Amerika’da Ham Petrol ve Benzin Stokları Düşmeye Başladı

17.08.2022 - 12:33, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2259+ kez okundu.
 

Amerika’da Ham Petrol ve Benzin Stokları Düşmeye Başladı

Petrol fiyatları 6 ayın en düşük seviyesinden yükselmeye başladı. Amerika ham petrol ve benzin stoklarını azalmasıyla talep sinyali vermesine karşın İran’dan gelen arz artırma mesajları dengeyi bir kez daha sağladı.

Petrol piyasası dün Amerika’dan gelen zayıf konut başlangıç seviyelerin durgunluk endişesinin iyice artırmasıyla birlikte kaybını daha çok derinleştirmişti bu kez de stok verileri değer kazanımına neden oldu. STOKLAR 2 HAFTA SONRA DÜŞTÜ Amerika Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları verileri, Amerika'nın ham petrol stoklarında 12 Ağustos haftasında 448.000 varil düşüş gösterdi. Beklentiyi geçen düşüş petrole prim kazandırdı. Veride 2 haftadır peş peşe artış görülüyor. Benzin stokları geçen hafta 4,5 milyon varil azaldı.   BATI İRAN PETROLÜNE YEŞİL IŞIK YAKIYOR Batı’nın İran'a yönelik bazı yaptırımlarını kaldırması ve piyasaya günlük 1,3 milyon varillik ek ham petrol arzı gündemde. Avrupa Birliği 16 ay süren müzakere sürecinden sonra İran'a "nihai bir teklif" gönderdi ve Tahran'ın bu hafta bu teklife yanıt vermesi bekleniyor.   BARKCLAYS BRENT PETROL FİYAT TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ Amerika’lı Citi’den sonra İngiliz bankası Barclays, Brent petrol fiyat tahminlerini 2022 yılı ve 2023 yılı için varil başına 8 dolar indirdi.   Banka, Brent petrol için bu yıl ve önümüzdeki yıl ortalama 103 dolar tahmininde bulunurken Amerika Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrolü için ortalama 99 dolar fiyat beklediğini bildirdi. Citi, Brent petrol için kısa vadeli hedef fiyatı tahminini varil başına 80-85 dolar olarak belirlemişti.   Brent petrol 93 dolar civarındaki seviyesini sürdürürken WTI ham petrolü 87 dolarda.
Petrol fiyatları 6 ayın en düşük seviyesinden yükselmeye başladı. Amerika ham petrol ve benzin stoklarını azalmasıyla talep sinyali vermesine karşın İran’dan gelen arz artırma mesajları dengeyi bir kez daha sağladı.

Petrol piyasası dün Amerika’dan gelen zayıf konut başlangıç seviyelerin durgunluk endişesinin iyice artırmasıyla birlikte kaybını daha çok derinleştirmişti bu kez de stok verileri değer kazanımına neden oldu.

STOKLAR 2 HAFTA SONRA DÜŞTÜ

Amerika Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları verileri, Amerika'nın ham petrol stoklarında 12 Ağustos haftasında 448.000 varil düşüş gösterdi.


Beklentiyi geçen düşüş petrole prim kazandırdı. Veride 2 haftadır peş peşe artış görülüyor. Benzin stokları geçen hafta 4,5 milyon varil azaldı.

 

BATI İRAN PETROLÜNE YEŞİL IŞIK YAKIYOR

Batı’nın İran'a yönelik bazı yaptırımlarını kaldırması ve piyasaya günlük 1,3 milyon varillik ek ham petrol arzı gündemde. Avrupa Birliği 16 ay süren müzakere sürecinden sonra İran'a "nihai bir teklif" gönderdi ve Tahran'ın bu hafta bu teklife yanıt vermesi bekleniyor.

 

BARKCLAYS BRENT PETROL FİYAT TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ

Amerika’lı Citi’den sonra İngiliz bankası Barclays, Brent petrol fiyat tahminlerini 2022 yılı ve 2023 yılı için varil başına 8 dolar indirdi.

 

Banka, Brent petrol için bu yıl ve önümüzdeki yıl ortalama 103 dolar tahmininde bulunurken Amerika Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrolü için ortalama 99 dolar fiyat beklediğini bildirdi. Citi, Brent petrol için kısa vadeli hedef fiyatı tahminini varil başına 80-85 dolar olarak belirlemişti.

 

Brent petrol 93 dolar civarındaki seviyesini sürdürürken WTI ham petrolü 87 dolarda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.