Ayyüce Türkeş:''Adanalı Kadınların Oyuna Talibim"

DÜNYA 08.03.2024 - 09:38, Güncelleme: 08.03.2024 - 13:15 1033+ kez okundu.
 

Ayyüce Türkeş:''Adanalı Kadınların Oyuna Talibim"

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, gazeteci kadınlarla buluştu

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, kadın gazeteciler ile 5 çayında buluştu. Ayyüce Türkeş Taş,  ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında Yol İş Holiday otelde düzenlenen ‘5 Çayı Buluşmaları’ etkinliğiyle Adana’da yerel basında çalışan kadın gazetecilerle biraraya geldi. Kadınların birçok alanda söz sahibi olması ve toplumdaki yerinin önemine dikkat çeken Türkeş, "Erkek egemen bir toplumda inançla çalışarak dimdik ayakları üzerinde duran, tüm hemcinslerimi gururla izliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Bugün, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır." dedi. ‘’SİZLERLE GURUR DUYUYORUM’’ Bir kadın olarak gece gündüz demeden zor koşullar altında icra edilen gazetecilik mesleğini, üstlemenin zorluklarına vurgu yapan Türkeş, şunları söyledi:  "Bugün sadece kadınları kutlamakla ilgili değil, bu; her birinizin olduğu olağanüstü kadını kutlamakla ilgilidir. Yerel basın yaygın basının mutfağıdır. Tüm zorluklara göğüs gererek en zor meslekler arasında yer alan gazetecilik mesleğini ifa eden siz sevgili hemcinslerim ile gurur duyuyor ve kadının kadına verdiği desteğin önemli olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Adanalı kadınların oyuna talibim." ‘’MEDYA PLAZAMIZ NEDEN OLMASIN’’ Yerel gazetelerin sıkıntılarını yakından bildiğini dile getiren Türkeş, "Kimseyi ayrıştırmadan bu bana yakın, bunu seviyorum bunu sevmiyorum demeden darda kalan, ofis kiralamakta zorluk çeken devlete vergisini ödeyen, Bağ-Kur'unu ödeyen küçük işletmeleri cüzi bir bedel karşılığında belediyenin taşınmazlarında yer tahsis etmek hiç de zor değil. Yeter ki sorun çözmek için uğraş çaba göster." "FEMİNİST DEĞİLİM" Türkeş, konuşmasına devam ettiği sırada kendisine yönetilen ’Fenimist misiniz? sorusuna ise şöyle cevap verdi; "Feminist değilim. Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini bilecek. Kadının yeri Türk toplumunda apayrıdır. Örfümüz, adetlerimiz vardır bunlar kadını kadın, erkeği erkek yapar." MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ:’’ KADINLAR TEK KADIN ADAYA SAHİP ÇIKACAKTIR’’ 5 çayı buluşmalarına katılan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da gazetecilerin  ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp, Türkeş’e oy istediklerini söyleyerek, “Ayyüce başkana Adanalı kadınların oyu yeter. Tek kadın aday olan Türkeş başkanımıza kadınlar versin, kalan erkeklerde diğer adaylara versin Adana'nın çehresi değişsin. Birlikte değiştirelim. Adana'nın makus talihini birlikte yenelim.’’ Dedi. Buluşma, gazetecilerin soruları ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu. Buluşmaya, İl Kadın Politikaları Başkanı Begüm Yaycıoğlu Elbistan, Kadın Belediye meclis üyeleri, il ve ilçe başkanlıklarında görev yapan kadın üyeler de katıldı.
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, gazeteci kadınlarla buluştu

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, kadın gazeteciler ile 5 çayında buluştu.

Ayyüce Türkeş Taş,  ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında Yol İş Holiday otelde düzenlenen ‘5 Çayı Buluşmaları’ etkinliğiyle Adana’da yerel basında çalışan kadın gazetecilerle biraraya geldi.

Kadınların birçok alanda söz sahibi olması ve toplumdaki yerinin önemine dikkat çeken Türkeş, "Erkek egemen bir toplumda inançla çalışarak dimdik ayakları üzerinde duran, tüm hemcinslerimi gururla izliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Bugün, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır." dedi.

‘’SİZLERLE GURUR DUYUYORUM’’

Bir kadın olarak gece gündüz demeden zor koşullar altında icra edilen gazetecilik mesleğini, üstlemenin zorluklarına vurgu yapan Türkeş, şunları söyledi:

 "Bugün sadece kadınları kutlamakla ilgili değil, bu; her birinizin olduğu olağanüstü kadını kutlamakla ilgilidir. Yerel basın yaygın basının mutfağıdır. Tüm zorluklara göğüs gererek en zor meslekler arasında yer alan gazetecilik mesleğini ifa eden siz sevgili hemcinslerim ile gurur duyuyor ve kadının kadına verdiği desteğin önemli olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Adanalı kadınların oyuna talibim."

‘’MEDYA PLAZAMIZ NEDEN OLMASIN’’

Yerel gazetelerin sıkıntılarını yakından bildiğini dile getiren Türkeş, "Kimseyi ayrıştırmadan bu bana yakın, bunu seviyorum bunu sevmiyorum demeden darda kalan, ofis kiralamakta zorluk çeken devlete vergisini ödeyen, Bağ-Kur'unu ödeyen küçük işletmeleri cüzi bir bedel karşılığında belediyenin taşınmazlarında yer tahsis etmek hiç de zor değil. Yeter ki sorun çözmek için uğraş çaba göster."

"FEMİNİST DEĞİLİM"

Türkeş, konuşmasına devam ettiği sırada kendisine yönetilen ’Fenimist misiniz? sorusuna ise şöyle cevap verdi;

"Feminist değilim. Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini bilecek. Kadının yeri Türk toplumunda apayrıdır. Örfümüz, adetlerimiz vardır bunlar kadını kadın, erkeği erkek yapar."

MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ:’’ KADINLAR TEK KADIN ADAYA SAHİP ÇIKACAKTIR’’

5 çayı buluşmalarına katılan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da gazetecilerin  ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp, Türkeş’e oy istediklerini söyleyerek, “Ayyüce başkana Adanalı kadınların oyu yeter. Tek kadın aday olan Türkeş başkanımıza kadınlar versin, kalan erkeklerde diğer adaylara versin Adana'nın çehresi değişsin. Birlikte değiştirelim. Adana'nın makus talihini birlikte yenelim.’’ Dedi.

Buluşma, gazetecilerin soruları ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Buluşmaya, İl Kadın Politikaları Başkanı Begüm Yaycıoğlu Elbistan, Kadın Belediye meclis üyeleri, il ve ilçe başkanlıklarında görev yapan kadın üyeler de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.