59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA BEŞİNCİ GÜN

SPOR 26.04.2024 - 06:56, Güncelleme: 26.04.2024 - 06:56 272 kez okundu.
 

59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA BEŞİNCİ GÜN

177.9 KİLOMETRELİK BODRUM-KUŞADASI ETABINI DSM FIRMENICH TAKIMI'NDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI VE GENEL FERDİ KLASMANDAKİ YERİNİ KORUDU

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci gününde koşulan 177.9 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabını DSM-Firmenich takımından Tobias Andresen 4 saat 18 dakika 11 saniye ile kazandı ve Gdnel Ferdi Klasmandaki yerini korudu. TURKUAZ MAYO 4 GÜNDE 4 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ   59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci günü öncesi çarpıcı bir durum gözler önüne serildi. Pazar günü Antalya-Antalya etabı ile başlayan TUR'da beşinci güne gelene kadar Genel Ferdi Klasman Birincisini belirleyecek Turkuaz Mayo 4 kez el değiştirdi. Bodrum-Kuşadası etabını birinci olarak bitiren DSM-Firmenich Takımı'ndan Tobias Andresen Turkuaz Mayo'yu etap boyunca taşıdı. YARIŞIN CEREYANI   Robbe Gyhs (Alpecin-Deceuninck) starta gelmedi ve 160 sporcu Kuşadası etabı için pedal basmaya başladı. Böylece TUR'un başından bu ana 11 bisikletçi yarışa devam edemedi. Startın hemen başında 8 sporcu kaçtı, 20 saniye kadar arayı açtı ancak 11. kilometrede pelotona yakalandılar. Ancak pelotonun ön tarafta bayağı hareketli olduğu gözlendi. VE İLK GRUP KAÇIYOR   7 sporcu bu hareketlenmelerin sonucunda pelotondan koptu ve zaman farkını 55 saniye açtı. Antonio Polga (Novo Nordisk), Mauro Velwit (Tarteletto), Oliver Mattheis (Bike Aid), Jacob Scoot (Rembe), Genki Yamamaton (Kinan), Michal Pomorski ve Konrad Czabok (Mazowsze) gittikçe artan bir tempo ile arayı açmaya başladılar. Bu arada Spor Toto Takımı'ndan Buğra Tahir Yiğit kaçış grubunu yakalamak için pelotondan atak yaptı. 24'üncü kilometre geçilirken 7'li kaçış grubu 2 dakika 25 saniye pelotona fark yaptı. B.Tahir Yiğit henüz kaçış grubunu yakalayamadı. 6 SPORCU DAHA BIRAKTI   30'uncu kilometre geride kalırken 6 sporcu daha yarışı bırakmak zorunda kaldı. Böylece etaba devam eden bisikletçi sayısı 153'e düşmüş oldu. Kaçış grubu farkı açmaya devam etti. Yeni zaman farkı 4 dakika olarak verildi. Burak Tahir Yiğit ise ön grubu yakalayamayınca tekrar pelotonla devam etmek zorunda kaldı.
177.9 KİLOMETRELİK BODRUM-KUŞADASI ETABINI DSM FIRMENICH TAKIMI'NDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI VE GENEL FERDİ KLASMANDAKİ YERİNİ KORUDU

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci gününde koşulan 177.9 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabını DSM-Firmenich takımından Tobias Andresen 4 saat 18 dakika 11 saniye ile kazandı ve Gdnel Ferdi Klasmandaki yerini korudu.

TURKUAZ MAYO 4 GÜNDE 4 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ
 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci günü öncesi çarpıcı bir durum gözler önüne serildi. Pazar günü Antalya-Antalya etabı ile başlayan TUR'da beşinci güne gelene kadar Genel Ferdi Klasman Birincisini belirleyecek Turkuaz Mayo 4 kez el değiştirdi. Bodrum-Kuşadası etabını birinci olarak bitiren DSM-Firmenich Takımı'ndan Tobias Andresen Turkuaz Mayo'yu etap boyunca taşıdı.


YARIŞIN CEREYANI
 

Robbe Gyhs (Alpecin-Deceuninck) starta gelmedi ve 160 sporcu Kuşadası etabı için pedal basmaya başladı. Böylece TUR'un başından bu ana 11 bisikletçi yarışa devam edemedi. Startın hemen başında 8 sporcu kaçtı, 20 saniye kadar arayı açtı ancak 11. kilometrede pelotona yakalandılar. Ancak pelotonun ön tarafta bayağı hareketli olduğu gözlendi.

VE İLK GRUP KAÇIYOR
 

7 sporcu bu hareketlenmelerin sonucunda pelotondan koptu ve zaman farkını 55 saniye açtı. Antonio Polga (Novo Nordisk), Mauro Velwit (Tarteletto), Oliver Mattheis (Bike Aid), Jacob Scoot (Rembe), Genki Yamamaton (Kinan), Michal Pomorski ve Konrad Czabok (Mazowsze) gittikçe artan bir tempo ile arayı açmaya başladılar. Bu arada Spor Toto Takımı'ndan Buğra Tahir Yiğit kaçış grubunu yakalamak için pelotondan atak yaptı. 24'üncü kilometre geçilirken 7'li kaçış grubu 2 dakika 25 saniye pelotona fark yaptı. B.Tahir Yiğit henüz kaçış grubunu yakalayamadı.

6 SPORCU DAHA BIRAKTI
 

30'uncu kilometre geride kalırken 6 sporcu daha yarışı bırakmak zorunda kaldı. Böylece etaba devam eden bisikletçi sayısı 153'e düşmüş oldu. Kaçış grubu farkı açmaya devam etti. Yeni zaman farkı 4 dakika olarak verildi. Burak Tahir Yiğit ise ön grubu yakalayamayınca tekrar pelotonla devam etmek zorunda kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.