Benzin ve Motorin Fiyatları İndirimi İçin Kritik Günler

24.10.2022 - 17:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1480+ kez okundu.
 

Benzin ve Motorin Fiyatları İndirimi İçin Kritik Günler

Petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda indirim ve zam haberleri peş peşe gelmişti. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası 140 dolara yaklaşan petrol fiyatları 90 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluştu. Brent petrol ve dolar/TL kuru ile hareket eden benzin fiyatı ve motorin fiyatları geçtiğimiz haftalarda hareketli grafik sergiledi. Son olarak 15 Ekim tarihinde 1 lira 1 kuruş zamlanan motorinin litre fiyatı için geçtiğimiz Cumartesi günü 1 lira 7 kuruş indi. İndirimden sonra motorinin fiyatı 26 lira seviyelerine geriledi. Cuma günü 93,80 dolara kadar yükselen petrol fiyatları yeni haftada 90 dolara kadar indi. Petroldeki dalgalanma ile hareket eden akaryakıt fiyatların inişi devam etmesi durumunda indirim yapılabileceği söyleniyor. PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR? Fiyatlardaki düşüş, küresel petrol talebine dair endişeler etkili oldu. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'de bugün yayımlanan verilere göre, ülkenin ham petrol ithalatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 azaldı.   Bu durum, ülkede talebin düşük seyrettiğine dair endişeleri güçlendirerek fiyatların gerilemesine neden oldu. Piyasalarda küresel petrol arzına dair belirsizlikler devam ediyor.   BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM Mİ GELİYOR? Araç sahipleri brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluştu.   İSTANBUL'DA BENZİN VE MAZOT FİYATI NE KADAR? Benzin: 20,65 TL Motorin: 26,37 TL   ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE OLDU? Benzin: 20,79 TL Motorin: 26,50 TL   İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI Benzin: 20,78 TL Motorin: 26,52 TL
Petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda indirim ve zam haberleri peş peşe gelmişti. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası 140 dolara yaklaşan petrol fiyatları 90 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluştu. Brent petrol ve dolar/TL kuru ile hareket eden benzin fiyatı ve motorin fiyatları geçtiğimiz haftalarda hareketli grafik sergiledi.

Son olarak 15 Ekim tarihinde 1 lira 1 kuruş zamlanan motorinin litre fiyatı için geçtiğimiz Cumartesi günü 1 lira 7 kuruş indi. İndirimden sonra motorinin fiyatı 26 lira seviyelerine geriledi. Cuma günü 93,80 dolara kadar yükselen petrol fiyatları yeni haftada 90 dolara kadar indi. Petroldeki dalgalanma ile hareket eden akaryakıt fiyatların inişi devam etmesi durumunda indirim yapılabileceği söyleniyor.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Fiyatlardaki düşüş, küresel petrol talebine dair endişeler etkili oldu. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'de bugün yayımlanan verilere göre, ülkenin ham petrol ithalatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 azaldı.

 

Bu durum, ülkede talebin düşük seyrettiğine dair endişeleri güçlendirerek fiyatların gerilemesine neden oldu. Piyasalarda küresel petrol arzına dair belirsizlikler devam ediyor.

 

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM Mİ GELİYOR?

Araç sahipleri brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluştu.

 

İSTANBUL'DA BENZİN VE MAZOT FİYATI NE KADAR?

Benzin: 20,65 TL

Motorin: 26,37 TL

 

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE OLDU?

Benzin: 20,79 TL

Motorin: 26,50 TL

 

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI

Benzin: 20,78 TL

Motorin: 26,52 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.