bisiklet Turizmi Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre 2023 yılında yaklaşık 3 bin bisiklet sporcusu Antalya’da kamp yaptı. 2023 yılında Antalya’daki otellerde 84 bin geceleme yapan sporcular 17 milyon Euro’nun üzerinde harcama yaptı. Organize edilen yarışlar ve kamplara katılan sporcuların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve basın kuruluşlarında yer alan haberler Antalya’nın tanıtımına katkısı ise çok daha değerli olduğu belirtiliyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.