ADANA’DA KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

GÜNDEM 13.06.2021 - 18:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2032+ kez okundu.
 

ADANA’DA KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

ADANA’DA KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası 2021 yılı kurbanlık canlı hayvan fiyat listesini açıkladı. Oda Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, Kurbanlık alınırken dikkat etmesi gereken hususları belirtip, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü menşeli olması ve kulak küpesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ülkeye kaçak hayvan girişinin olduğunu hatırlatan Oda Başkanı Üçdağ; “İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde ve yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir. Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerekmektedir. Aksi taktirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvan pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesi canlı hayvanın daha çok üremesi anlamına geldiğinden kesilmemesi gerekmektedir” dedi. Üçdağ ayrıca, kurbanlık fiyat listesinin sadece oda yetkisinde olup, farklı ilanlara itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 2021 yılı kurbanlık canlı hayvan kilogram fiyat tarifesi şu şekilde belirlendi; Kangal Van Beyazı Erkek Koyun Kg: 42,00 TL Dana (Tosun) Kg: 35,00 TL Düve (İnek) Kg: 33,00 TL Sarı Baş Merinos Erkek Keçi Kg: 28,00 TL

ADANA’DA KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası 2021 yılı kurbanlık canlı hayvan fiyat listesini açıkladı.

Oda Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, Kurbanlık alınırken dikkat etmesi gereken hususları belirtip, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü menşeli olması ve kulak küpesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkeye kaçak hayvan girişinin olduğunu hatırlatan Oda Başkanı Üçdağ; “İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde ve yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir. Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerekmektedir. Aksi taktirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvan pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesi canlı hayvanın daha çok üremesi anlamına geldiğinden kesilmemesi gerekmektedir” dedi.

Üçdağ ayrıca, kurbanlık fiyat listesinin sadece oda yetkisinde olup, farklı ilanlara itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

2021 yılı kurbanlık canlı hayvan kilogram fiyat tarifesi şu şekilde belirlendi;

Kangal Van Beyazı Erkek Koyun Kg: 42,00 TL

Dana (Tosun) Kg: 35,00 TL

Düve (İnek) Kg: 33,00 TL

Sarı Baş Merinos Erkek Keçi Kg: 28,00 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.