Avon düzenli meme kontrolüne davet ediyor

DÜNYA 06.10.2023 - 15:31, Güncelleme: 06.10.2023 - 15:31 1202+ kez okundu.
 

Avon düzenli meme kontrolüne davet ediyor

Avon'un dünya çapında yaptığı araştırmaya göre; kadınların üçte biri meme kontrollerini yaptırmıyor

  Küresel güzellik markası Avon, dünya çapında başlattığı meme kanseri ile mücadele hareketinin 30’uncu yılında,  ‘Farkındaysak Güçlüyüz’ diyerek farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede farklı yaş aralıklarındaki kadınlara yönelik bir anket gerçekleştiren Avon, sağlık kuruluşlarına giderek ya da elle muayene ile düzenli meme kontrolünün önemine vurgu yapıyor.  Avon'un araştırması, meme kanseri hakkında konuşulmasını sağlamak için hâlâ yapılacak çok iş olduğunu gösteriyor. Kadınları ve kız çocuklarını uzun vadeli sağlığına öncelik vermeleri için gereken bilgi ve farkındalıkla donatmak amacıyla genç yaşlardan itibaren meme sağlığı hakkında tartışmaya yönlendiriyor.  Kadınların dörtte biri rutin muayeneleri erteliyor Avon’un Boob Census araştırmasına göre; kadınları üçte biri (%32), memelerini yılda bir kez sağlık uzmanına kontrol ettirmiyor. Bir sağlık uzmanı tarafından meme kontrolü gerçekleştirilen kadınların dörtte biri ise (%28), sonraki muayeneyi iki yıl veya daha uzun süre erteliyor. Yüzde 14'ü de yaşlarında düzenli meme kontrolü önerilmesine rağmen bir sağlık kuruluşuna hiç gitmediğini belirtiyor. Son bir yıl içinde rutin meme kontrolüne gitmeme nedenleri sorulduğunda, katılımcıların dörtte biri (%22) randevu almayı unuttuklarını, beşte biri (%16) ise rutin kontrolün kendileri için uygun olduğunu bilmediklerini söylüyor. Her 10 kişiden biri (%14) meme kanserinden etkilenmek için çok genç olduğunu düşünürken, benzer bir oran da (%13) randevuya gelemeyecek kadar endişeli olduğunu belirtiyor.  Elle muayene ile fark edileceğine inanmıyorlar Avon’un araştırmasında, ayrıca kadınların kendilerinin de meme kontrolü yapmalarının önemine işaret ediliyor. Araştırmaya göre; kadınların dörtte biri (%23), kendi başlarına meme kontrolü yapmaları halinde meme kanseri belirtisini fark edebileceklerinden emin değil. %7'si meme sağlığı veya meme kanseri hakkında hiç eğitim almamış. Meme sağlığı ve meme kanseri hakkında nereden bilgi edindikleri sorulduğunda, katılımcılar aile hekimi/sağlık uzmanı (%40), online araştırma (%32), TV (%24), ebeveyn/veli (%26) ve okul/yüksekokul/üniversite (%15) şeklinde yanıt veriyor. 
Avon'un dünya çapında yaptığı araştırmaya göre; kadınların üçte biri meme kontrollerini yaptırmıyor

 

Küresel güzellik markası Avon, dünya çapında başlattığı meme kanseri ile mücadele hareketinin 30’uncu yılında,  ‘Farkındaysak Güçlüyüz’ diyerek farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede farklı yaş aralıklarındaki kadınlara yönelik bir anket gerçekleştiren Avon, sağlık kuruluşlarına giderek ya da elle muayene ile düzenli meme kontrolünün önemine vurgu yapıyor. 

Avon'un araştırması, meme kanseri hakkında konuşulmasını sağlamak için hâlâ yapılacak çok iş olduğunu gösteriyor. Kadınları ve kız çocuklarını uzun vadeli sağlığına öncelik vermeleri için gereken bilgi ve farkındalıkla donatmak amacıyla genç yaşlardan itibaren meme sağlığı hakkında tartışmaya yönlendiriyor. 

Kadınların dörtte biri rutin muayeneleri erteliyor

Avon’un Boob Census araştırmasına göre; kadınları üçte biri (%32), memelerini yılda bir kez sağlık uzmanına kontrol ettirmiyor. Bir sağlık uzmanı tarafından meme kontrolü gerçekleştirilen kadınların dörtte biri ise (%28), sonraki muayeneyi iki yıl veya daha uzun süre erteliyor. Yüzde 14'ü de yaşlarında düzenli meme kontrolü önerilmesine rağmen bir sağlık kuruluşuna hiç gitmediğini belirtiyor. Son bir yıl içinde rutin meme kontrolüne gitmeme nedenleri sorulduğunda, katılımcıların dörtte biri (%22) randevu almayı unuttuklarını, beşte biri (%16) ise rutin kontrolün kendileri için uygun olduğunu bilmediklerini söylüyor. Her 10 kişiden biri (%14) meme kanserinden etkilenmek için çok genç olduğunu düşünürken, benzer bir oran da (%13) randevuya gelemeyecek kadar endişeli olduğunu belirtiyor.

 Elle muayene ile fark edileceğine inanmıyorlar

Avon’un araştırmasında, ayrıca kadınların kendilerinin de meme kontrolü yapmalarının önemine işaret ediliyor. Araştırmaya göre; kadınların dörtte biri (%23), kendi başlarına meme kontrolü yapmaları halinde meme kanseri belirtisini fark edebileceklerinden emin değil. %7'si meme sağlığı veya meme kanseri hakkında hiç eğitim almamış. Meme sağlığı ve meme kanseri hakkında nereden bilgi edindikleri sorulduğunda, katılımcılar aile hekimi/sağlık uzmanı (%40), online araştırma (%32), TV (%24), ebeveyn/veli (%26) ve okul/yüksekokul/üniversite (%15) şeklinde yanıt veriyor. 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.