Altında Korkulan Oluyor mu?

16.09.2022 - 14:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2224+ kez okundu.
 

Altında Korkulan Oluyor mu?

Altın fiyatı, Fed'in faiz artırımı beklentilerinin baskı oluşturmasıyla birlikte 2020 yılı salgın seviyelerine ulaştı.

Altın, Amerikan doları ve Hazine getirileri yükselirken agresif faiz artırımı beklentilerinin baskısı altında geriledi. Ons altın dün günlük en yüksek seviyelerinden 40 dolar düştü ve son iki yılın en düşük seviyelerini gördü. FAİZ HAMLESİ NE OLACAK? Bu hafta, beklenenden daha kötü gelen enflasyon ve iyi perakende satışlar dahil önemli makro verilerinden sonra, piyasalar şimdi faiz artırımlarını tam gaz fiyatlıyor. ALTINDA KRİZ İŞARETİ Bu hafta başında ons başına 1.700 dolar seviyesini koruyamayan altın, geri çekilerek 1.660 dolar fiyatlarına kadar indi.   ALTIN DOLAR İLE SAVAŞIYOR "Altın Amerikan doları ile savaşıyor ve Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artışı beklentisi bekliyor."   DESTEK SEVİYELERİ KIRILDI Phil Streible Kitco, değerli metalin ons başına 1,685 dolar seviyesinin altına düşmesiyle birlikte hareketin hızlandığını ve satış hareketlerini tetiklediğini söyledi.   PİYASA GERGİN “Bu haftanın verilerini sindirdikten sonra, FED'in bir sonraki faiz artırım turunda çok agresif olabileceği bir konumda olduğu düşünülüyor. Piyasa, bir politika hatasının ciddi bir seansa yol açacağı konusunda gergin hale geliyor.”
Altın fiyatı, Fed'in faiz artırımı beklentilerinin baskı oluşturmasıyla birlikte 2020 yılı salgın seviyelerine ulaştı.

Altın, Amerikan doları ve Hazine getirileri yükselirken agresif faiz artırımı beklentilerinin baskısı altında geriledi. Ons altın dün günlük en yüksek seviyelerinden 40 dolar düştü ve son iki yılın en düşük seviyelerini gördü.

FAİZ HAMLESİ NE OLACAK?

Bu hafta, beklenenden daha kötü gelen enflasyon ve iyi perakende satışlar dahil önemli makro verilerinden sonra, piyasalar şimdi faiz artırımlarını tam gaz fiyatlıyor.

ALTINDA KRİZ İŞARETİ

Bu hafta başında ons başına 1.700 dolar seviyesini koruyamayan altın, geri çekilerek 1.660 dolar fiyatlarına kadar indi.

 

ALTIN DOLAR İLE SAVAŞIYOR

"Altın Amerikan doları ile savaşıyor ve Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artışı beklentisi bekliyor."

 

DESTEK SEVİYELERİ KIRILDI

Phil Streible Kitco, değerli metalin ons başına 1,685 dolar seviyesinin altına düşmesiyle birlikte hareketin hızlandığını ve satış hareketlerini tetiklediğini söyledi.

 

PİYASA GERGİN

“Bu haftanın verilerini sindirdikten sonra, FED'in bir sonraki faiz artırım turunda çok agresif olabileceği bir konumda olduğu düşünülüyor. Piyasa, bir politika hatasının ciddi bir seansa yol açacağı konusunda gergin hale geliyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.