Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

14.01.2022 - 22:35, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2100+ kez okundu.
 

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

Almanya'da Kovid-19 vakaları sayısı son bir günde 90 bini geçti yeni bir zirveye ulaştı. Virolog Klaus Stöhr temaslı takibin anlamsız hale geldiğini söyledi.

Almanya'da Kovid-19 mücadele stratejisinin değişmesini isteyen Dünya Sağlık Örgütü İnfluenza Programı Başkanı, virolog Prof. Dr. Klaus Stöhr, ülkede Kovid-19 salgınıyla mücadele için temaslı takibinin (filyasyon) artık mantıklı olmadığı görüşünü dile getirdi. "Bir çıkış planına ihtiyacımız var.""Almanya'da neden hâlâ temaslı takibi yapıldığını söylemek mümkün değil""Nüfusun büyük bir kısmı hafif ve asemptomatik olarak enfekte ve antikorlara sahipse, temaslı karantinası anlamsız hale gelir." Kovid-19 vakaları karşısında sağlık kurumlarının kapasitelerinin çok üzerinde çalıştığını. Salgından kurtulmanın yolunun da "önce aşı sonrasında da enfekte olmaktan" geçtiğini söyledi.Almanya'da aşı zorunluluğu getirilip getirilmemesi konusunda, Omicron varyantına karşı kış mevsimi de göz önüne alındığında bunun için "geç olduğunu" söyledi. VAKA SAYILARI GİDEREK ARTIYOR Almanya'da Kovid-19 vaka sayısı şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Ülkede ilk defa 90 bin yeni enfeksiyon tespit edildi. Almanya'da salgınla mücadelede yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) cuma günü Kovid-19 vaka sayısında yeni bir zirveye ulaştıldığını bildirdi. RKI son bir gün içinde Kovid-19 enfeksiyonu sayısı ilk defa 90 bin eşiğini geçtiğini duyurdu. RKI verilerine göre son 24 saat içinde 92 bin 223 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi, bir gün önce yeni enfeksiyon sayısı 81 bin 417 idi. Ülkede 100 bin kişi başına düşen vaka sayısını gösteren insidans değeri de son yedi günde 427.7'den 470.6'ya yükseldi. Virüs nedeniyle son 24 saat içinde 286 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede Kovid-19'a bağlı ölümlerin sayısı 115 bin 337'ye yükselmiş oldu. Almanya'da şimdiye kadar 7 milyon 830 bin kişiye Kovid-19 bulaştığı tespit edildi. RKI, iyileşenlerin sayısı 6 milyon 914 bin 700 olarak belirledi. OMİCRON, DELTA'NIN YERİNİ ALDI RKI'nin yayınladığı haftalık rapora göre, son derece bulaşıcı olan Omicron varyantı Almanya'da baskın varyant halini almış durumda. Bu yılın ilk haftasında Omicron vakalarının belirlenen tüm vakalara oranı yüzde 73,3 oldu. Geçen hafta, Omicron payı yüzde 44,3 idi.   YENİ KARANTİNA KURALLARI KABUL EDİLDİ Ülkede enfekte kişilerin sayısı hızlı bir şekilde artsa da, önemli tedarik alanlarını ve özellikle kritik altyapıyı çalışır durumda tutmak için, Federal Hükümet ve eyalet hükümetleri daha kısa karantina ve izolasyon süreleri üzerinde anlaştı. Karar Perşembe akşamı Federal Meclis'te kabul edilmesinden sonra cuma günü Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilerek yürürlüğe girdi. Enfekte olanlar ve temaslı kişilerin karantina süresi 14 günden 10 güne indi. PCR testi ve sertifikalı antijen testleri negatif çıkması durumunda yedi gün sonra karantinadan çıkılabiliyor.
Almanya'da Kovid-19 vakaları sayısı son bir günde 90 bini geçti yeni bir zirveye ulaştı. Virolog Klaus Stöhr temaslı takibin anlamsız hale geldiğini söyledi.

Almanya'da Kovid-19 mücadele stratejisinin değişmesini isteyen Dünya Sağlık Örgütü İnfluenza Programı Başkanı, virolog Prof. Dr. Klaus Stöhr, ülkede Kovid-19 salgınıyla mücadele için temaslı takibinin (filyasyon) artık mantıklı olmadığı görüşünü dile getirdi. "Bir çıkış planına ihtiyacımız var.""Almanya'da neden hâlâ temaslı takibi yapıldığını söylemek mümkün değil""Nüfusun büyük bir kısmı hafif ve asemptomatik olarak enfekte ve antikorlara sahipse, temaslı karantinası anlamsız hale gelir."

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

Kovid-19 vakaları karşısında sağlık kurumlarının kapasitelerinin çok üzerinde çalıştığını. Salgından kurtulmanın yolunun da "önce aşı sonrasında da enfekte olmaktan" geçtiğini söyledi.Almanya'da aşı zorunluluğu getirilip getirilmemesi konusunda, Omicron varyantına karşı kış mevsimi de göz önüne alındığında bunun için "geç olduğunu" söyledi.

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

VAKA SAYILARI GİDEREK ARTIYOR

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

Almanya'da Kovid-19 vaka sayısı şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Ülkede ilk defa 90 bin yeni enfeksiyon tespit edildi. Almanya'da salgınla mücadelede yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) cuma günü Kovid-19 vaka sayısında yeni bir zirveye ulaştıldığını bildirdi. RKI son bir gün içinde Kovid-19 enfeksiyonu sayısı ilk defa 90 bin eşiğini geçtiğini duyurdu. RKI verilerine göre son 24 saat içinde 92 bin 223 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi, bir gün önce yeni enfeksiyon sayısı 81 bin 417 idi.

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

Ülkede 100 bin kişi başına düşen vaka sayısını gösteren insidans değeri de son yedi günde 427.7'den 470.6'ya yükseldi. Virüs nedeniyle son 24 saat içinde 286 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede Kovid-19'a bağlı ölümlerin sayısı 115 bin 337'ye yükselmiş oldu. Almanya'da şimdiye kadar 7 milyon 830 bin kişiye Kovid-19 bulaştığı tespit edildi. RKI, iyileşenlerin sayısı 6 milyon 914 bin 700 olarak belirledi.

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

OMİCRON, DELTA'NIN YERİNİ ALDI

Almanya'da KORONAVİRÜS Vaka Sayısı Son Bir Günde 90 Bini Geçti

RKI'nin yayınladığı haftalık rapora göre, son derece bulaşıcı olan Omicron varyantı Almanya'da baskın varyant halini almış durumda. Bu yılın ilk haftasında Omicron vakalarının belirlenen tüm vakalara oranı yüzde 73,3 oldu. Geçen hafta, Omicron payı yüzde 44,3 idi.

 

YENİ KARANTİNA KURALLARI KABUL EDİLDİ

Ülkede enfekte kişilerin sayısı hızlı bir şekilde artsa da, önemli tedarik alanlarını ve özellikle kritik altyapıyı çalışır durumda tutmak için, Federal Hükümet ve eyalet hükümetleri daha kısa karantina ve izolasyon süreleri üzerinde anlaştı. Karar Perşembe akşamı Federal Meclis'te kabul edilmesinden sonra cuma günü Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilerek yürürlüğe girdi. Enfekte olanlar ve temaslı kişilerin karantina süresi 14 günden 10 güne indi. PCR testi ve sertifikalı antijen testleri negatif çıkması durumunda yedi gün sonra karantinadan çıkılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.