AİHM, Sudanlı göçmenlere kötü muamele nedeniyle İtalya'yı tazminata mahkum etti

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 16.11.2023 - 22:37, Güncelleme: 17.11.2023 - 07:12 706+ kez okundu.
 

AİHM, Sudanlı göçmenlere kötü muamele nedeniyle İtalya'yı tazminata mahkum etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İtalya'yı bir grup Sudanlı göçmeni diğer sığınmacıların önünde soyunmaya zorladığı ve aşağılayıcı uygulamalara maruz bıraktığı gerekçesiyle kınayarak, tazminata mahkum etti.

AİHM, 2016 yazında ülkeye deniz yoluyla gelen ve sınır dışı edilen ya da sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalan dokuz Sudanlının, İtalya aleyhine açtığı iki davayı karara bağladı. Davacılardan dördünün bulunduğu ilk grup ülkeye tekneyle gelirken, beş göçmenden oluşan ikinci grup ise İtalyan donanması tarafından denizden kurtarıldı. Mahkeme yalnızca, İtalyan yetkililer tarafından tutuklandıktan sonra tıbbi muayeneden geçmek için diğer göçmenlerin önünde çıplak soyunmaya zorlandıklarını söyleyen dört göçmenin öne sürdüğü ilk davanın iddialarını kabul etti.  AİHM, bu prosedürün gerekli ve meşru sayılabilecek sınırların ötesine geçtiğini tespit ederek göçmenlerin lehine karar verdi. Yedi AİHM yargıcı oybirliğiyle göçmenlere hem üzücü hem de aşağılayıcı bir muamele yapıldığına karar verdi ve İtalya'nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. Maddesini ihlal ettiği sonucuna vardı. Mahkeme, ülkenin dört Sudan vatandaşına manevi zararlar için toplam 27 bin euro, masraf ve giderler için ise 4 bin euro ödemesine karar verdi. (İLKHA)    
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İtalya'yı bir grup Sudanlı göçmeni diğer sığınmacıların önünde soyunmaya zorladığı ve aşağılayıcı uygulamalara maruz bıraktığı gerekçesiyle kınayarak, tazminata mahkum etti.

AİHM, 2016 yazında ülkeye deniz yoluyla gelen ve sınır dışı edilen ya da sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalan dokuz Sudanlının, İtalya aleyhine açtığı iki davayı karara bağladı.

Davacılardan dördünün bulunduğu ilk grup ülkeye tekneyle gelirken, beş göçmenden oluşan ikinci grup ise İtalyan donanması tarafından denizden kurtarıldı.

Mahkeme yalnızca, İtalyan yetkililer tarafından tutuklandıktan sonra tıbbi muayeneden geçmek için diğer göçmenlerin önünde çıplak soyunmaya zorlandıklarını söyleyen dört göçmenin öne sürdüğü ilk davanın iddialarını kabul etti. 

AİHM, bu prosedürün gerekli ve meşru sayılabilecek sınırların ötesine geçtiğini tespit ederek göçmenlerin lehine karar verdi.

Yedi AİHM yargıcı oybirliğiyle göçmenlere hem üzücü hem de aşağılayıcı bir muamele yapıldığına karar verdi ve İtalya'nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. Maddesini ihlal ettiği sonucuna vardı.

Mahkeme, ülkenin dört Sudan vatandaşına manevi zararlar için toplam 27 bin euro, masraf ve giderler için ise 4 bin euro ödemesine karar verdi. (İLKHA)

 

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.