Adana'da anneler, Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 23.12.2023 - 18:19, Güncelleme: 24.12.2023 - 06:58 641+ kez okundu.
 

Adana'da anneler, Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

Adana'da HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğünde bir gurup anne, çocuklarıyla birlikte "Dünya Çocuk Şehitler Günü" dolayısıyla "Filistinli Minik Çocuklar Ölmesin" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği "Filistinli Minik Çocuklar Ölmesin" adlı yürüyüşe katılan anneler, Adana 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Çoğunluğu kadınlardan ve çocuklardan oluşan göstericiler,  ellerinde işgalci rejim karşıtı taşıdıkları dövizlerle, yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğündeki yürüyüşe, Peygamber Sevdalıları Vakfı, TESSEP, MEKTEB, Mustazaflar Cemiyeti, Vuslat FM, Umut Kervanı ve birçok STK destek verdi. Basın açıklamasını Grup adına Ayşe Yıldız okudu. Basın açıklamasına, "O sabredenleri müjdele. Onlar ki başlarına bir musibet geldiği zaman, 'biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz derler." ayetiyle başlayan Yıldız, "Gazze'de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan Siyonist terör örgütü israil'in barbarca saldırılarından dolayı şehit olmaktadırlar. Siyonist terör örgütü israil'e dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil inisiyatif alan tüm dünya halkları adına 23 Aralık gününü "Dünya Şehit Çocukları Günü" olarak anıyoruz." dedi. "Şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir" Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çetelerin 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katlettiğini söyleyen Yıldız, "Gazze'ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan siyonist terör örgütü israil'e açık destek vermektedir. Gazze'de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadırlar. Dünya halkları tarafından lanetlenen siyonist terör örgütü İsrail ve batılı liderler çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Siyonist terör örgütü israil, Gazze'ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri, siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze'ye destek verip, siyonist soykırımı durdurmalıdırlar. Gazze'ye yapılan saldırılar "çocuk katliamı yılı" olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir." ifadelerini kullandı.    
Adana'da HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğünde bir gurup anne, çocuklarıyla birlikte "Dünya Çocuk Şehitler Günü" dolayısıyla "Filistinli Minik Çocuklar Ölmesin" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği "Filistinli Minik Çocuklar Ölmesin" adlı yürüyüşe katılan anneler, Adana 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü.

Çoğunluğu kadınlardan ve çocuklardan oluşan göstericiler,  ellerinde işgalci rejim karşıtı taşıdıkları dövizlerle, yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları öncülüğündeki yürüyüşe, Peygamber Sevdalıları Vakfı, TESSEP, MEKTEB, Mustazaflar Cemiyeti, Vuslat FM, Umut Kervanı ve birçok STK destek verdi.

Basın açıklamasını Grup adına Ayşe Yıldız okudu.

Basın açıklamasına, "O sabredenleri müjdele. Onlar ki başlarına bir musibet geldiği zaman, 'biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz derler." ayetiyle başlayan Yıldız, "Gazze'de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan Siyonist terör örgütü israil'in barbarca saldırılarından dolayı şehit olmaktadırlar. Siyonist terör örgütü israil'e dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil inisiyatif alan tüm dünya halkları adına 23 Aralık gününü "Dünya Şehit Çocukları Günü" olarak anıyoruz." dedi.

"Şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir"

Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çetelerin 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katlettiğini söyleyen Yıldız, "Gazze'ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan siyonist terör örgütü israil'e açık destek vermektedir. Gazze'de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadırlar. Dünya halkları tarafından lanetlenen siyonist terör örgütü İsrail ve batılı liderler çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Siyonist terör örgütü israil, Gazze'ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri, siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze'ye destek verip, siyonist soykırımı durdurmalıdırlar. Gazze'ye yapılan saldırılar "çocuk katliamı yılı" olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.