2021 Yılı Kullanıcı Sağlığı Durumu Raporunu Yayınlandı

DÜNYA 07.02.2022 - 08:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2591+ kez okundu.
 

2021 Yılı Kullanıcı Sağlığı Durumu Raporunu Yayınlandı

En Fazla Yürüyenler İspanyollar, En Güzel Uyuyanlar İtalyanlar

Dünyanın önde gelen akıllı giyilebilir markası Zepp Health (NYSE: ZEPP), dünya genelinde beş ülkeden (ABD, İspanya, İtalya, Çin ve Rusya) elde ettiği anonim veriler ışığında kullanıcı sağlık durumuna ilişkin 2021 yılı raporunu yayınladı. Rapor, 2021 yılında dünya genelinde şirketin akıllı giyilebilir cihazlarını kullanan 30 milyondan fazla kullanıcısının verilerinden elde edilen önemli bulguları içeriyor.  Toplanan veriler, kişisel bilgi gizliliğini sağlamak üzere veri maskeleme teknikleri kullanılarak işlendi. Rapora göre en az hareket edenlerin ABD'li kullanıcılar olduğu ve bu kişilerin standart vücut kitle endeksi (BMI) aralığına girme oranlarının da düşük seyrettiği tespit edildi. İtalyanlar en aktif kullanıcılar arasında yer alırken, İspanyollar formda kalmak için daha fazla yol yürüyor. Zepp Health cihazlarından elde edilen veriler; adım sayısı, uyku süresi, vücut kitle endeksi (BMI), haftalık ortalama egzersiz süresi ve stres düzeylerini içeriyor. Raporlar, dünyadaki genel sağlık durumunu belli bir perspektife oturtmak için ABD, İspanya, İtalya, Çin ve Rusya’nın dahil olduğu beş ülkeden gelen kullanıcı ölçümlerinin karşılaştırmasıyla oluşturuldu. Öne Çıkan Önemli Bulgular: Beş ülkeden araştırmaya dahil edilen kullanıcılar, pandemi kısıtlamalarından önceki egzersiz düzenlerini henüz tam olarak toparlayamamış görünüyor. 2020 ile karşılaştırıldığında, günde yedi saatten az uyuyan kullanıcıların sayısı daha fazla olduğu tespit edildi. Dinlenirken bile kalp atış hızı yüksekse ve uyku süreleri de normalden daha düşük seyrediyorsa bu veriler, stres seviyesinin arttığına işaret ediyor. Beş ülkenin tamamında kadınların standart beden kitle endeksine uyumu erkeklere kıyasla daha fazla.  Günde ortalama en az adımı Amerikan vatandaşları atıyor. Ayrıca bu ülkedeki kullanıcıların yalnızca 33,3'ü standart beden kitle endeksine sahip. Ortalamada en az uyuyanlar Çinli kullanıcılar oldu.
En Fazla Yürüyenler İspanyollar, En Güzel Uyuyanlar İtalyanlar

Dünyanın önde gelen akıllı giyilebilir markası Zepp Health (NYSE: ZEPP), dünya genelinde beş ülkeden (ABD, İspanya, İtalya, Çin ve Rusya) elde ettiği anonim veriler ışığında kullanıcı sağlık durumuna ilişkin 2021 yılı raporunu yayınladı. Rapor, 2021 yılında dünya genelinde şirketin akıllı giyilebilir cihazlarını kullanan 30 milyondan fazla kullanıcısının verilerinden elde edilen önemli bulguları içeriyor. 

Toplanan veriler, kişisel bilgi gizliliğini sağlamak üzere veri maskeleme teknikleri kullanılarak işlendi. Rapora göre en az hareket edenlerin ABD'li kullanıcılar olduğu ve bu kişilerin standart vücut kitle endeksi (BMI) aralığına girme oranlarının da düşük seyrettiği tespit edildi. İtalyanlar en aktif kullanıcılar arasında yer alırken, İspanyollar formda kalmak için daha fazla yol yürüyor.

Zepp Health cihazlarından elde edilen veriler; adım sayısı, uyku süresi, vücut kitle endeksi (BMI), haftalık ortalama egzersiz süresi ve stres düzeylerini içeriyor. Raporlar, dünyadaki genel sağlık durumunu belli bir perspektife oturtmak için ABD, İspanya, İtalya, Çin ve Rusya’nın dahil olduğu beş ülkeden gelen kullanıcı ölçümlerinin karşılaştırmasıyla oluşturuldu.

Öne Çıkan Önemli Bulgular:

  • Beş ülkeden araştırmaya dahil edilen kullanıcılar, pandemi kısıtlamalarından önceki egzersiz düzenlerini henüz tam olarak toparlayamamış görünüyor.
  • 2020 ile karşılaştırıldığında, günde yedi saatten az uyuyan kullanıcıların sayısı daha fazla olduğu tespit edildi.
  • Dinlenirken bile kalp atış hızı yüksekse ve uyku süreleri de normalden daha düşük seyrediyorsa bu veriler, stres seviyesinin arttığına işaret ediyor.
  • Beş ülkenin tamamında kadınların standart beden kitle endeksine uyumu erkeklere kıyasla daha fazla. 
  • Günde ortalama en az adımı Amerikan vatandaşları atıyor. Ayrıca bu ülkedeki kullanıcıların yalnızca 33,3'ü standart beden kitle endeksine sahip.
  • Ortalamada en az uyuyanlar Çinli kullanıcılar oldu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.