AOSB PROJE YARIŞMASI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

EKONOMİ 15.10.2021 - 12:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1642+ kez okundu.
 

AOSB PROJE YARIŞMASI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü’nün, bölge ve ülke ekonomisine ivme kazandıracak yeni fikirlere fırsat sunan ve ulusal çapta bu yıl ilk kez düzenlediği Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması’nın 2022’de düzenlenecek 2’ncisi için hazırlıklara başlandı.   AOSB) Bölge Müdürlüğü Proje Destek Ofisi (PDO) Koordinatörü ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen ve AOSB PDO Proje Uzmanı Özkan Özbek, Ankara’da gerçekleştirdikleri bir dizi ziyarette; proje yarışmasının Yürütme ve Onur Kurulları için davette bulunurken, aynı zamanda bölgede pilot uygulaması süren Yeşil Mutabakat kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdiler.   Doç. Dr. Demirdelen’in verdiği bilgiye göre, Ankara’da Resmi Kurum/Kuruluş ve Bakanlık ziyaretleri kapsamında, ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynak Bakanlığına ziyaret gerçekleştirildi. EVÇED Daire Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli ile yapılan toplantıda; AOSB’nin EVÇED ile yürüteceği Destek süreçleri görüşülüp, AOSB’de yapılan Yeşil Mutabakat çalışmaları anlatıldı. Ayrıca Daire Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli AOSB’nin düzenlediği Proje Yarışması’nın Yürütme Kuruluna davet edildi.   İkinci olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan ziyarette; Sanayi Düzenlemeleri ve İzleme Daire Başkanı Ömür Genç ile görüşüldü. AOSB‘nin yürüttüğü Yeşil Mutabakat çalışmaları (Pilot Proje) hakkında istişare gerçekleştirilen görüşme sonunda  Ömür Genç, bu süreçte her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.   Bu ziyaretin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Büyükdede’nin danışmanı Ali Can Toksoy ile görüşme yapıldı. AOSB-ATÜ TTO işbirliği ile yürütülen faaliyetler, düzenlenecek olan Proje Yarışması ve Yeşil Mutabakat çalışmaları hakkında bilgiler verilen ziyarette, Toksoy,  Proje Yarışması’nın Yürütme Kurulu’na davet edildi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü’nün, bölge ve ülke ekonomisine ivme kazandıracak yeni fikirlere fırsat sunan ve ulusal çapta bu yıl ilk kez düzenlediği Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması’nın 2022’de düzenlenecek 2’ncisi için hazırlıklara başlandı.

 

AOSB) Bölge Müdürlüğü Proje Destek Ofisi (PDO) Koordinatörü ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen ve AOSB PDO Proje Uzmanı Özkan Özbek, Ankara’da gerçekleştirdikleri bir dizi ziyarette; proje yarışmasının Yürütme ve Onur Kurulları için davette bulunurken, aynı zamanda bölgede pilot uygulaması süren Yeşil Mutabakat kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdiler.

 

Doç. Dr. Demirdelen’in verdiği bilgiye göre, Ankara’da Resmi Kurum/Kuruluş ve Bakanlık ziyaretleri kapsamında, ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynak Bakanlığına ziyaret gerçekleştirildi. EVÇED Daire Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli ile yapılan toplantıda; AOSB’nin EVÇED ile yürüteceği Destek süreçleri görüşülüp, AOSB’de yapılan Yeşil Mutabakat çalışmaları anlatıldı. Ayrıca Daire Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli AOSB’nin düzenlediği Proje Yarışması’nın Yürütme Kuruluna davet edildi.

 

İkinci olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan ziyarette; Sanayi Düzenlemeleri ve İzleme Daire Başkanı Ömür Genç ile görüşüldü. AOSB‘nin yürüttüğü Yeşil Mutabakat çalışmaları (Pilot Proje) hakkında istişare gerçekleştirilen görüşme sonunda  Ömür Genç, bu süreçte her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.

 

Bu ziyaretin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Büyükdede’nin danışmanı Ali Can Toksoy ile görüşme yapıldı. AOSB-ATÜ TTO işbirliği ile yürütülen faaliyetler, düzenlenecek olan Proje Yarışması ve Yeşil Mutabakat çalışmaları hakkında bilgiler verilen ziyarette, Toksoy,  Proje Yarışması’nın Yürütme Kurulu’na davet edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.