6 ilde "hayali ihracat" operasyonu: 16 gözaltı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 07.12.2023 - 10:55, Güncelleme: 07.12.2023 - 12:36 624+ kez okundu.
 

6 ilde "hayali ihracat" operasyonu: 16 gözaltı

Emniyet müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde yaptığı operasyonda 16 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; organize bir şekilde hayali ihracat yapıldığı ve bağlantılı olarak KDV iadeleri alındığını tespit etmeleri üzerine başlattığı çalışmada, Ukrayna ile yapılan yazışmalar sonucunda, yurt dışına ibraz edilen beyannamelerin çok düşük parasal değerde, aynı beyannamelerin Türkiye'deki gümrük müdürlüklerine çok yüksek parasal değerde gösterildiğini ve faturaların tamamının sahte olduğunu tespit etti. Şüphelilerin kurdukları paravan firmalar üzerinden sahte çek kullanarak kamu zararı oluşturduklarını belirleyen ekipler, Ticaret Bakanlığı görevlileriyle irtibata geçip bu tespitlerle ilgili gerekli incelemenin yapılarak daha detaylı bir analizini istedi. Düzenlenen faturaların sahte, kurulan firmaların paravan olduklarına ve hayali ihracatta kullanıldıklarına dair hazırlanan uzmanlık raporuyla diğer çalışmaların birleştirilmesi sonucu 21 şüphelinin kamuyu zarara uğrattıklarını ortaya çıkaran ekipler, Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli Antalya, Samsun, Artvin, Kırklareli ve Iğdır'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile 16 şüpheliyi yakaladı. 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İLKHA)
Emniyet müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde yaptığı operasyonda 16 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; organize bir şekilde hayali ihracat yapıldığı ve bağlantılı olarak KDV iadeleri alındığını tespit etmeleri üzerine başlattığı çalışmada, Ukrayna ile yapılan yazışmalar sonucunda, yurt dışına ibraz edilen beyannamelerin çok düşük parasal değerde, aynı beyannamelerin Türkiye'deki gümrük müdürlüklerine çok yüksek parasal değerde gösterildiğini ve faturaların tamamının sahte olduğunu tespit etti.

Şüphelilerin kurdukları paravan firmalar üzerinden sahte çek kullanarak kamu zararı oluşturduklarını belirleyen ekipler, Ticaret Bakanlığı görevlileriyle irtibata geçip bu tespitlerle ilgili gerekli incelemenin yapılarak daha detaylı bir analizini istedi.

Düzenlenen faturaların sahte, kurulan firmaların paravan olduklarına ve hayali ihracatta kullanıldıklarına dair hazırlanan uzmanlık raporuyla diğer çalışmaların birleştirilmesi sonucu 21 şüphelinin kamuyu zarara uğrattıklarını ortaya çıkaran ekipler, Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli Antalya, Samsun, Artvin, Kırklareli ve Iğdır'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile 16 şüpheliyi yakaladı.

5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.