akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

BERK ALBAYRAK'A YENİ GÖREV.

EKONOMİ 28.04.2021 - 08:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1849+ kez okundu.
 

BERK ALBAYRAK'A YENİ GÖREV.

İSG TEKNİK HİZMETLER DİREKTÖRÜ BERK ALBAYRAK, CEO’LUK GÖREVİNİ DE BİRLİKTE YÜRÜTECEK

Malaysia Airports, Ersel Göral’ın istifasının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmesinin CEO’luğu görevine 27 Nisan’dan geçerli olmak üzere Teknik Hizmetler Direktörü Berk Albayrak’ın vekaleten atandığını duyurdu. Berk Albayrak, CEO’luk görevini Teknik Hizmetler Direktörlüğü görevi ile birlikte yürütecek.     Malaysia Airports Grup CEO’su Dato’ Mohd Shukrie Mohd Salleh, görevden ayrılan Ersel Göral’ın son 3,5 yıldır CEO olarak İSG’nin kaydettiği ilerlemenin ve büyümenin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi: “Yönetim kurulu ve şirket yönetimi olarak çalışmaları ve liderliği için içtenlikle teşekkür ediyor, kendisine gelecekteki girişimlerinde başarılar diliyoruz.”    CEO’luk görevini vekaleten yürütecek olan Berk Albayrak, İSG’de 11 yıldır çeşitli kademelerde görev aldı. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Albayrak’ın önceki iş deneyimleri arasında Limak ve GMR Ortak Girişiminde departman yöneticiliği, DHMİ Türkiye’de inşaat bölümü direktörlüğü ve Baki Şirketler Grubu’nda proje müdür yardımcılığı sayılabilir.     Havacılık sektörü COVID-19 pandemisiyle mücadele etmeyi sürdürürken Malaysia Airports Group, işlettiği tüm havalimanlarının güvenliğini, istikrarını ve hayatta kalmasını sağlamaya odaklanıyor. Grup, toparlanmanın faaliyetleri açısından kritik öneme sahip olduğunu görüyor ve İSG’nin bu zor zamanlarda ve ileride işin ve büyümenin sürdürülebilirliği için yeni fikirleri ve fırsatları değerlendirebileceği bir konumda bulunduğuna inanıyor.    Malaysia Airports Hakkında Malaysia Airports grubu, yolcu sayısı açısından dünyanın en büyük havalimanı operatörleri arasında yer almaktadır. Grup, Malezya'da 39 ve İstanbul, Türkiye'de bir uluslararası havalimanının operasyonlarını yönetmektedir. Malezya'daki 39 havalimanı; beş uluslararası havalimanı, 16 yerel havaalanı ve 18 kısa pistli havalimanından (STOLports) oluşmaktadır. Grup ayrıca amiral gemisi niteliğindeki Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (IATA kodu: KUL) ve ile ASEAN bölgesinin tercih edilen merkezi olmayı hedeflemektedir. KUL, 2020’nin 4. çeyreğinde 5.0/5.0 tam puan elde ederek en güncel Airport Service Quality (Havalimanı Hizmet Kalitesi - ASQ) derecelendirmesinin yıllık 40 milyondan fazla yolcu (mppa) kategorisinde ilk sırada yer almayı başarmıştır. Langkawi Uluslararası Havalimanı (IATA kodu: LGK) 2020 yılında kendi kategorisinde Airports Council International (Uluslararası Havalimanları Konseyi - ACI) tarafından dünyanın en iyi 7 uluslararası havalimanı arasında gösterilmiştir.    Malaysia Airports Holdings Berhad, Malezya Menkul Kıymetler Borsası (Bursa Malezya) ana pazarda  işlem görmektedir. MAHB hakkında daha fazla bilgi için www.malaysiaairports.com.my adresini ziyaret edebilirsiniz
İSG TEKNİK HİZMETLER DİREKTÖRÜ BERK ALBAYRAK, CEO’LUK GÖREVİNİ DE BİRLİKTE YÜRÜTECEK

Malaysia Airports, Ersel Göral’ın istifasının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmesinin CEO’luğu görevine 27 Nisan’dan geçerli olmak üzere Teknik Hizmetler Direktörü Berk Albayrak’ın vekaleten atandığını duyurdu. Berk Albayrak, CEO’luk görevini Teknik Hizmetler Direktörlüğü görevi ile birlikte yürütecek.

 

 

Malaysia Airports Grup CEO’su Dato’ Mohd Shukrie Mohd Salleh, görevden ayrılan Ersel Göral’ın son 3,5 yıldır CEO olarak İSG’nin kaydettiği ilerlemenin ve büyümenin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi: “Yönetim kurulu ve şirket yönetimi olarak çalışmaları ve liderliği için içtenlikle teşekkür ediyor, kendisine gelecekteki girişimlerinde başarılar diliyoruz.” 

 

CEO’luk görevini vekaleten yürütecek olan Berk Albayrak, İSG’de 11 yıldır çeşitli kademelerde görev aldı. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Albayrak’ın önceki iş deneyimleri arasında Limak ve GMR Ortak Girişiminde departman yöneticiliği, DHMİ Türkiye’de inşaat bölümü direktörlüğü ve Baki Şirketler Grubu’nda proje müdür yardımcılığı sayılabilir.  

 

Havacılık sektörü COVID-19 pandemisiyle mücadele etmeyi sürdürürken Malaysia Airports Group, işlettiği tüm havalimanlarının güvenliğini, istikrarını ve hayatta kalmasını sağlamaya odaklanıyor. Grup, toparlanmanın faaliyetleri açısından kritik öneme sahip olduğunu görüyor ve İSG’nin bu zor zamanlarda ve ileride işin ve büyümenin sürdürülebilirliği için yeni fikirleri ve fırsatları değerlendirebileceği bir konumda bulunduğuna inanıyor. 

 

Malaysia Airports Hakkında

Malaysia Airports grubu, yolcu sayısı açısından dünyanın en büyük havalimanı operatörleri arasında yer almaktadır. Grup, Malezya'da 39 ve İstanbul, Türkiye'de bir uluslararası havalimanının operasyonlarını yönetmektedir. Malezya'daki 39 havalimanı; beş uluslararası havalimanı, 16 yerel havaalanı ve 18 kısa pistli havalimanından (STOLports) oluşmaktadır. Grup ayrıca amiral gemisi niteliğindeki Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (IATA kodu: KUL) ve ile ASEAN bölgesinin tercih edilen merkezi olmayı hedeflemektedir. KUL, 2020’nin 4. çeyreğinde 5.0/5.0 tam puan elde ederek en güncel Airport Service Quality (Havalimanı Hizmet Kalitesi - ASQ) derecelendirmesinin yıllık 40 milyondan fazla yolcu (mppa) kategorisinde ilk sırada yer almayı başarmıştır. Langkawi Uluslararası Havalimanı (IATA kodu: LGK) 2020 yılında kendi kategorisinde Airports Council International (Uluslararası Havalimanları Konseyi - ACI) tarafından dünyanın en iyi 7 uluslararası havalimanı arasında gösterilmiştir. 

 

Malaysia Airports Holdings Berhad, Malezya Menkul Kıymetler Borsası (Bursa Malezya) ana pazarda  işlem görmektedir. MAHB hakkında daha fazla bilgi için www.malaysiaairports.com.my adresini ziyaret edebilirsiniz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.