Benzin ve Motorin Fiyatlarında İndirim Beklentisi

15.03.2022 - 18:35, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1518+ kez okundu.
 

Benzin ve Motorin Fiyatlarında İndirim Beklentisi

Brent petrol tarafında geri çekilmenin etkisiyle birlikte sektör ve vatandaşlar tarafından akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi olmuştu.

15 Mart itibarıyla motorine indirim geldi. Daha önce indirim ve zam kararlarını sosyal medya hesabından bildiren Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu defa açıklamada bulunmadı. Petrol fiyatlarındaki gerilemeye paralel hafta içinde benzin fiyatında indirim olması bekleniyor.   MOTORİN İÇİN İNDİRİM YAPILDI Rusya-Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesi sonrası petrol fiyatları hızla tırmanışa geçmesiyle birlikte yükselen benzin ve motorin fiyatları için olumlu haber akışıyla indirim beklentisine dönüştü. Bununla birlikte bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatları için 2 lira 38 kuruş indirim yapıldı.   AKARYAKIT FİYATLARI DÜNYADA REKOR KIRDI Benzin ve motorin fiyatları Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası 133 doları geçerek 14 yılın zirvesini gören brent petrol nedeniyle tüm dünyada rekor kırmıştı. Petrol varil fiyatı 105 dolar düzeyinin altına gerilemesiyle birlikte benzin ve motorin fiyatı için indirim beklentisi oluştu.   RUSYA UKRAYNA TARAFINDA İYİMSERLİK PETROLÜ GERİLETTİ Rusya-Ukrayna savaşı ve Batı'nın sert yaptırımları sonrası petrol tarafında arz endişelerinin körüklenmesiyle brent petrol serbest piyasada 133 doları geçerek 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye yükselmişti. Rusya Ukrayna krizinde yapılan müzakereler, diplomasi trafiği, Avrupa'nın Rusya'ya petrol yaptırımı getirmemesi ve Rusya'nın doğal gaz akışına devam etmesi sonrası brent petrol varil fiyatı 14 yılın zirvesinden yüzde 20'nin üzerinde değer kaybına uğrayarak 105 doların altına indi.   YENİ İNDİRİMLER GELEBİLİR Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre brent petrolde yaşanan gerilemeyle birlikte motorin fiyatları için yapılan 2 lira 38 kuruşluk indirim sonrası benzin fiyatı için de indirim gelebileceği söylendi.
Brent petrol tarafında geri çekilmenin etkisiyle birlikte sektör ve vatandaşlar tarafından akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi olmuştu.

15 Mart itibarıyla motorine indirim geldi. Daha önce indirim ve zam kararlarını sosyal medya hesabından bildiren Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu defa açıklamada bulunmadı. Petrol fiyatlarındaki gerilemeye paralel hafta içinde benzin fiyatında indirim olması bekleniyor.

 

MOTORİN İÇİN İNDİRİM YAPILDI

Rusya-Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesi sonrası petrol fiyatları hızla tırmanışa geçmesiyle birlikte yükselen benzin ve motorin fiyatları için olumlu haber akışıyla indirim beklentisine dönüştü. Bununla birlikte bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatları için 2 lira 38 kuruş indirim yapıldı.

 

AKARYAKIT FİYATLARI DÜNYADA REKOR KIRDI

Benzin ve motorin fiyatları Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası 133 doları geçerek 14 yılın zirvesini gören brent petrol nedeniyle tüm dünyada rekor kırmıştı. Petrol varil fiyatı 105 dolar düzeyinin altına gerilemesiyle birlikte benzin ve motorin fiyatı için indirim beklentisi oluştu.

 

RUSYA UKRAYNA TARAFINDA İYİMSERLİK PETROLÜ GERİLETTİ

Rusya-Ukrayna savaşı ve Batı'nın sert yaptırımları sonrası petrol tarafında arz endişelerinin körüklenmesiyle brent petrol serbest piyasada 133 doları geçerek 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye yükselmişti. Rusya Ukrayna krizinde yapılan müzakereler, diplomasi trafiği, Avrupa'nın Rusya'ya petrol yaptırımı getirmemesi ve Rusya'nın doğal gaz akışına devam etmesi sonrası brent petrol varil fiyatı 14 yılın zirvesinden yüzde 20'nin üzerinde değer kaybına uğrayarak 105 doların altına indi.

 

YENİ İNDİRİMLER GELEBİLİR

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre brent petrolde yaşanan gerilemeyle birlikte motorin fiyatları için yapılan 2 lira 38 kuruşluk indirim sonrası benzin fiyatı için de indirim gelebileceği söylendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.