ADANA OSB’DE ELEKTROMEKANİK KÜMELENME

EKONOMİ 21.02.2021 - 13:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1089+ kez okundu.
 

ADANA OSB’DE ELEKTROMEKANİK KÜMELENME

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan kümelenme çalışmaları kapsamında, Elektrik, Elektronik ve Makine sektörlerine hizmet, ürün ve yazılım gibi destekleri sağlayan firmalar “Elektromekanik Kümelenme” çatısı altında bir araya geldi.   AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu'nda, sınırlı sayıda katılım ve pandemi kuralları kapsamında düzenlenen toplantıda, kümelenmeye dahil olan firmaların temsilcileri ile sözleşme imzalandı. Kümelenmeye, bölgede faaliyet gösteren 20 firma ile bölge dışından 10 firma olmak üzere toplamda 30 firma dâhil oldu.   AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, törendeki konuşmasında, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin kesintisiz ve sorunsuz üretim için tüm temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak, son iki yıldır da sadece altyapı ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmediklerini belirterek, “Aynı zamanda onların niteliklerini artırabilecek ve işbirliklerini geliştirecek yeni modelleri üniversitelerimizin desteğiyle tasarlama gayretindeyiz” dedi.   01.10.2019 tarihinde aktif hale gelen Proje Destek Ofisi’nin sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik birçok yenilikçi çalışma yürüttüğünü, bir taraftan ulusal ve uluslararası kaynakları sanayicilere aktarma çabasında olurken, diğer taraftan da ekosistemi güçlendirebilecek bazı mekanizmalara ihtiyaç duyulduğunu belirten Akpınar, kümelenme faaliyetlerinin de bu ihtiyaçtan ortaya çıktığına vurgu yaptı.    Bölge içi ya da bölge dışı ayrımı yapmadan Adana’daki tüm firmaları tek havuzda birleştirebilecek, ortak akılla bir model tasarlayarak kümelenmeye başladıklarını anlatan Akpınar, şunları kaydetti:   “Önce Medikal Kümelenmeyi harekete geçirdik. Buradaki modelimiz de üniversite ile birlikte hareket etmek üzerine kuruldu. Biz bu kümede kendi personelimizle beraber üniversitenin akademisyenlerini koordinatör olarak değerlendirip, her bir firmanın ihtiyaçlarını analiz ederek, hangi kaynağın nasıl kullanılması gerektiğini tespit etmeye çalışıyoruz. Bu tespitler yapıldıktan sonra projelendirme çalışmalarına geçmek suretiyle bir model oluşturuyoruz.    Medikal Küme örneğinden hareketle örnek vermek gerekirse ilk başvurduğumuz uluslararası kaynak KOSGEB Koordinatörlüğünde Cosme Programı oldu. Bu kapsamda Avrupa'daki 4 ülkenin kümeleri ile işbirliği kurabildik. Bundan sonraki süreçte bu kümedeki firmaların işbirliğini artırarak yeni modeller tasarlamalarını sağlamaya çalışacağız.    İkinci küme Tarım Kümesi oldu ancak, henüz aktif değil. Sanayicilerimizin ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra onu da hayata geçireceğiz.   Üçüncü Küme ise Elektromekanik Kümesi oldu. Bölge içi ve dışından toplam 30 firmadan oluşuyor. Her birinin kendi faaliyet alanları var. Birbirleriyle uyum içinde çalışabilecek modeller hayata geçirilebilir mi? bunu süreç içinde analiz etmeye çalışacağız.”    

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan kümelenme çalışmaları kapsamında, Elektrik, Elektronik ve Makine sektörlerine hizmet, ürün ve yazılım gibi destekleri sağlayan firmalar “Elektromekanik Kümelenme” çatısı altında bir araya geldi.

 

AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu'nda, sınırlı sayıda katılım ve pandemi kuralları kapsamında düzenlenen toplantıda, kümelenmeye dahil olan firmaların temsilcileri ile sözleşme imzalandı. Kümelenmeye, bölgede faaliyet gösteren 20 firma ile bölge dışından 10 firma olmak üzere toplamda 30 firma dâhil oldu.

 

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, törendeki konuşmasında, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin kesintisiz ve sorunsuz üretim için tüm temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak, son iki yıldır da sadece altyapı ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmediklerini belirterek, “Aynı zamanda onların niteliklerini artırabilecek ve işbirliklerini geliştirecek yeni modelleri üniversitelerimizin desteğiyle tasarlama gayretindeyiz” dedi.

 

01.10.2019 tarihinde aktif hale gelen Proje Destek Ofisi’nin sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik birçok yenilikçi çalışma yürüttüğünü, bir taraftan ulusal ve uluslararası kaynakları sanayicilere aktarma çabasında olurken, diğer taraftan da ekosistemi güçlendirebilecek bazı mekanizmalara ihtiyaç duyulduğunu belirten Akpınar, kümelenme faaliyetlerinin de bu ihtiyaçtan ortaya çıktığına vurgu yaptı. 

 

Bölge içi ya da bölge dışı ayrımı yapmadan Adana’daki tüm firmaları tek havuzda birleştirebilecek, ortak akılla bir model tasarlayarak kümelenmeye başladıklarını anlatan Akpınar, şunları kaydetti:

 

“Önce Medikal Kümelenmeyi harekete geçirdik. Buradaki modelimiz de üniversite ile birlikte hareket etmek üzerine kuruldu. Biz bu kümede kendi personelimizle beraber üniversitenin akademisyenlerini koordinatör olarak değerlendirip, her bir firmanın ihtiyaçlarını analiz ederek, hangi kaynağın nasıl kullanılması gerektiğini tespit etmeye çalışıyoruz. Bu tespitler yapıldıktan sonra projelendirme çalışmalarına geçmek suretiyle bir model oluşturuyoruz. 

 

Medikal Küme örneğinden hareketle örnek vermek gerekirse ilk başvurduğumuz uluslararası kaynak KOSGEB Koordinatörlüğünde Cosme Programı oldu. Bu kapsamda Avrupa'daki 4 ülkenin kümeleri ile işbirliği kurabildik. Bundan sonraki süreçte bu kümedeki firmaların işbirliğini artırarak yeni modeller tasarlamalarını sağlamaya çalışacağız. 

 

İkinci küme Tarım Kümesi oldu ancak, henüz aktif değil. Sanayicilerimizin ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra onu da hayata geçireceğiz.

 

Üçüncü Küme ise Elektromekanik Kümesi oldu. Bölge içi ve dışından toplam 30 firmadan oluşuyor. Her birinin kendi faaliyet alanları var. Birbirleriyle uyum içinde çalışabilecek modeller hayata geçirilebilir mi? bunu süreç içinde analiz etmeye çalışacağız.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.