Aosb Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

EĞİTİM 30.04.2025 - 13:54, Güncelleme: 30.04.2025 - 13:54 561 kez okundu.
 

Aosb Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetimi, sanayicilerle sektör buluşmaları kapsamında bir araya gelmeye devam ediyor. AOSB Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bölgedeki firmaların temsilcileriyle samimi, verimli ve çözüm odaklı bir ortamda görüş alışverişinde bulunuldu.

AOSB Yönetim Kurulu, Elektrik, Orman Ürünleri ve Kâğıt sektörlerinde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi. Buluşmaya AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar ve Mehmet Tosmur katıldı. Toplantıda sektörlerin ve bölgenin gelişimine yönelik karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Sanayicilerin talepleri ve önerileri doğrudan dinlenirken, sektörel buluşma güçlü bir sinerji ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşti. Toplantıda konuşan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bölgenin gelişimi ve geleceğe yönelik projeler hakkında sanayicilere bilgi verdi. Sütcü, çevreci üretim anlayışının bir yansıması olarak hayata geçirilen Çamur Kurutma Tesisi projesine özel bir vurgu yaparak şunları söyledi: Sanayimizin sürdürülebilirliği için çevreye duyarlı projelere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, atık yönetiminde yeni bir dönem başlatacak olan Çamur Kurutma Tesisimizin protokolünü kısa süre önce İngiltere merkezli bir firma ile imzaladık. Tesisimizin yaklaşık 8 ay içerisinde tamamlanarak devreye alınmasını hedefliyoruz.” ​Çamur Kurutma tesisi hakkında Yeni kurulacak tesis sayesinde, arıtma sürecinde ortaya çıkan çamurun hacmi önemli ölçüde azaltılacak. Kurutulan çamurun lojistik ve bertaraf maliyetlerinde ciddi tasarruf sağlanacak. Ayrıca tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte kurutulmuş çamurun alternatif enerji kaynağı ya da tarımda toprak düzenleyici olarak değerlendirilmesi de mümkün olacak. AOSB’nin,  yalnızca sanayi üretiminin değil, çevresel sorumluluğun da öncüsü olduğunu bir kez daha gözler önüne serilen bu projeyle sağlanacak faydalar ise şöyle: • Arıtma çamurunun hacmi azaltılarak bertaraf süreci kolaylaşacak • Enerji ve taşıma maliyetlerinden tasarruf sağlanacak • Yeniden kullanım imkânlarıyla döngüsel ekonomi desteklenecek • Yeşil OSB vizyonu doğrultusunda çevre dostu altyapı güçlenecek ​Bölge Faaliyetleri Anlatıldı  Başkan Sütcü’nün konuşmasının ardından AOSB Bölge Müdür Vekili Emre Ocak tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Emre Ocak, bölgenin mevcut durumu, fark yaratan hizmetleri, tamamlanan projeleri, devam eden yatırımları ve planlanan projeleri sanayicilere ayrıntılı bir şekilde aktardı. Toplantı boyunca sanayicilerin soruları Yönetim Kurulu tarafından yanıtlanırken, sektörler arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak hedefler doğrultusunda yeni adımlar atılması konusunda görüş birliği sağlandı. AOSB yönetimi, bu tür buluşmalarla sanayicilerle güçlü bir iletişim ağı kurarak, bölgeyi ortak akılla daha ileriye taşımayı amaçlıyor.    
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetimi, sanayicilerle sektör buluşmaları kapsamında bir araya gelmeye devam ediyor. AOSB Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bölgedeki firmaların temsilcileriyle samimi, verimli ve çözüm odaklı bir ortamda görüş alışverişinde bulunuldu.

AOSB Yönetim Kurulu, Elektrik, Orman Ürünleri ve Kâğıt sektörlerinde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi. Buluşmaya AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar ve Mehmet Tosmur katıldı.

Toplantıda sektörlerin ve bölgenin gelişimine yönelik karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Sanayicilerin talepleri ve önerileri doğrudan dinlenirken, sektörel buluşma güçlü bir sinerji ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşti.

Toplantıda konuşan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bölgenin gelişimi ve geleceğe yönelik projeler hakkında sanayicilere bilgi verdi. Sütcü, çevreci üretim anlayışının bir yansıması olarak hayata geçirilen Çamur Kurutma Tesisi projesine özel bir vurgu yaparak şunları söyledi:

Sanayimizin sürdürülebilirliği için çevreye duyarlı projelere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, atık yönetiminde yeni bir dönem başlatacak olan Çamur Kurutma Tesisimizin protokolünü kısa süre önce İngiltere merkezli bir firma ile imzaladık. Tesisimizin yaklaşık 8 ay içerisinde tamamlanarak devreye alınmasını hedefliyoruz.”

​Çamur Kurutma tesisi hakkında

Yeni kurulacak tesis sayesinde, arıtma sürecinde ortaya çıkan çamurun hacmi önemli ölçüde azaltılacak. Kurutulan çamurun lojistik ve bertaraf maliyetlerinde ciddi tasarruf sağlanacak. Ayrıca tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte kurutulmuş çamurun alternatif enerji kaynağı ya da tarımda toprak düzenleyici olarak değerlendirilmesi de mümkün olacak.

AOSB’nin,  yalnızca sanayi üretiminin değil, çevresel sorumluluğun da öncüsü olduğunu bir kez daha gözler önüne serilen bu projeyle sağlanacak faydalar ise şöyle:

• Arıtma çamurunun hacmi azaltılarak bertaraf süreci kolaylaşacak
• Enerji ve taşıma maliyetlerinden tasarruf sağlanacak
• Yeniden kullanım imkânlarıyla döngüsel ekonomi desteklenecek

• Yeşil OSB vizyonu doğrultusunda çevre dostu altyapı güçlenecek

​Bölge Faaliyetleri Anlatıldı 

Başkan Sütcü’nün konuşmasının ardından AOSB Bölge Müdür Vekili Emre Ocak tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Emre Ocak, bölgenin mevcut durumu, fark yaratan hizmetleri, tamamlanan projeleri, devam eden yatırımları ve planlanan projeleri sanayicilere ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Toplantı boyunca sanayicilerin soruları Yönetim Kurulu tarafından yanıtlanırken, sektörler arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak hedefler doğrultusunda yeni adımlar atılması konusunda görüş birliği sağlandı.

AOSB yönetimi, bu tür buluşmalarla sanayicilerle güçlü bir iletişim ağı kurarak, bölgeyi ortak akılla daha ileriye taşımayı amaçlıyor.

 

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.