Ayhan Barut:"Komedi Değil Dram"

SİYASET 09.05.2024 - 10:22, Güncelleme: 09.05.2024 - 10:22 591 kez okundu.
 

Ayhan Barut:"Komedi Değil Dram"

Ayhan Barut, ekonomik krizin halkı perişan ettiğini Meclis'te anlattı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın yaşadığı açlık, yoksulluk ve sefaletin acı bir dram olduğunu söyledi. Yanlış politikalarla sorunu derinleştiren iktidarın algı oyunlarıyla gerçekleri saptırmaya çalıştığını ifade eden Barut, "İktidarın bu yaptıkları komedi alanında bir film olsa belki gülüp geçilebilir. Ancak halkın yaşadığı dram acı bir gerçek. İnsanlarımız açlık ve sefalet içinde, yoksulluk girdabında boğuluyor" dedi. DEVRİK BAKANI ANIMSATTI Almanya'da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Türkiye'nin enflasyonu maalesef oldukça yüksek. Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız" açıklamasına tepki gösteren Barut, "Adı unutulan bir devrik bakan da benzer ifadeler kullanıp halkın aklıyla dalga geçmeye çalışınca alay konusu olmuştu. Yaşananların sebebi AKP iktidarının yanlış politikalarıdır. Kimsenin aklıyla dalga geçmeyin" diye konuştu. "İNSANLAR YOKSULLUK GİRDABINDA BOĞULUYOR" Ekonomide yaşanan acı tablonun toplumun tüm kesimlerini yıkıp geçtiğini anlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Aslında iktidarın bu yaptıkları komedi alanında bir film olsa belki gülüp geçilebilir. Ancak halkın yaşadığı dram acı bir gerçek. İnsanlarımız açlık ve sefalet içinde, yoksulluk girdabında boğuluyor. Yanlış politikalarla sorunları derinleştiriyorlar. Yanlışların sebebi de, 'Ben ekonomistim' diyerek, 'Nas' bahanesiyle ülkemiz ekonomisini çökerten politikaların sahipleridir. Yanlışta ısrarların sonucu derin kriz içindeyiz. Halkın alım gücü düşürülmüş, esnafından çiftçisine, emeklisinden işçisine herkes perişan halde. Algı operasyonları ve açıklamalarla gerçeği gizleyemezsiniz. Gideceksiniz!"
Ayhan Barut, ekonomik krizin halkı perişan ettiğini Meclis'te anlattı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın yaşadığı açlık, yoksulluk ve sefaletin acı bir dram olduğunu söyledi. Yanlış politikalarla sorunu derinleştiren iktidarın algı oyunlarıyla gerçekleri saptırmaya çalıştığını ifade eden Barut, "İktidarın bu yaptıkları komedi alanında bir film olsa belki gülüp geçilebilir. Ancak halkın yaşadığı dram acı bir gerçek. İnsanlarımız açlık ve sefalet içinde, yoksulluk girdabında boğuluyor" dedi.

DEVRİK BAKANI ANIMSATTI

Almanya'da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Türkiye'nin enflasyonu maalesef oldukça yüksek. Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız" açıklamasına tepki gösteren Barut, "Adı unutulan bir devrik bakan da benzer ifadeler kullanıp halkın aklıyla dalga geçmeye çalışınca alay konusu olmuştu. Yaşananların sebebi AKP iktidarının yanlış politikalarıdır. Kimsenin aklıyla dalga geçmeyin" diye konuştu.

"İNSANLAR YOKSULLUK GİRDABINDA BOĞULUYOR"

Ekonomide yaşanan acı tablonun toplumun tüm kesimlerini yıkıp geçtiğini anlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Aslında iktidarın bu yaptıkları komedi alanında bir film olsa belki gülüp geçilebilir. Ancak halkın yaşadığı dram acı bir gerçek. İnsanlarımız açlık ve sefalet içinde, yoksulluk girdabında boğuluyor. Yanlış politikalarla sorunları derinleştiriyorlar. Yanlışların sebebi de, 'Ben ekonomistim' diyerek, 'Nas' bahanesiyle ülkemiz ekonomisini çökerten politikaların sahipleridir. Yanlışta ısrarların sonucu derin kriz içindeyiz. Halkın alım gücü düşürülmüş, esnafından çiftçisine, emeklisinden işçisine herkes perişan halde. Algı operasyonları ve açıklamalarla gerçeği gizleyemezsiniz. Gideceksiniz!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.