ABD ve Güney Kore’den de Tansiyonu Yükselten Bir Adım Geldi

22.08.2022 - 15:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2278+ kez okundu.
 

ABD ve Güney Kore’den de Tansiyonu Yükselten Bir Adım Geldi

Kuzey Kore’nin başta Güney Kore olmak üzere tüm dünyayı tehdit eden hamleleri yine endişe yaratıyor. Bu hamleler karşısında birlik olan Amerika ve Güney Kore’den tansiyonu yükselten bir adım daha geldi.

Kuzey Kore, mevcut gerilimi tetikleyecek açıklamalar yapmaya devam ederken, geçen hafta iki füze denemesi daha gerçekleştirdi. Söz konusu füze denemeleri Amerika Birleşik Devleti ve Güney Kore’nin son yıllarda yaşanan en büyük ortak askeri tatbikatlarından önce gerçekleşmesi dikkatleri üzerine çekti. YILLARDIR GÖRÜLMEYEN DEV TATBİKAT Müttefiklerin bazı düzenli tatbikatları iptal ettikten ve nükleer görüşmeleri kolaylaştırmak için küçük tatbikatlar düzenlemesinden sonra geldi. Tatbikatlar, iki ülke Kovid-19 salgınından dolayı duran geniş çaplı eğitimi tekrardan başlatma kararlılığının bir işareti olarak görülüyor. Operasyonun detayları açıklanmadı, geçmiş tatbikatlarda on binlerce asker ve çok sayıda uçak savaş gemisi ve tank yerini aldı. Bildirildiğine göre, simüle edilmiş ortak saldırılar, cephe hattında silah ve yakıt takviyesi ve kitle imha silahlarının kaldırılmasını içerecek. İki ordu ortak bir açıklamada, tatbikatların geçen yıl artan Kuzey Kore füze testlerinin hacmi ve ölçeğine bir yanıt olduğunu söyledi. Her iki ülke de birleşik askeri tatbikatların ve eğitimin kapsamını ve ölçeğini genişletmeyi taahhüt ederek, Ulchi Özgürlük Kalkanı'nın 'birleşik hazırlığı destekleyeceğini' eklediler. KUZEY'DEN ÖFKE DOLU BİR KARŞILIK BEKLENİYOR Kuzey Kore, 2017 yılından beri tam menzilli ilk kıtalararası balistik füze fırlatması dahil olmak üzere füze testlerine tekrardan başladı ve yedinci nükleer testini gerçekleştirmeye hazırlandığına dair spekülasyonlar artıyor.   Amerika, Kuzey'in bir nükleer cihazı test etmesi durumunda, teorik olarak taktik nükleer silahları içerebilecek stratejik varlıkları konuşlandırmayı düşüneceğini söyledi.   Güney Kore'nin yeni Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, mayıs ayında göreve başladı ve Kuzey Kore provokasyonlarına karşı askeri tatbikatları 'normalleştirmeyi' ve ülkesinin Kuzey'e karşı savunmasını güçlendirmeyi de içeren daha sert bir yönetim sözü verdi.   Müttefikler saha tatbikatlarını bir Kuzey Kore saldırısına tepkilerini planlamak için tasarlandıklarında ısrar ederken, Pyongyang rutin olarak, tatbikatları bir işgal provası olarak kınadı ve geçmişte de bu tür durumlarda füze fırlatmalarıyla karşılık vermişti.   KUZEY KORE NÜKLEERDEN VAZGEÇMEYECEK Kovid-19 salgınını kontrol altına almaya odaklanmış görünen Kim Jong-un, nükleer programlar konusunda her zaman kararlı. Kuzey Kore lideri, ülkesinin Amerika ve Kuzey Kore ile herhangi bir savaşta nükleer kapasitesini 'harekete geçirmeye hazır' olduğunu söylüyor ve “Nükleer silahlarımızı düşman Amerikan için caydırıcıdır.”
Kuzey Kore’nin başta Güney Kore olmak üzere tüm dünyayı tehdit eden hamleleri yine endişe yaratıyor. Bu hamleler karşısında birlik olan Amerika ve Güney Kore’den tansiyonu yükselten bir adım daha geldi.

Kuzey Kore, mevcut gerilimi tetikleyecek açıklamalar yapmaya devam ederken, geçen hafta iki füze denemesi daha gerçekleştirdi. Söz konusu füze denemeleri Amerika Birleşik Devleti ve Güney Kore’nin son yıllarda yaşanan en büyük ortak askeri tatbikatlarından önce gerçekleşmesi dikkatleri üzerine çekti.

YILLARDIR GÖRÜLMEYEN DEV TATBİKAT

Müttefiklerin bazı düzenli tatbikatları iptal ettikten ve nükleer görüşmeleri kolaylaştırmak için küçük tatbikatlar düzenlemesinden sonra geldi. Tatbikatlar, iki ülke Kovid-19 salgınından dolayı duran geniş çaplı eğitimi tekrardan başlatma kararlılığının bir işareti olarak görülüyor. Operasyonun detayları açıklanmadı, geçmiş tatbikatlarda on binlerce asker ve çok sayıda uçak savaş gemisi ve tank yerini aldı. Bildirildiğine göre, simüle edilmiş ortak saldırılar, cephe hattında silah ve yakıt takviyesi ve kitle imha silahlarının kaldırılmasını içerecek. İki ordu ortak bir açıklamada, tatbikatların geçen yıl artan Kuzey Kore füze testlerinin hacmi ve ölçeğine bir yanıt olduğunu söyledi. Her iki ülke de birleşik askeri tatbikatların ve eğitimin kapsamını ve ölçeğini genişletmeyi taahhüt ederek, Ulchi Özgürlük Kalkanı'nın 'birleşik hazırlığı destekleyeceğini' eklediler.

KUZEY'DEN ÖFKE DOLU BİR KARŞILIK BEKLENİYOR

Kuzey Kore, 2017 yılından beri tam menzilli ilk kıtalararası balistik füze fırlatması dahil olmak üzere füze testlerine tekrardan başladı ve yedinci nükleer testini gerçekleştirmeye hazırlandığına dair spekülasyonlar artıyor.

 

Amerika, Kuzey'in bir nükleer cihazı test etmesi durumunda, teorik olarak taktik nükleer silahları içerebilecek stratejik varlıkları konuşlandırmayı düşüneceğini söyledi.

 

Güney Kore'nin yeni Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, mayıs ayında göreve başladı ve Kuzey Kore provokasyonlarına karşı askeri tatbikatları 'normalleştirmeyi' ve ülkesinin Kuzey'e karşı savunmasını güçlendirmeyi de içeren daha sert bir yönetim sözü verdi.

 

Müttefikler saha tatbikatlarını bir Kuzey Kore saldırısına tepkilerini planlamak için tasarlandıklarında ısrar ederken, Pyongyang rutin olarak, tatbikatları bir işgal provası olarak kınadı ve geçmişte de bu tür durumlarda füze fırlatmalarıyla karşılık vermişti.

 

KUZEY KORE NÜKLEERDEN VAZGEÇMEYECEK

Kovid-19 salgınını kontrol altına almaya odaklanmış görünen Kim Jong-un, nükleer programlar konusunda her zaman kararlı. Kuzey Kore lideri, ülkesinin Amerika ve Kuzey Kore ile herhangi bir savaşta nükleer kapasitesini 'harekete geçirmeye hazır' olduğunu söylüyor ve “Nükleer silahlarımızı düşman Amerikan için caydırıcıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.