ADANA'NIN GELECEĞİ ZEYDAN KARALAR'LA KONUŞULDU

GÜNDEM 29.04.2024 - 08:03, Güncelleme: 29.04.2024 - 08:03 361 kez okundu.
 

ADANA'NIN GELECEĞİ ZEYDAN KARALAR'LA KONUŞULDU

Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantı kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

  Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyasından bazı dernek başkanları ile ADSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı, Adana Hilton Otel’de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, “Adana, tarihin derin izlerini barındıran, geçmişten bu yana Türkiye’nin tarım, sanayi, sağlık ve hizmet sektöründe öncü olmuş, ilkleri başarmış bir kenttir” dedi. Adananın dünya ölçeğinde bir ‘Marka Şehir’ olma potansiyeline sahip oldugunu ve bu doğrultuda hep birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek üzere ortak bir platformda buluşmanın önemini anlatan Başkan Gizer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dolayısıyla Adana’daki yansımaları kimseyi endişelendirmesin. Biz, halk olarak, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeyi bilen insanlardan oluşuyoruz. Elbette ki tarihi iyi analiz edip günümüz bilim ve teknolojisine, uluslararası plan ve projelere, iş modellerine adapte olabilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamını ilk hissettiren bu şehrin insanlarının artık Adana için yeni bir hikaye yazma vakti gelmiştir” diye konuştu. VEDAT GİZER: “ADANA, YENİ BİR VİZYON BELİRLEMELİDİR” Adana’nın Türkiye’nin nüfus bakımından 7. Büyük şehri olduğunu vurgulayan,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda İstanbul’dan sonra sanayileşen ikinci şehir olduğunu belirten Gizer, “Türkiye geneli Rekabet Endeksi verilerinde Adanamızın; ihracatta, milli gelirden aldığı payda, yetiştirdiği insan kapasitesinde, yaratıcı sermaye endeksinde en üstlerde olmasını sağlamak için el birliği ile çalışmalıyız” dedi. Adana’nın potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yatırımda odağına alabileceği illerin başında geldiğine dikkat çeken, nitekim Financial Times Dergisi’nin 2005 yılında yaptığı bir çalışmada 89 Avrupa şehri arasında Adana’yı en iyi yatırım yapılabilir şehir seçtiğine işaret eden Başkan Gizer, “Bizlere düşen bu potansiyelin gün yüzüne çıkarılabilmesini sağlamaktır. Bunu yapmanın yolu da az önce belirttiğim ortak amaç doğrultusunda ortak bir sinerji, kararlılık ve istikrarla mümkün olacaktır. İş insanları Adana’nın gücüne her zaman inanıyor. Adana Valiliğimizle, Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle, üniversitelerimizle, oda başkanlarımızla ve değeri her geçen gün daha çok bilinen, kalbi bu kent için atan sivil toplum kuruluşlarımızla daha güzel ve daha yaşanabilir bir Adana için yeni bir vizyon belirlemenin tam zamanıdır . Toplantıya katıldığı için ADSİAD Onur Kurulu Üyemiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantı kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

 

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyasından bazı dernek başkanları ile ADSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı, Adana Hilton Otel’de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, “Adana, tarihin derin izlerini barındıran, geçmişten bu yana Türkiye’nin tarım, sanayi, sağlık ve hizmet sektöründe öncü olmuş, ilkleri başarmış bir kenttir” dedi.

Adananın dünya ölçeğinde bir ‘Marka Şehir’ olma potansiyeline sahip oldugunu ve bu doğrultuda hep birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek üzere ortak bir platformda buluşmanın önemini anlatan Başkan Gizer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dolayısıyla Adana’daki yansımaları kimseyi endişelendirmesin. Biz, halk olarak, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeyi bilen insanlardan oluşuyoruz. Elbette ki tarihi iyi analiz edip günümüz bilim ve teknolojisine, uluslararası plan ve projelere, iş modellerine adapte olabilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamını ilk hissettiren bu şehrin insanlarının artık Adana için yeni bir hikaye yazma vakti gelmiştir” diye konuştu.

VEDAT GİZER: “ADANA, YENİ BİR VİZYON BELİRLEMELİDİR”

Adana’nın Türkiye’nin nüfus bakımından 7. Büyük şehri olduğunu vurgulayan,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda İstanbul’dan sonra sanayileşen ikinci şehir olduğunu belirten Gizer, “Türkiye geneli Rekabet Endeksi verilerinde Adanamızın; ihracatta, milli gelirden aldığı payda, yetiştirdiği insan kapasitesinde, yaratıcı sermaye endeksinde en üstlerde olmasını sağlamak için el birliği ile çalışmalıyız” dedi.

Adana’nın potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yatırımda odağına alabileceği illerin başında geldiğine dikkat çeken, nitekim Financial Times Dergisi’nin 2005 yılında yaptığı bir çalışmada 89 Avrupa şehri arasında Adana’yı en iyi yatırım yapılabilir şehir seçtiğine işaret eden Başkan Gizer, “Bizlere düşen bu potansiyelin gün yüzüne çıkarılabilmesini sağlamaktır. Bunu yapmanın yolu da az önce belirttiğim ortak amaç doğrultusunda ortak bir sinerji, kararlılık ve istikrarla mümkün olacaktır. İş insanları Adana’nın gücüne her zaman inanıyor. Adana Valiliğimizle, Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle, üniversitelerimizle, oda başkanlarımızla ve değeri her geçen gün daha çok bilinen, kalbi bu kent için atan sivil toplum kuruluşlarımızla daha güzel ve daha yaşanabilir bir Adana için yeni bir vizyon belirlemenin tam zamanıdır . Toplantıya katıldığı için ADSİAD Onur Kurulu Üyemiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.